Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, kwasior21 napisał:

Specjalista nie jestem ale zwróciłbym uwagę na wygodę oraz dopasowanie według swojego samopoczucia. 

Rozmiar mniejsze powiadasz. A jak włożysz grubszą skarpetkę? 😉

Jeżdżę generalnie w cienkich. Póki co nie mam zbyt dużo okazji by jeździć w tych butach, do roboty szkoda. Ale chodziłem w nich 1 listopada i ogólnie ok. Z tego co czytałem teraz, zaleca się ciut większe, by móc palce prostować 🙂

Ale jak "chodziłem"? To bez sztywnej podeszwy?

Gereralnie z tego co wiem od kolegów "tri" to do biegania buty nie mogą być za małe bo stopa się rozwala podczas, a do roweru odwrotnie, stopa się robi mniejsza i trzeba dociągać. Ja muszę mieć większe buty (no i szersze neistety), bo jak nie mogę poruszać palcami, to mi się mózg lasuje 😉 

nagrywamy.com

2 godziny temu, Szkice napisał:

Pytanie mam, bo jakiś czas temu kupiłem swoje pierwzse buty rowerowe z zapięciem z pokrętłem.
Macie te buty dopasowane jak zwykłe obuwie na codzień czy troszkę większe?

Ja zawszwe zamawiam wg wkładki czyli 29 cm ale w tym modelu jest 29,3 cm, choć porównując jez  moimi adidasami są nawet troszkę mmnneijsze ale to inny profil itd.  Zastanawia mnie czy nie byłoby lepiej wziąć pól romiaru mniejszego bo wtedy jest 29 cm  

Kup takie jak potrzeba, ani mniejsze, ani większe. Oprócz długości każde mają inny krój, więc j i tak trzeba przymierzyć.

17 minut temu, Allmr napisał:

Kup takie jak potrzeba, ani mniejsze, ani większe. Oprócz długości każde mają inny krój, więc j i tak trzeba przymierzyć.

Zamawiałem z neta. Nie ma tu sklepów z takimi butami.

26 minut temu, przemak napisał:

Ale jak "chodziłem"? To bez sztywnej podeszwy?

Gereralnie z tego co wiem od kolegów "tri" to do biegania buty nie mogą być za małe bo stopa się rozwala podczas, a do roweru odwrotnie, stopa się robi mniejsza i trzeba dociągać. Ja muszę mieć większe buty (no i szersze neistety), bo jak nie mogę poruszać palcami, to mi się mózg lasuje 😉 

Sztywna podeszwa do platform. A te buty dodatkowo można używać do chodzenia np po górach itp. 

W tych mogę ruszać palcami. 

Edytowane przez Szkice
2 godziny temu, Szkice napisał:

Zamawiałem z neta. Nie ma tu sklepów z takimi butami.

Domyślam się, ale masz 14 dni na zwrot.
Albo pasują od razu, albo nie. Nie ma że się rozbiją, ułożą, itp.

42 minuty temu, Allmr napisał:

Domyślam się, ale masz 14 dni na zwrot.
Albo pasują od razu, albo nie. Nie ma że się rozbiją, ułożą, itp.

Miesiąc nawet jest. Zamawiane z bikeinn więc z zagranicy chyba szły z hiszpanii, wysyłka poand tydzień szła. Są ok. Jest taki luz, musze w nich poprostu dłuzej pojeżdzić chyba. Przyjdą mniejsze i znów będzie pytanie czy znów nie za ciasne... 🙂  

Edytowane przez Szkice
Miesiąc nawet jest. Zamawiane z bikeinn więc z zagranicy chyba szły z hiszpanii, wysyłka poand tydzień szła. Są ok. Jest taki luz, musze w nich poprostu dłuzej pojeżdzić chyba. Przyjdą mniejsze i znów będzie pytanie czy znów nie za ciasne...   
Czy te buty są wogóle wygodne, tj. jak leżą na nodze? Nie uwierają?

2 minuty temu, GB napisał:

Czy te buty są wogóle wygodne, tj. jak leżą na nodze? Nie uwierają?

Tak jak mówię jest bardziej luz , nic nie gniecie. Mogę spokojnie ruszać palcami

Jaki rower wybrać? Niestety dziś spinningowy , a wczoraj 2 20 min sesje na wioślarzu. Ciężkie i ponure czasy nastały . Gdzie słońce , wiatr pod kaskiem ,zapach lasu ,akacji , dzikiego bzu czy ziół a nawet ostatnio ,,W żółtych płomieniach liści brzoza dopala się ślicznie"?😭

Zaraz, jaka zima? +3 stopnie to nie jest zima!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

11 minut temu, Allmr napisał:

Dopóki nie zaczną palić w piecach.

