Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

alt_77, 15 Kwi 2009, 10:42

>Nie. Ten patent nie specjalnie dobrze przyjął się na rynku, choć u nas może tak być za sprawą ceny.

>Napisz jaki masz rower i co Cię boli ;-)

Sztywna górska (XC) rama Accent.Cena mnie nie boli.Chodzi mi tylko o jakość i skuteczność działania.Ma to służyć do jazdy po mieście i czasami w terenie lekko górzystym (góra Ślęża).Żadnej ekstremy.

Skoro rozważasz zakup czegoś takiego to, że się tak wyrażę, nie stanowisz jedności z rowerem ;-) Czyli po prostu trzepie Cię na nierównościach i odczuwasz dyskomfort. Przyczyn tego może być naprawdę wiele od źle dobranego rozmiaru ramy przez jakość przedniej amortyzacji po niekompatybilność układu siodełko-dupa. I inne takie. Zasuwasz w gatkach rowerowych? ('ubierz się w obcisłe bo to warto mieć styl') Opony: odpowiednie do nawierzchni i co najważniejsze nie nabite na 4 atm? A może po prostu jest to produkt właśnie dla Ciebie... Ale wpierw przyjrzyj się, czy nie poprawisz sobie komfortu poprzez inne zabiegi/elementy.

Cannondale też ma dożywotnią gwarancję- ale popatrz na ceny.

Przymierzam się du wymiany roweru, i gdybym chciał kupić coś odpowiedniego dla siebie Cannondale'a, zamiast 5k, musiałbym wydać 10k. Przy takim przebiciu, można zaoferować długą gwarancję- przecież połowa ludzi nie połamie ram...

Znalazłem troche o tym GT Karakoram ;to rama Cr-Mo dlatego przypuszczam ze gwara taka(wieczna) a nie inna ( nie tak jak alu-5 lat to chyba max).Jest uwazana przez wielu za kultową pozycje w katalogu GT( bardzo dobre właściwości jezdne-dobra geometria ramy).

Rama juz zakupiona....:)

Powyższą sztycę pod siodło już kupiłem i czas zmienić ramę.

Merida Matts HFS 3000- dobra ta rama jest?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kiedys scigalem sie pol zawodowo na szosie ale czas nabrac formy i zrzucic kilka zbednych kilogramow. Kupilem sobie trekkingowego Gianta na cr-mo 4310 oponach Kenda i oprzyrzadowaniu Altus. Niby prosty rowerek a jak cieszy:) Wiem ze wiecej kasy daloby znacznie lepszy efekt ale na tym etapie nie mam takiej potrzeby. Az dziw bierze ze przy moim wzroscie (197cm) nie jest za maly:)

A ja proponuję coś takiego (twarde po 4.5k, full 6k):

Ukryta Zawartość

post-9215-100006693 1240671746_thumb.jpg

post-9215-100006694 1240671746_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 25 Kwi 2009, 15:56

>Kiedys scigalem sie pol zawodowo na szosie ale czas nabrac formy i zrzucic kilka zbednych

>kilogramow. Kupilem sobie trekkingowego Gianta na cr-mo 4310 oponach Kenda i oprzyrzadowaniu Altus.

>Niby prosty rowerek a jak cieszy:) Wiem ze wiecej kasy daloby znacznie lepszy efekt ale na tym

>etapie nie mam takiej potrzeby. Az dziw bierze ze przy moim wzroscie (197cm) nie jest za maly:)

No nie, porzuciłeś Hi-End dla Altusa:)

Na "na żywo" też sie pieknie prezentuje...jednak co marka to marka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten też mi się podoba (11.7kg, przód/tył Fox, dla mnie za 6.7k bomba):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie- szlifowana na beskidzkich szlakach!

Wszelkimi częściami ciała, także rękami bielskich chirurgów :)

Z opowieści wojennych;

razu pewnego, jakieś 13 lat temu, początkeim listopada, wybrałm się na szybką pętle po górach zza okna (klasyczna wapienicka pętla, kto z Bielska i okolic, ten wie, o czym mowa). Na szczycie zapiąłem mocniej kask i rura. Niestety, na jednym z zakrętów- mokre liście + nienajnowsze opony...gleba na ostre kamienie przy ok. 40km/h. Niestety, jeden z nich zahaczyłem kolanem...biało przed oczami, 220V pod czerepem. Ale jakoś się pozbierałem, sprawdzam sprzęt- korba dogięta z prawej strony do dolnej rury trójkąta...trzeba naprostować, bo się nie pokręci. Duży kamień- puściło pare milimetrów, obija się, ale kręci, dojadę. Tylko noga...nie kręci. No to tą drugą pokręciłem, 10km... Szczegółów pobytu na urazówce, szycia kolana, gipsu i powrotu do zdrowia- oszczędzę :) I jeszcze pamiętam to zimno- jak juz andrenalina opadła i wyparowało całe zgromadzone ciepło, a ja tylko w treningowym, cienkim stroju, początek listopada, ciemno się już robiło, a tu jeszcze komórki nie było, no i pusto dookoła, a do domu dotrzeć trzeba... W nocy, pod kołdrą, już z gipsem, nieźle mnie dreszcze zaocznie wytelepały.

Ale co tam! Noga się zagoiła i dalej kręci. Tylko korba była do wymiany :)

was też wk***iają koleiny zostawione przez motocykle crossowe i quady? (mówię o offroad'zie, nie o ulicach)

no dosłownie nie ma już gdzie pojechać za miasto, żeby teren nie był zryty tym szajsem :/

Wczoraj pierwsza większa wyprawa i boli mnie... nadgarstek(?). Na góralu człowiek chyba za bardzo jest wychylony do przodu. A te quady to powinny być dozwolone od 18 roku życia.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.