Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki gotowy zestaw 5.1 do tego sprzętu ?

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, rodzice chcą wreszcie kupić mi zestaw głośników (nie moga już nawet oni słuchać jak ja słucham na starych tonsilach i unitrach wszystkiego...) do pokoju...

Pokoj: 11m2 (kwadrat, 1 sciana z meblami, po 2 stronie kanapa, dywan, reszta goła...)

Amplituner: Pioneer VSX415-S

DVD: Pioneer DV-2850-S

Kabel DVD/Amplituner: Coaxialny (najtanszy jaki był...) Vivanco 5m (DVD stoi po innej stronie pokoju niż Amplituner)

Wymagania: Nie za duzo wysokich, zeby nie kuły w uszy ale żeby były przyjemne, średnica normalna, bez wiekszych wymagań, bas...licze na subwoofer, chciałbym coś mruczącego i mocnego (moge kupic osobno) a nie dudniącego...licze na miłe "mrowienie" w uszach.

Co do ceny...Amplituner kosztował mnie 680zł i DVD kosztowało mnie 350zł, razem 1030zł...i MAX tyle właśnie (2 tyle co wydałem na dvd i ampli...) moge wydać na cały komplet 5.1 głośników...moze M-Audio sie sprawdza? (słyszałem tylko w MM z tanim zestawem Onkyo i mi sie podobało a zestaw 5.0 bez SW kosztował 799zł) O VK nie mysle nawet bo sa obrzydliwe...Zestawy Pioneera 5.0 sa ładne, nie duże ale nie wiem jak grają, zapewne średnio (jak to na głośniki za 549zł przystało)...

To już moj ostatni post na temat głośników bo kupuje je w tym tygodniu i licze na Wasze odczucia bo niestety nie mam jak zrobic odsluchu...

Witam.

Posiadam zestaw 5.0 M-Audio (HTS-601), jedno co trzeba powiedzieć, to patrz na impedancję poszczególnych głośników, mój zestaw jest lekko pogięty, bo przody i surrand są 8 omowe, a centralny 4 omowy), nie przyuważyłem jak kupowałem i teraz mam zgryz czy ampli coś się nie stanie. Nie wiem jak te nowe zestawy M-Audio, czy to poprawili i wszystkie mają taką samą impedancję, czy też mieszają.

Ogólnie nie spodziewaj się cudów od zestawu za nieduże pieniążki, ale też tragicznie nie będzie. Odsłuch to jest najważniejsze i to najlepiej z twoim amplitunerem, bo inaczej to ruletka.

Ja powiem tak, M-Audio wg mnie to taki średniaczek za niedużą kasę. Za 2k PLN'ów może znajdziesz taki zestaw+suba, ale w 11 m2 to zastanowiłbym się, czy nie lepiej kupić lepsze kolumny bez suba, bo będzie go słychać w pokojach sąsiadujących, a w twoim niekoniecznie.

pozdrawiam,

No to chyba coś takiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lub coś w tym stylu, nic lepszego nie wymodzisz, chyba, że połazisz po lombardach i komisach, czasem można coś ciekawego wyłapać.

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

UUUUUUUUUUUUUU sorki ja doczytałem się że masz do wydania 2 razy tyle niż co poszło na sprzęt, ehhhhhh te slepiaki już niedowidzą.

No to tyle ci powiem, że zapomnij o czymkolwiek z subwooferem - tak se ne da.

Jakość będzie zabójcza, pozostaje ci narazie zestaw 5.0, poszukać może cos się znajdzie, doskładać potem i kupić suba.

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.