Skocz do zawartości
IGNORED

nowość na forum

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

atopos, jesli bedziesz o tym pisal bez bufonady, puszenia sie co to nie ja, to ja chcetnie poczytam :) O promach kosmicznych tez czytam choc nigdy nie bedzie mi dane takim czym spolatac ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>No fakt. Jeżeli jestem w restauracji, wchodzi kloszard, śmierdzi niemożebnie, do tego gromko

>popierduje sobie od czasu do czasu a następnie próbuje narzygać mi do talerza - wołam wykidajłę, a

>jeżeli takowego nie ma to sam próbuję wywalić intruza na kopach. I jeżeli wykidajły nie było, to

>drugi raz nie przychodzę do tej restauracji.

A jeśli inni obecni w restaruacji stwierdzą, że to ładna i pachnąca blondynka, to co zrobisz? Ile musiałoby by byc takich przypadków abyś sam zdecydował sie iść do lekarza?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

atopos przesledzilem tych twoich kilkadziesiat wpisow bardzo dokladnie i okazuje sie ze jedyny cdek o ktorym masz cos do powiedzenia to Twoje Sony 501 ES wpisow o kolumnach wzmakach itp nie znalazlem - owszem byl watek o modyfikacji o ktorym piszesz - ale wiekszosc wpisow jest na bocznicy i w zakladce muzyka... po prostu malo a nawet prawie wcale nie piszesz o audio... wszyscy wnioski wyciagna sami...

>Z tolerancyjnych to jakoś zawsze na koniec sojuz wyłazi - myślisz inaczej niż ja - więc do

>psychuszki.

No i źle mnie zrozumiałeś. A wynika to głównie z przeswiadczenia o własnej nieomylości.

Dość kuriozalne to Twoje przyrównanie telerancji do totalitaryzmu. Wygląda, że nie wiesz co to jedno ani drugie. Ale dobrze sie gada, nie?

>foxbat

Problem z tym foxbat, ze w tym Polskim Piekielku zebys nie wiem jak pisal, to i tak zrobia z ciebie lacha !

Nie zalezy mi na zadnej bufonadzie, zadnym puszeniu sie, wogole coraz mniej mi na czymkolwiek zalezy !

Dlatego coraz mniejszy sens widze w upowszechnianiu czegokolwiek !

Kiedys usilowalem (w Radio) zarazic ludzi troche inna, bardziej kreatywna, eksperymentalna, awangardowa

muza : The Residents, Pere Ubu, Henry Cow etc., ale szybko skonczylo sie "rumakowanie",

przyszedl Piotrus K. (zdaje sie Wasz ulubieniec) i stwierdzil, ze takiej muzyki u nas "nie lzja", sluchacze

domagaja sie WYLACZNIE : J.M. Jarre-a, Yes-ow i Oldfielda ( taki dostal prykaz od Naczalstwa ! )

Tak, ze dzis wole trafic z jakas idea do 1 - 2 osob, niz szpanowac przed Tlumem.

Na razie tylko przygladam sie, jaki tkwi w Was naboj ! I procz paru "jarzacych" osob - "ciemnosc widze" ! :)

Pozdrawiam

atopos

Mam do Ciebie prosbę. Jest takie drugie forum audiofilskie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tam mają zakładkę "INNE". Broń Boże nie wyganiam cię z tąd :))) Ale chciałbym żebyś założył tam jeden wątak i wkleił 10 zdięć :)) Jestem ciekaw reakcji....

:->>>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie, skoro to najbardziej oblegany obecnie wątek i rozmowy w nim są o wszystkim zapytam:

Szukam plyty pewnej Pani. Słuchałem tego tylko raz w radio i prezenter zaanonsował ją jako Kate Powell. Najgorsze jest to, że nie jestem pewien na 100%, czy tak to sie pisze, ani czy fonetycznie dobrze zapamietałem. Może ktos pomoże? Gatunek: jazz, lekko transowy, jak dla mnie rewelka.

Pytanie serio.

Muszę mieć więcej wpisów w stereo np., abym mógł pisać dalej na bocznicy:)

Jak za komuny!

Nie mogłem uwierzyć własmym oczom, gratuluję głupoty w najbardziej czystej formie.

Skąd biorą się takie pomysły?

Problemy w dzieciństwie?

Współczuję................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

zdezintegrowany_3PO napisal:

>>Peter Daniel --> widzę że w tym wątku zacytowałeś moją wypowiedź:

"ja Forum HiFi i Muzyka zupełnie olałem... po tym jak usunięto kilka moich wpisów :(

... przecież tamto Forum to folwark Pana S. --> ja tam wolę audiostereo.pl :)"

jednak całkowicie błędnie ją zinterpretowałeś ...

przede wszystkim: większość moich wpisów (80-90%) to zakładka stereo a pozostałe wpisy tzn. bocznica to praktycznie tylko i wyłącznie wątki KAIM !!!

czy możesz mi więc wyjaśnić jak się mają moje słowa które zacytowałeś do Twojego wywodu a w szczególności Twoja głęboka myśl którą cytuję poniżej:

"Mysle ze bocznica byla dobra odskocznia dla osob ktore mimo ze nie interesowaly sie tematem audio,

pragnely w jakis sposob utozsamiac sie z przynaleznoscia do tego forum"

moja uwaga na przyszłość ... jeśli cytujesz czyjeś słowa... sprawdź proszę jego aktywność na Forum a później wyciągaj wnioski ... :(

proszę o wyjaśnienienie tej kwestii ....

