Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon sony Ps-4750

chuma1964

Rekomendowane odpowiedzi

Stan jest idealny i z wkładką. Niestety zauważyłem że przy doregulowywaniu przędkości potencjometry działają nie stabil;nie co uniemożliwia idealne doregulowanie. Może wiesz co z tym zrobić. Dzięki za wspar cie bo już jestem jesgo posiadaczem.

Pozdrawiam

zalezy jak bardzo duza jest niedokladnosc.. kropki przy strobo (zarowce. nie wiem jaka masz wersje) zawsze troche sie przesuwaja to w lewo to w prawo. byle nie szybciej od pelzajacego slimaka :) jak niestabilnosc jest spora to porostu wymien potencjometry. zreszta tak czy siak warto to zrobic. na diy doradza ci gdzie kupic. witamy w klubie adama slodowego :) pogrzebierz w nim, dopiescisz i bedziesz mial maszynke jak zloto.

Da się ustawić, jednak wystarczy wstrząs lub dotknięcie potencjometru i zabawa od nowa. A może spróbować przemyć potencjometry???

Sprzęt jest tak ładny że jeszcze nie miałem odwagi dobierać się do niego od spodu.

Pozdrowionka.

>Da się ustawić, jednak wystarczy wstrząs lub dotknięcie potencjometru i zabawa od nowa.

no to na bank musisz wymienic. nie jetem zwolennikiem czysczenia potencjometrow, chyba ze doraznie.

nic sie nie pekaj :) ja nie jestem elektronikiem i fachowcem, ale rozkladam i skladam swoje sprzety dla zasady, dzieki temu je znam i jak cos im dolega jestem w stanie sam sobie z tym poradzic. nie zawsze ale.. :)

zreszta te soniaki jak i technicsy z lat 78 - 88 wymagaja lekkiej renowacji, ale jak juz przywroci im sie mlodosc, a nie jest to skomplikowane bo tam nic sie nie psuje poza duperelami to ma sie spokoj na lata.

jak i czym czescic galy najlepiej poradza ci DIY. tak czy siak bedziesz musial go rozbebeszyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.