Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj jechałem samochodem, gość po ścieżce rowerowej na hulajnodze. Specjalnie zbliżyłem się żeby jechać równolegle - 55km/h. Małe kółka, bez żadnych ochraniaczy, o kasku nie wspomnę. No d*bil.
To jest właśnie to o czym pisałem powyżej. A co jak tam będzie dziecko? Wjedzie mu pod koło, kiedy najmniej się tego spodziewa. Już o legalności tego pojazdu nie wspomnę.

A dziś dzwona zaliczyłem, błoto, ślisko, przednie koło straciło przyczepność i zong.

Nawet jest dokumentacja wideo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, GB napisał:

Tu skrót upadku.

Ukryta Zawartość

Siodło pewnie wysoko było co?

Ukryta Zawartość

Cały tydzień 45 min sesje na przemian rower spinningowy i wioślarz. Dziś jechałem do tego

Nic przyjemnego, a na końcu zostaje ścieranie podłogi w łazience. Wg. prognoz na najbliższy tydzień na rower szans nie ma ale pojawia się od wtorku szansa na 🎿 biegówki. Na osiedlu gdzie mieszkam część ulic nie jest jeszcze zabudowana , ale oświetlona, a chodniki nie odśnieżane, wiec wieczorem można wyskoczyć na kilka dwukilometrowych pętli.

Siodło pewnie wysoko było co?
Nie siodło było jak trzeba, ogólnie warunki pogodowe i mój brak umiejętności radzenia sobie na śliskiej nawierzchni. Śnieg przykrył częściowo zgniłe liście a poza tym ściółka mokra i błotnista.

Przyhamowałem, coby ograniczyć prędkość, ścięło mi przednie koło i wywrotka gwarantowana. Ogólnie w tym miejscu jest dość stromo, dlatego hamowałem, a powinienem był to zrobić dużo wcześniej, gdzie była przyczepność i mniejsze nachylenie. A ja przyzwyczajony do suchych warunków poleciałem na łeb na szyję.

Później wypadł mi telefon, zorientowałem się w połowie drogi, i wracałem na piechotę tą ścieżką, w tych stromych partiach ledwo co na nogach się trzymałem bo takie błoto było pod śniegiem. Sam się dziwiłem, jak ja tu jechałem.

16 godzin temu, Tyrion.L napisał:

Cały tydzień 45 min sesje na przemian rower spinningowy i wioślarz. Dziś jechałem do tego

Nic przyjemnego, a na końcu zostaje ścieranie podłogi w łazience. Wg. prognoz na najbliższy tydzień na rower szans nie ma ale pojawia się od wtorku szansa na 🎿 biegówki. Na osiedlu gdzie mieszkam część ulic nie jest jeszcze zabudowana , ale oświetlona, a chodniki nie odśnieżane, wiec wieczorem można wyskoczyć na kilka dwukilometrowych pętli.

Nie ma złej pogody na rower, są tylko nieodpowiednie ubrania.

40 minut temu, Allmr napisał:

Nie ma złej pogody na rower, są tylko nieodpowiednie ubrania.

Dopóki jest sucho do 0 C stopni można wyjechać. Na mrozie ciężko się oddycha, raz czekolada mi zamarzła w kieszeni.Mam kurtki i spodnie Speca na chłodniejsze dni, ale kiedy pojawia się lód to w to nie wchodzę. Miałem nieprzyjemną przygodę w lesie z zamarznięta kałuża pod śniegiem. Dobrze, że skończyło się tylko na ukreconej przerzutce z przodu

Dodam , że przy pogodzie poniżej 5 stopni dobrze sprawdzają się gogle narciarskie, jeśli ktoś ma problemy z zatokami 

Edytowane przez Tyrion.L
On 11/25/2023 at 1:27 PM, Allmr said:

Dzisiaj podjechał do mnie radiowóz na sygnale i było dmuchanko. 

Też miałem taką sytuację. Było tak zimno, że pysk wykręcało, jednak patrol miał spory wybór rowerzystów na DRR i wolał z sobie znanych powodów zaprosić na badanie starszą panią na miejskim rowerze.