Już palą. Ale tu nie 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

14 minut temu, xajas napisał:

Oj panowie,
Dzisiaj rano bylo zimno i blotnisto,
ale slonecznie…
…zajebisto!

Tak to lubie

Ukryta Zawartość

Wszystkie stawy i jeziorka byly juz zalodzone

jeśli stawy masz zalodzone to muisz cieplej się ubierać 

Ukryta Zawartość

Ja dzisiaj tak. Staram się co drugi na dzień pośmigać jak mam siłę i czas. 

Jak ktoś potrzebuje taniego plecaka to polecam. Świetne wykonanie i 1/3 ceny uswe. 

Ukryta Zawartość

IMG_6821.jpeg

IMG_6822.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niemała niespodzianka dzisiaj nas spotkała na Raduni. Napotkaliśmy na myśliwych i polowanie na dziki. Myśliwi jak to myśliwy, zwyczajne chłopy i chłopinie, ale gulasz z dzika palce lizać.
c51e5b5216a8bbd5dc9533c6ce2a2389.jpg20b82d6408b9fb95a9c5bf4992946407.jpg7978aac67b1b8a524b0cdf3726912f95.jpg5920329ddb87c2096d0b63369cc85340.jpg1901ff1085fadd0719a49a7c97e594b1.jpg779468f26db95b9fbf94b7857acc026d.jpg0b15ee77e275fe9a38af95ad68e9c273.jpg69f6cc5a06cf006f2a07d2d00ca4a8b4.jpg

Ukryta Zawartość

Próbowałem wejść na początku covidowej histerii i zauważyłem że szlak zniknął. W internecie doczytałem dlaczego 

Kilka lat wcześniej "zdobylem" szczyt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Less
.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ukryta Zawartość

Próbowałem wejść na początku covidowej histerii i zauważyłem że szlak zniknął. W internecie doczytałem dlaczego 
Kilka lat wcześniej "zdobylem" szczyt
Ok, to teraz wiem i co pytałeś i o co chodziło w pytaniu.

To co piszą to prawda, zakaz nadal jest utrzymany, ale jest to zakaz wstępu na sam szczyt Raduni i od niego my bikerzy i piesi - poza nielicznymi wyjątkami tych środowisk, czarne owece - 3mamy się z daleka. Jest to ostatnie podejście około 30-40m do góry.

Natomiast do miejsca, skąd zaczyna się atak, na szczyt Raduni, razrówno jak i wkoło niej jak najbardziej legalnie można wchodzić i chodzić.

Co do ścieżek rowerowych:
1. To te po drogach leśnych są legalne - można jeździć rowerem.
2. Ale poza nimi, lokalni riderzy, wytyczyli bardzo dużo singli, i te są już na wpół legalne, tj. nie ma oficjalnego zezwolenia, ale leśnicy wiedzą i milczącym akceptem tolerują je. Dodatkowo trwają rozmowy z nimi w kwestii ich legalizacji.

Reasumując wkoło tej góry i na niej jest mnóstwo fajnych miejsc do pedałowania i piechurowania.

Legalnie można wejść i wjechać do miejsc z poniższych fotografii.

bbc95500ccafaed4e1a852b3a5fd6ef4.jpg74ecc5bd9758e87fa6ffeaae1c48bf1b.jpge1e84306ee649951f012709e7a426c05.jpg68313696d312e4c92af1efd2faf4d6fa.jpgd06229dae04a3a4bea6bf82f46aff08f.jpg8364a797599a0469be7f06cae6143718.jpg

Ukryta Zawartość

Dzisiaj co 10 minut inna pogoda, deszcz, slonce, deszcz, slonce,…
Ale co sie wysuszy, to sie wykruszy

U nas w okolicy kormorany i czaple to prawdziwa zmora dla chodowcow ryb. Wyzeraja wszystkie stawy i jeziora, a nie wolno nic przedsiewziac, bo sa pod ochrona

Ukryta Zawartość

IMG_2658.thumb.jpg.9a31d948629b04c1081f4d2490a55e21.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzie Ty do tej pracy jeździsz? Tj. może pytanie powinno brzmieć: którędy jeździsz?

PS.
A u mnie nastanie światłość.

b069e79e81ebee141c70e55ea38eb82b.jpg

No i wyobraźcie sobie, aby nastała światłość, rower należy zabrać do serwisu i tam włączyć napięcie na śrubkach do podłączania światła za pomocą komputera serwisowego.

Rower właśnie tam pojechał i czekam na możliwość sprawdzenia jak świeci.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.