Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, GB napisał:

Też ostatnio byłem popatrzeć w PL, cena topowych modeli 70-78kpln. Kosmos.

no jest grubo, najtańszy sensowny który znalazłem to 25k ale stwierdziłem że tyle za wozidło po posesji nie dam. 

Szkoda że elektryczny quad kojarzy się z zabawką dla dzieci

10 godzin temu, xajas napisał:

Wlasnie wracam ze sklepu i widzialem taki pasowny: 12k

12 tyś nie 60, wartość Twojego porsche

Edytowane przez fetek
50 minut temu, fetek napisał:

Nie, juz tylko 45, ale jak na 10-latka dobrze sie trzyma 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za cztery rowery masz auto 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas

Niestety ceny rosną, żerują na nas hieny mocno

A my jedynie zwiedzić chcemy kosmos

Cenami dyktują także trendy - wolność?

kumpel jakiś czas temu kupił Treka elektryka za około czy lekko ponad 20 tysięcy i bardzo zadowolony - jeździ gdziesypo górach czy to zima czy nie

Edytowane przez Szkice

Cenami dyktują także trendy - wolnosc?

Nie, ceny to przede wszystkim wynik popytu. Kazdy ma wolnosc zdecydowania, czy jest gotow wydac 12 kafli za rower. Dopoki znajdziesz takich, mozesz zazyczyc sobie takie ceny.
Proste
10 godzin temu, fetek napisał:

no jest grubo, najtańszy sensowny który znalazłem to 25k ale stwierdziłem że tyle za wozidło po posesji nie dam. 

Szkoda że elektryczny quad kojarzy się z zabawką dla dzieci

Ja dla małżowiny wziąłem taki:

Ukryta Zawartość

Do okazjonalnego wożenia wystarczy. Grube koła "zredukują" brak dampera, na okazjonalne wycieczki po górach wystarczający, bateria też daje radę. Z góry i tak szybko nie pojedzie bo ma stracha. Albo więcej rozumu ode mnie.

Jak chcesz trochę dołożyć to taki jest optymalny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze nie zamówiłem, właśnie wróciłem z 2 tygodniowego wyjazdu rowerowego i nadrabiam robotę. A na karteczce przed kompem wyraźnie napisane "zamówić rower".

Kupię M-kę, z 2 powodów - będzie trochę wygodniejsza pozycja i od czasu do czasu nastoletni syn będzie podbierał pojazd na swoje wypady.

Edytowane przez Allmr
Godzinę temu, Allmr napisał:

Kupię M-kę, z 2 powodów - będzie trochę wygodniejsza pozycja i od czasu do czasu nastoletni syn będzie podbierał pojazd na swoje wypady.

Czyli malzonka jest stosunkowo wysoka.

Ostatnio dosc intensywnie sie tym zajmowalem. Moja lepsza polowa (165cm) wybrala S (tez Canyon) i wolala by jeszcze troche mniejszy, a moj kumpel (183cm, dlugie nogi) rozmiar M (tez Canyon)

Ja (182) aktualnie mam L (tez myslalem ze wiekszy wygodniejszy), ale po ostatnich probach/doswiadczeniach zmienilem zdanie i nastepny zdecydowanie kupie jako M 

Edytowane przez xajas
32 minuty temu, xajas napisał:

Ostatnio dosc intensywnie sie tym zajmowalem. Moja lepsza polowa (165cm) wybrala S (tez Canyon) i wolala by jeszcze troche mniejszy, a moj kumpel (183cm, dlugie nogi) rozmiar M (tez Canyon)

W Canyonye, warto użyć tego kalkulatora rozmiaru. Na 4 zakupione, wszystkie trafione. Ale np. jak kupowałem w zeszłym roku SCOTT'a Addicta RC, to kupowałem rozmiar mniejszy niż zalecane.

System gra dobrze, albo nie....

Ja jestem na granicy S i M, zawsze kupuję S bo wolę krótsze ramy. Ale tak jak pisałem M będzie bardziej uniwersalne.
I lepsze na zjazdach - jeśli ktoś jeździ mtb.

3 godziny temu, Allmr napisał:

Ja jestem na granicy S i M, zawsze kupuję S bo wolę krótsze ramy. Ale tak jak pisałem M będzie bardziej uniwersalne.

ja też tak robiłem, najwyżej nadrabiam sztyca.

Z rozmiarami  ram u producentów jest dokładnie tak samo jak z mocą silników elektrycznych: nie ma silnika o mocy 100W i nie ma takiego co ma 1000W. Łatwiej podawać dokładną moc sterownika. Kilka postów wyżej pokazywałem  ramę DH oznaczoną p. producenta S, co jego zdaniem = do 185cm wzrostu bajkera. A o silnikach dobrze tłumaczą wynalazcy i wytwórcy Cycle Analist'a : 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli podejść do roweru konsumencko - kupujesz gotowy produkt, na pewno nie potrzeba wiele.