Gość

(Konto usunięte)
Też miałem taką sytuację. Było tak zimno, że pysk wykręcało, jednak patrol miał spory wybór rowerzystów na DRR i wolał z sobie znanych powodów zaprosić na badanie starszą panią na miejskim rowerze.
Na jakiej podstawie prawnej zatrzymują rowerzystów w Polsce? Bo tzw. "rutynowa kontrola" do mnie jakoś nie przemawia.
4 minutes ago, romeksz said:
7 hours ago, audiostyk said:

Na jakiej podstawie prawnej zatrzymują rowerzystów w Polsce? Bo tzw. "rutynowa kontrola" do mnie jakoś nie przemawia.

Sam się zastanawiam, gdy już zatrzymają  to pada słowo wytrych "kontrola trzeźwości", st.i nazwisko policjanta i dmuchamy. Trzeba by sprawdzić czy  to wewn. przepis policyjny, czy akt o randze ustawy. Jeśli jest w dzienniku ustaw - mają prawo zatrzymać i sprawdzić ale jeśli to tylko rozporządzenie ministra sprawa się komplikuje na niekorzyść policji. W większości krajów kierujący zachowaniem lub stanem pojazdu musi dać powód do zatrzymania. Nawet w USA jest chyba tylko jedno miejsce gdzie spotyka się tzw. lotne kontrole trzeźwości: Washington D.C.

Rutynowa kontrola. Jest rzeczywiście niezgodna z prawem, ale trzeba pamiętać, że  powód zawsze się znajdzie. 
Mam świadomość nielegalności działania, ale alkohol za kierownicę budzi mój zdecydowanie większy sprzeciw, dlatego nie wykłócałem się.

Kluczem jest "podejrzenie...". Pan policjant może stwierdzić, że podejrzanie, krzywo jechałeś, wydawało mu się, że jesteś podobny do poszukiwanego i pewnie jeszcze ze sto innych możliwości

1 minutę temu, Allmr napisał:

Kluczem jest "podejrzenie...". Pan policjant może stwierdzić, że podejrzanie, krzywo jechałeś, wydawało mu się, że jesteś podobny do poszukiwanego i pewnie jeszcze ze sto innych możliwości

CZerwony kapelusz podejrzany jest ma czerwony kapelusz 

Gość

(Konto usunięte)
A to ja w takim razie, uznaję go za przebierańca ze sfałszowaną legitymacją policyjną i dokonuję zatrzymania obywatelskiego.

U mnie dzisiaj -2 stopnie i niezbyt bezpiecznie 😉

Ukryta Zawartość

i okazuje się, że nie mogę osadzić video...

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

7 godzin temu, romeksz napisał:
13 godzin temu, Allmr napisał:

A to ja w takim razie, uznaję go za przebierańca ze sfałszowaną legitymacją policyjną i dokonuję zatrzymania obywatelskiego.

Policjanta zatrzymasz nawet jak stwierdzisz, że działał niezgodnie z prawem?
W Twoim kraju to jest realne? 😆

6 godzin temu, xajas napisał:

Tak, dzisiaj totalna slizgawica. Zamienilem rower na patyki. Naped "4x4" bezpieczniejszy niz "2x1" 🙂

Ja cały sezon jeżdżę rowerem bez przeróbek na zimę. W ekstremalnych warunkach po prostu muszę uważać gdy jadę do pracy.

Panowie nikt sie nie chwali co kupil w 'Black Friday'? Bo ja nie wytrzymalem i czailem sie na nowe buty MTB Shimano ale jak na zlosc na wyprzedazach nie bylo 44.5 no to kupilem 44 dla syna. Na apierwszy rzut oko buty jakosciowo ekstraklasa...wiec na otarcie lez dlugie gacie na bardzo zimna pogode

Ukryta Zawartość

Moje pierwsz Castelli' az dziwne bo ich produkty to zawsze pierwsza klasa.

IMG_2664_1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, audiostyk napisał:

to fantastyka cenowa była ale  hiszpańska marka BH (Beistegui Hermanos) od prochu i pistoletów robiła jakiś czas temu rowery z napędem na oba koła.

Jeep też, kiedyś zwykłe teraz elektryki.

15 minut temu, jackk napisał:

Panowie nikt sie nie chwali co kupil w 'Black Friday'?

Ja takie coś:

Ukryta Zawartość

Lampka z powerbankiem - do gopro znaczy będzie. Jak się uda podłączyć 😉

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.