Skocz do zawartości
IGNORED

subik stereo

lb

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Chcialem dolozyc suba do moich monitorkow, zdecydowanie mi brakuje basu przy cichym sluchaniu a niestety proza zycia nie pozwala mi (jeszcze :)) na brutalne potraktowanie spiochow obok, pod, z boku i nademna ;)

Wiem ze problem byl juz walkowany, glownym argumentem przeciwko jest podbicie glosnosci z racji polozenia suba bardziej na prawo czy lewo. Ale czy problem wystapi gdy suba polozymy dokladnie pomiedzy kolumnami stereo? - ja wlasnie tak chce zrobic.

Co do konkretnego modelu (bez odsluchow) sklaniam sie do Elac 111.2 - niedrogi, w zupelnosci powinien wystarczyc w moim pokoju (dwadziescia pare metrow) - i na dodatek znalazlem dobre recenzje o nim - przedewszystkim szybkosc dzwieku - to jest to czego potrzebuje od suba zamiast buczenia i - ma byc uzupelnieniem zestawu. Czy ktos moze ma doswiadzczenia z tym subem? Please, podzielcie sie.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/24837-subik-stereo/

hmm doswiadczenia nie mam ale moge powiedziec cos o polozeniu suba , otoz wielkiej roznicy nie bedzie jak polozysz suba na srodku czy bardziej zboku poniewaz ludzkie ucho od 20Hz do bodajze 50 (ale nie daje sobie ucha obciac bo nie jestem pewien ;]) nie potrafi zlokalizowac zrodla

Powiem jeszcze ze sub rozwiaze twoj problem podwarunkiem ze bedzie on aktywny

jesli sluchasz bardzo cicho powinien tez pomoc znienawidzony przez wielu przycisk "loudness"

poszukaj gdzies w archiwach w jednym poscie byla wojna za i anty loudness , moze znajdziesz cos ciekawego

A dlaczego loudness? bo wydaje mi sie ze nie zrobi to wielkiej roznicy czy wlaczysz podbicie w glosnikach czy w subie

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/24837-subik-stereo/#findComment-486570

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.