Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Pioneera A-616

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój znajomy dostał w prezencie swój pierwszy audiofilski zestaw złożony z wymienionego wyżej wzmacniacza i jakiegoś odtwarzacza Kenwooda. Chce do tego kupić jakieś podłogówki do tysiąca złotych, najlepiej z drugiej ręki. No i pyta mnie o radę, a ja pojęcia nie mam co z tym może zagrać. Pokój ok. 20 metrów kwadratowych, muzyka różna. Może wiecie chociaż, czy taki wzmacniacz gra jasno, czy bardziej "muląco". Ja w życiu ani jednego Pioneera nie słyszałem. Na pierwszy rzut oka to mocne bydlę, 100 W przy 8 Ohm, ale przy czterech Ohmach wyciąga raptem 130 W, więc nie jest chyba zbyt wydajny prądowo.

Dużo jest podłogówek do tysiąca z drugiej ręki, pytanie która się z Pioneerem polubi. Pokoju nie widziałem, ale zakładam że nie jest zbyt audiofilsko urządzony, więc w grę wchodzą raczej kolumny które tolerują niezbyt wzorcowe ustawienie. Bas refleks z przodu też mile widziany.

Ma ktoś z Was jakieś pomysły?

https://www.audiostereo.pl/topic/24793-kolumny-do-pioneera-a-616/

:) kogo jak kogo ale Ciebie nie podejrzewałem, że załozysz podobny wątek. skoro jednak jesteś to jak z naszą sprawą K. Zimermana? znowu wracam po 8 miesiacach katorżniczej pracy do życia i chciałbym też podziałać trochę socjalnie. Arek - czytasz to? może jakieś pyfko i pogadamy?

pozdr

parmezan

ps. co do kolumn za 1000 zł do pioniera to niestety nie wiem:( dzisiaj słuchałem te małe ushery s520 i nie wiem czy nadają sie do tego wzmacniacza ale są bardzo fajne. pieknie wykonane, grają otwartym dźwiekiem. słuchałem tego własnie w ok 20m2 i było "lekko" ale poprawnie. barok i kameralistyka świetnie, jazz - niekoniecznie. grało z moimi naimami i cyrusami z serii 8.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No parmenides nie wiem co jest zlego w tym Pioneerze:):):) Nie jest to koniec swiata ale zupelnie przyzwoity wzmak za nieduze pieniadze - nie kazdy ma kase na Naima:):):) ale tez trzeba przyznac ze niektore drogie klocki potrafia rozczarowac. Pozdrawiam.

Disco - nie denerwuj się tylko dla tego, że nie znam tego wzmacniacza. po prostu znam Guttena i wiem jaki segment rynku celuje;)*

przepraszam, jesli Cie uraziłem, nie to było moim zamiarem. nie chce mi się kłócić, jestem zmęczonym starym człowiekiem i staram się myśleć pozytywnie. potraktuj to jako nieprzymaslany dowcip. pozdr i wiele satysfakcji z muzyki. parmezan

*WLM aktywne, na górę 300b; gryphon 2200 + coś pasującego; zestaw quad 989+conrad johnson (lub system quada:); etc.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Alez parmenides - wcale ale to wcale sie nie zdenerwowalem:):):) Powinienes zauwazyc emotikony w moim poscie:):):). Niestety w naszym spoleczenstwie nie kazdego stac na inwestycje w ten sektor rynku choc prawde mowiac trzeba bardzo uwazac bo tutaj takze gniotow nie brakuje a inwestujac poswiecamy o wiele wiecej kasy. Trzymaj sie - pozdrawiam serdecznie. Rafal

może takie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , tak tylko strzelam :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.