Skocz do zawartości
IGNORED

Najstraszniejszy HORROR ]:-> (film)

himera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem bardzo ciekaw, opinji czytelników tego forum odnośnie najlepszego i najstraszniejszego horroru jaki w życiu oglądali. Ja osobiście uważam,że twórcy dzisiejszych horrorów(nie wszyscy) zapominają, żę najważniejszą cechą horroru jest klimat i uczucie zaszczucia, i co tu dużo pisać,po prostu oglądając taki niby horror człowiek zamiast się bać, to się śmieje :)

Moje typy to:

Egzorcysta 1 cz.

Obcy 1 cz.

Ring wer. jap.

No to raczej wsio:)

czekam na Silent Hill

https://www.audiostereo.pl/topic/24924-najstraszniejszy-horror-film/

Shutter, tajski, dość nowy film. Może nie przerażający we właściwym tego słowa znaczeniu, ale przejmujący i trzymający w napięciu. Wg. mnie lepszy od wszystkich Ringów i Dark Water razem wziętych.

Shutter ujdzie, ale postać głównego potworka momentami jest śmieszna ;-)

W zasadzie jest naprawdę mało strasznych horrorów, równie ważna co sam film jest atmosfera przy oglądaniu. W dzień ze znajomymi żaden film nie będzie straszny, a w nocy oglądając samemu po ciemku można się przestraszyć nawet nie horroru ;-) Dodam też że takie filmy jak "Wywiad z Wampirem", "Ptaki", "Siedem" czy też "Piła" podobały mi się jako filmy jednak straszne raczej nie były. Moje typy pokrywają się z typami autora wątku tylko Ring zamieniłbym na Omen.

"The Descent" widziałem kilka dni temu, w pewnym momencie i przez dłuższy czas było strasznie (nie powiem w którym bo może nie każdy widział) jednak końcówka była tak beznadziejnie głupia i kiczowata że popsuła wszystko ;-)

Creep? czyli lęk? no nie wiem czy warto zobaczyć,mi się w ogóle nie podobał tak samo jak Descent czyli zejście

Oby 2 filmy zresztą bardzo podobne,jakieś kretyńskie stworki :| słabiutkie,ale o gustach się nie dyskutuje,prawda :) ale jak miałbym coś wybierać to wybrałbym zejście,chociaż przez pierwsze 50 min jest nuda:)

Descent i Shutter mają też irytująco dużo momentów opartych na : cisza....... ciemno.........i nagle BUUU!!!!!!, ani to straszne ani śmieszne, mnie to denerwuje :-)

Poza tym widziałem wczoraj The Cave, dziwne podobieństwo do The Descent (też jaskinia i też wiadomo co) ;-)

zapomniałem jeszcze o jednym filmie:) był to chyba pierwszy horror jaki w życiu oglądałem:) wtedy był dla mnie mega straszny(miałem może z 10 lat ,nie pamiętam juz) niedawno go obejrzałem kolejny raz,w sumie już nie tak straszny jak wtedy,ale i tak warto oblukać.

Martwe Zło,lub Evil Dead tylko pierwsza część bo 2 i 3 to komedia;)

aha i jest to klasyka,lata 80 więc wykonanie też nie najlepsze,ale to nie jest najważniejsze prawda?:)

Pierwsze 3 zgoda (choć Evil Dead 1trochę zabawnie teraz wygląda), ale oryginalna Teksańska masakra (remake`u nie chciałem oglądać) jak dla mnie była strasznie strasznie nudna ;-), chociaż sama końcówka z dziadkiem i młotkiem to po prostu mistrzostwo ;-)))

Od lat jestem fanem Obcego (Alien), a Pani Sigourney Weaver to dla mnie w tej serii rewelacja :) Ogólnie to zawsze bardziej nad jakąś akcję i efekty specjalne przedkładam w dobrym filmie jego klimat.

I love the sound of crashing guitars

martwica... heh. stare dobre czasy :) jest to chyba najbardziej krwawy film w historii kina, ale horrorem to chyba nie jest... ubaw po pachy :) ciekawostka jest ze jest to jeden z pierwszych (pierwszy?) film petera jackson'a (tworcy wladcy pierscieni)

a co do horrorow, to "strasznie" malo jest naprawde strasznych filmow, po ktorych 'normalny' czlowiek by sie bal pojsc spac.... jak bylem maly to mnie przerazalo 'z archiwum x', 'kleszcze'.... a teraz niestety nie rusza zbytnio nic :/ amityville horror byl nawet niezly w 'ostatnim czasie'....

ostatnio obejrzalem pile 2 - jeden z najbardziej nieprzyjemnych filmow jakie ogladalem... bylem zniesmaczony, ale klimat niezly musze przyznac

jesli ktos chce sie tak naprawde bac, najlepiej pograc w jakas gre typu doom 3, silent hill, resident evil w dobrej scenerii (ciemno, sami w domu, dosc glosno volume). to jest przezycie..... :)

"Kairo" (jap) na zachodzie znane także p.t. "Pulse". Niebanalny horror, nie ma "potworów" tylko lęk, samotność i przeczucie końca. To trzeba zobaczyć i poczuć oglądając film jednym ciągiem. Nie oglądać kawałkami, za drugim razem będzie gorzej.

WItam !

Nie wiem, czy znacie filmy Carpentera, ( to ten od " Ucieczki z Nowego Yorku "), ale jego "Mgła" to był i chyba jest najlepszy klimatyczny horror jaki widziełm. Zero efektów ale taka atmosfera, że ja cię ......

>adik

"Coś" ( "The Thing" ) to właśnie film Carpentera a nie Spielberga.

Aha, był jeszcze " Poltergeist " Hopera ( tego od Texaskiej Masakry... ) Też bardzo klimatyczny.

A na " Martwicy Mózgu " to kolega sie porzygał, ja tarzałem się po podłodze......

Teraźniejsze horrory to nic takiego, najlepsze to koniec '70 i poczatek '80.

Pozdr.

Cannibal Holocaust miał tylko fajną muzykę, jak zupełnie z innej bajki, zespół Necrophagia nawet covera nagrał ;-) Film raczej nudny i kiepski.

Toxic Avenger to juz zupełnie inna historia, tak jak wszystkie inne z wytwórni Troma, widziałem pierwszą część, rewelacja ;-)

Z Guinea Pig widziałem tylko Flowers Of Flesh And Blood, fabuła raczej mało skomplikowana ;-)) (gość łapie kobiete i przez CAŁY film odcina jej wszystkie członki, na końcu głowę).

Jeżeli chodzi o dziwne filmy to polecam Necromantik (o nekrofilskiej miłości ;)), z śmiesznych dobry jest The Necro Files (najgorsza gra aktorów jaką widziałem! ale ma swój niewątpliwy urok), a z klimatów Tromo-podobnych niedawno nagrany Jesus Christ Vampire Hunter, ten tytuł jest bardzo trafny ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.