Skocz do zawartości
IGNORED

Kultura 2006...ale bez chamstwa...

Okeanos

Rekomendowane odpowiedzi

A ten psychol ubrdał sobie że jestem seniczem :) Kretyn jak się patrzy z tego ludvika, którego możesz też zastać jako Adolfa. Jak sie taka sztuke spotyka na forum to trudno zachować kulturę. Nawet wątek o kulturze safajtał swoją osobą.

Senicz ma własną strone internetową. A ja nie mam nic wspólnego z elektroniką. Wie o tym każdy uczestnik tego forum który potrafi czytać - z wyjatkiem ludvika oczywiście, tego ukulturalnionego buca.

Qubric, 6 Mar 2006, 11:48

>lancaster, 6 Mar 2006, 11:39

>>Dobre.

>

>Nie nasmiewaj się z Ludvika ;)

Dobre, bo dobre..

A nie mówiłem qubric, żeś qurski- w sposobie interpretacji "dobre" np.

Chamstwo nie ma koloru politycznego- jest ponad stronami, wszędzie są takie qurskie, qubriki itp. leppery, cepy.

Tobie pisać o kulturze? kmiocie jeden, już parę razy zaślepiony oszołomie ci tutaj wklejali niepełne listy cytatów twoich chamstw. Plujesz tą jadowitą śliną bez śladu świadomości tego co robisz. Pijacka amnezjo.

Ludświerek napisał

>Tobie pisać o kulturze? kmiocie jeden, już parę razy zaślepiony oszołomie ci tutaj wklejali niepełne listy cytatów twoich chamstw. Plujesz tą jadowitą śliną bez śladu świadomości tego co robisz. Pijacka amnezjo.<

Od razu widać, że zionie kulturom i godnościom osobistom :)))

No własnie Ludświrku/Adolfiku... I wice wersal :)))

ludvik, to "Dobre" dotyczy wszystkiego co powyżej, Ty tak sobie tylko wsiadłeś na Qubrica. Zwłaszcza atopos mi imponuje, ile się musi między kompami nabiegac, albo loguj/wyloguj. Wot, rabota szpiona. Ale dobre;)

lancaster, 6 Mar 2006, 18:30

Czyje podejście???

A mnie się wydawało że loda... Bo minetki to chyba w drugą stronę? ;)

Qubric nie chciałby loda od Ludvika - nawet gdyby ten dokładnie zdezynfekował sobie otwór gębowy :)))

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Z braku aktuaknych refleksji forumowiczow, garsc cytatow :

"Co Ty k.... wiesz o Kulturze !" ( Bogus L. )

"Kultura ! Glupcy ! Kultura !" ( Bill C. )

"To be is to do" ( Sokrates )

"To do is to be" ( Marx )

"Do be do be do" ( Sinatra )

Publiczny Enemito, chętnie zobaczyłbym następną fotografię zrobioną po tym jak tancerka wykonała wyskok i lądując zmiażdżyła pointą tego gamoniowatego kotka, który zaglądał jej pod paczkę.

Zatem chcę zobaczyć pointę wbitą pionowo w rozciaptany i skrwawiony kłębek kłaków, bardzo proszę !

>dudivan

Tylko nie gamoniowaty !!!

Ten kot to wyjatkowy bystrzak !

Zwinnosc to na pewno nie jego pointa achillesa i tego o czym piszesz,

Ty perwersyjny sadysto nigdy nie zobaczysz !

A propos perwersji, czy nie wskazal bys mi konkretnych plyt Callas,

oraz Twej ukochanej Natalie ? Przyrzekam, iz nie naduzyje Twego zaufania !

Wstyd przyznac, ale jeszcze nie zaliczylem zadnej z nich !

Pozdro

Teraz, po uczynieniu za dość handlowemu zwyczajowi, który polega na wstępnym zażądaniu absurdalnej ceny, mogę spokojnie dojść do mego prawdziwego, acz utajonego wcześniej punktu docelowego: mianowicie poprosić o fotografię z CPOV (cat point of view). Dostanę ? Jasne że dostanę !

A teraz o innym kociaku. Co słodka Natalie nagrała w ogóle możesz przeczytać na stronie EMI, dla której nagrywa. Nagrania którymi dysponuję są następujące:

* Vocalise: arie koloraturowe mi.in. Rachmaninowa, Saint-Saensa z Berlińska Orkiestra Symfoniczna, dyr. M. Schonwandt, EMI

* Mozart Die Zauberflote (Czarodziejski flet), Les Art Florissants, dyr. Christie. Elektra. Ona oczywiście w roli Królowej Nocy

* Mozart Concert Arias. Orchestre de l'Opera de Lyon, dyr. Frederic Tardy, EMI. Są to najsłodze pienia anielskie.

* "Delirio - Handel Italian Cantatas" Le Concert d'Astree, dyr. Emmanuelle Haim,z Virgin Classics, czysta rozkosz dla uszu.

Ja generalnie z repertuaru operowo-kantatowo-oratoryjnego ograniczam się do dzieł powstałych do epoki Mozarta. Jeżeli interesuje cię ten repertuar, to powyższe nagrania mozna brac w ciemno.

A jeżeli chodzi o Callas - na poczatek, zgodnie z zasadą sformułowaną przez Hitchcocka, że historia musi się zaczać od trzęsienia ziemi proponuję nagranie Tosci pod batutą Victoria de Sabata, z Giuseppe di Stefano, wydane przez EMI, podobno najlepsze nagranie operowe w dziejach ludzkości.

>jar1

Jezu, Jarku "spaliles" moj kolejny nick, ktory spokojnie "wygrzewal sie"

juz 6-ty dzien, wiszac glowka w dol w pokoju Karencji !

No, ale trudno, nie przejmuj sie, znajde inny ! :)

pzdr

PS. Gdybys jednak czul sie winny, to latwo mozesz zmazac Swa wine

wysylajac mi na priva jakis pobudzajacy wyobraznie nick wraz z haslem ! :)

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.