Ja się uczę cały czas przy konstruowaniu nowych czy przerabianiu starych napędów i rowerów. Proces bez końca ... Mam wiele pokory mimo kilkudziesięciu lat doświadczeń.

Dziś rano po raz pierwszy w tym sezonie szosa. Słońce świeże powietrze i lasy. Jak na pierwszy raz nie było źle. 42 km średnia 29km/h  a było sporo bocznego i przeciwnego wiatru wschodniego + zimne powietrze. To co najlepsze , dopiero nadchodzi............😃

Czego więcej chcieć od życia: wiosna, 10-15°C, piękna pogoda i dające energię słońce.

A jeśli przy tym uda się polatać to już pełnia szczęścia.

Pełen reset.

Ukryta Zawartość

6085a869ffcab075364a08ce267d27de.jpg072e99f3ebb400fdb4397023d16435e2.jpged4c7e2a838faf06dde8fa8119fa0862.jpg28c651e9414ce5656c3457051b31333d.jpga5d556a4ad4b284f5cee48a57dd26ab3.jpgf22caec48aac0b80f2fd997ae2619f2a.jpg

Ukryta Zawartość

Widzę, że tam w lesie nie ma błotka to dobrze. Ja jutro idę się rozruszać jakieś okolice 80 km. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cieszy wypad, tempo dobre jak na początki sezonu i wertepy jakie były po drodze. 

Wypad religijno poznawczy na zdjęciach kilka kościołów jeden bardzo stary. 

Ćwiczenia siłowe w domu pomogły na kręgosłup. 

Ukryta Zawartość

Screenshot_2023-03-19-16-18-47-81_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Screenshot_2023-03-19-16-18-38-72_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Screenshot_2023-03-19-16-22-16-40_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

IMG_20230319_162156.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice

Cieszy wypad, tempo dobre jak na początki sezonu i wertepy jakie były po drodze. 

Wypad religijno poznawczy na zdjęciach kilka kościołów jeden bardzo stary. 

Ćwiczenia siłowe w domu pomogły na kręgosłup. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś 34 km z małżonką po świętokrzyskich bezdrożach i leśnych duktach przy pięknej pogodzie, szukając śladów nadchodzącej wiosny. Mentalnie, na świeżym powietrzu, ciepełku  i z głodem światła słonecznego, było to ze wszechmiar potrzebne. Typowa przejażdżka, ale muszę się pochwalić , że na grubych oponach z niecałym 2.5 atmosfery, na jednym interwale wyciągnąłem 50,7 km/ h na prostej. Fakt , był delikatny wiatr tylno - boczny. Podejrzewam , ze jest to skutkiem trzepanych w zimie interwałów na spinningu w tym towarzystwie. 

Moje obserwacje na temat kupna nowego roweru się zmieniły. 

Wystarcza mi to co mam, po ustawieniu lepiej siodełko kąt nachylenia jak i odległości od kierownicy bardzo wygodnie mi się na nim jeździ. Za niedługo postaram się wymienić siodło, bo to już ma 5 lat i jest wysłużone.

Druga rzecz to przerzutka sram gx w której dwukrotnie zerwałem hak i była dwa razy prostowana, więc gość w serwisie wymieni ją na shimano deore. I tyle. 

Napęd 2x10 super sprawdza się na podjazdach ale i niespecjalnie brakuje mu na prostych drogach. 

Edytowane przez Szkice
Godzinę temu, Szkice napisał:

Moje obserwacje na temat kupna nowego roweru się zmieniły. 

Wystarcza mi to co mam, po ustawieniu lepiej siodełko kąt nachylenia jak i odległości od kierownicy bardzo wygodnie mi się na nim jeździ. Za niedługo postaram się wymienić siodło, bo to już ma 5 lat i jest wysłużone.

Druga rzecz to przerzutka sram gx w której dwukrotnie zerwałem hak i była dwa razy prostowana, więc gość w serwisie wymieni ją na shimano deore. I tyle. 

Napęd 2x10 super sprawdza się na podjazdach ale i niespecjalnie brakuje mu na prostych drogach. 

Napęd 2 x 10 to najlepsza rzecz i nie daj sobie marketingowo wmówić , ze 1x ileśtam jest lepszy, bo to nieprawda. Części są drogie a kasety i łańcuchy mniej wytrzymałe. W moim MTB mam xtr 2x10 i po kilku latach spędzonych razem działa wręcz intuicyjnie, jakbyśmy byli zrośnięci. Łańcuch i kaseta schodzę niżej na XT i jest super. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.