Skocz do zawartości
IGNORED

CD bok czy środek?

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Czy lepiej zaopatrzyć się w odtwarzacz z szufladą na środku czu na boku? Czy to ma jakieś znaczenie w działaniu, jakości odtwarzania.

Śledząc Allegro, że taka firma jak Denon we wszstkich CD ma tacki umieszczone na boku, a pioneery, kenwoody i niektóre sony maja także na środku.

Denon to dobra firma, więc dlaczego nie stosuje tacek na środku, skoro CD Pioneera z tackami umieszcoznymi centralnie zaliczją się do lepszych niż te z bocznymi??

https://www.audiostereo.pl/topic/24606-cd-bok-czy-%C5%9Brodek/

Nie pisze o cd ladowanych z gory bo takiego nie chce. Chce kupic normalny tylko nie wiem czy polozenie tacki ma jakies znaczenie. A co do ladowanych z gory to w latach 80-tych mialem takiego LOEWE i jakością bił na głowę nie jednego hi-enda.

jesli tacka jest na srodku to zawirowania powietrza tworzace wie w obudowie są sumetryczne i mniej wpływaja na dźwięk, niż w takich cdkach, gdzie tacka jest z boku. Powstają tam turbulencje, ktore niekorzystnie wpływają na stabilność płyty cd, a co za tym idzi na sam odczyt i odsłuch.

Poza tym pod tacką jak juz było wcześniej powiedziane, powinien być centralnie umieszczony transformator, poniewaz promieniowanie elektromagnetyczne umieszczone niesymetrycznie moze niekorzystnie wplywac na ruchy soczewki lasera co bezposrednio wplywa na jakosc dzwieku, zwlaszcza wysokich tonów.

> Vires, rozumiem, że się zgrywasz...

A jeśli pisałeś serio, to co zrobić, gdy transformator we wzmaku jest umieszczony z boku?

No i jeszcze piszesz "pod tacką". A przecież wiele osób stawia wzmacniacz na odtwarzaczu, a nie odwrotnie, i moim zdaniem słusznie czynią (dociążenie odtwarzacza, niegrzanie się wzmaka)

Sprzedam przystawki do cd niwelujące wszystkie efekty, o których pisałem wyżej. Ich opracowanie zajeło mi półtora roku. Dzieki nim twoje dźwięk twojego cd znacznie sie poprawi, wyrównam jego charakterystyke. Wszyscy, ktorzy je słyszeli, moówią o bardzo wyraźnej poprawie. Tecchnologia użyta w nich to HYPER MEGA TRONIC 5300 ®

Cena to jedyne 999 zl

>Vires

Zamowilbym 2 sz. na probe ! Gdybym namowil kilku znajomych, to czy

przy powiedzmy 5 sz. mozna by liczyc na jakas znizke ?

Pozdrawiam

PS. Czy posiadasz rozne wersje kolorystyczne i takie mrugajace, ze swiatelkami ?

(rozumiem, ze musi kosztowac ekstra).

atropos

Miło, że ktoś przejawia zainteresowanie moim produktem - w koncu co to za audiofil, co nie ma przystawki do cd!!

Co do zniżki możemy pogadać, ale nie tutaj, pisz na maila, w koncu to nie jest komercyjne forum, nie wypada tak...

Moje przystawki są również w wersji pozłacanej próbą 960 gr 0.5 mm. W takiej wersji jedyne 3999/sztuka.

Jak widać, moje ceny są bardzo konkurencyjne a masa zadowolonych klientów mowi sama za siebie.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.