>discomaniac71

Tak sie sklada discomaniac71, ze o swoim Sony 501 ES - to ja kompletnie NIC nie mam

do powiedzenia, jak rowniez Piotrek 608 - spec od serii ES tyz nie ma nic do powiedzenia !

Popros Lukara o teksty wszystkich moich watkow ktore zniszczyl i dopoki ich nie przeczytasz

(bez wzgledu na wnioski jakie z tego wyciagniesz) - nie masz moralnego prawa oceniac

mojej dzialalnosci na Forum !

Nie znalazles moich wypowiedzi o kolumnach i wzmakach ?! K.... mac ! Pokaz mi na tym

Forum takiego co pisal o kolumnach, wzmakach, CD-kach, transportach, podkladkach,

wszystkich mozliwych kabelkach, okladkach plytowych, Marii Callas, Zeppelinach i Dodzie

Elektrodzie i to wszystko po kilkaset wpisow conajmniej, skoro - kilkadziesiat Cie nie

satysfakcjonuje ! Czy Ty z Lukarem ustalacie te zasady i czy sa one w dodatku niejawne ?!

Przeciez jakas paranoja sie robi ! Niedlugo jak w Monty Pythonie (Zywot Briana) mi powiesz :

"No dobrze, ale poza zakladka STEREO, DIY, KINO DOMOWE, ANALOG, MUZYKA, BOCZNICA,

OPINIE, gdzie ty sie jeszcze atopos wogole udzielales ?!!! He !? Dlaczego nie zamiesciles nic w

OGLOSZENIACH i ARTYKULACH SPONSOROWANYCH ?! He ? Nie trzeba NAM tu Takich jak Ty !

No, ale to nie moj dowcip !

Pozdrawiam

Pogubilem sie w cytatach, ostatni paragraf powinien wygladac nastepujaco:

Jesli jeszcze raz przeanalizujesz moj wczorajszy wpis, to zaobserwujesz ze gleboka mysl:

"ze bocznica byla dobra odskocznia dla osob ktore mimo ze nie interesowaly sie tematem audio, pragnely w jakis sposob utozsamiac sie z przynaleznoscia do tego forum"

byla jedynie stwierdzeniem otwierajacym moj wpis, a nie mysla przewodnia. Jesli pozniej dalej pisze, w nawiazaniu do Twojego bezosobowo uzytego cytatu (ktory mial jedynie wyrazac ogolny poglad, jak mysle wielu bywalcow tego forum) ze:

”ja tam wolę audiostereo.pl :)"

to nie powinienes zaobserwowac powiazania miedzy jednym stwierdzeniem a drugim, gdyz go nie ma. Dalej osmielam sie twierdzic, ze to ze wolisz audiostereo.pl jest “zasluga miedzy innymi bocznicy i niskiej jak dotad cenzury."

Najbardziej zawsze smakuje owoc zakazany. Wystarczy czegos zakazać, a znajdzie sie od razu kilku chetnych, by udowodnić, że są 'cwańsi'. Kolejna konsekwecją jest zatem zbudowanie takiego aparatu represji, aby skutecznie egzekwować zakaz. W wielu przypadkach życia jest to potrzebne i wszyscy składają się na opłacanie aparatu 'egzekwującego' - np. policja itd. Ale warto sie zastanowić nad wprowadzaniem zakazów - czy naprawde są potrzebne, czy cokolwiek rozwiązują? Bo jesli sie powie raz NIE, to to powoduje konsekwencje rozbudowy mechanizmów kontroli i udowadniania słuszności podejmowanych decyzji. A napewno nieustających pytań i zastrzezeń z róznych stron. czy gra jest warta świeczki?

Atoposie

W dzisiejszych czasach jeżeli w jednej firmie, mimo naszych interwencji dalej nie zaoferowano, czy nie obsłużono nas w sposób taki jak bysmy chcieli to po prostu wychodzimy ze sklepu, rezygnujemy z zakupu.

Forum też można podciągnąc pod tę filozofie jest ich sporo, można tez założyc własne.

Tylko tu już należy się potrudzić, a nie tylko pieprzyć jak najęty.

Paradoksalnie (i bardzo niedobrze dla Ciebie) twoja męczaca działalość jest możliwa tylko dzięki łagodnej cenzurze z która tak zajadle walczysz i i prowokujesz do zaostrzenia. Żałosne?

Myślę że robisz to dlatego że jesteś bardzo ambitny i jednoczesnie niespełniony.

Poza tym okrutnie sobie przeczysz :

: >>>>Szczerze mowiac, nie znam takiego uczucia jak nuda,

wszystko mnie fascynuje i podchodze do wszystkiego

z naiwnoscia dziecka albo idioty ! :)

Peter Daniel, 9 Mar 2006, 16:10

>Dalej osmielam sie twierdzic, ze to ze wolisz audiostereo.pl jest “zasluga miedzy innymi

>bocznicy i niskiej jak dotad cenzury."

Też przychylam sie do tego stwierdzenia. Oczywiście nalezy sobie najpierw uprzytomnić w jaki to sposób sie odbywa i nie wyciagać wniosków zbyt pochopnie na podstawie samej zawartości bocznicy;-)

Swego czasu bocznica zostala stworzona w celu przesuniecia wszelkich wpisow na tematy odbiegajace od audio i zaciemniajace watki audio, w miejsce, w ktorym mniej by przeszkadzaly. Zdaje sie, ze obecna regulacja jest odwrotem od tego pomyslu, z tym, ze pozostawi spuscizne w postaci martwej bocznicy.

To troche jak z olowkami, ktorych przeciez nie wypisywano do konca. Pomysl racjonalizatorski nr 1 polegal na wkladaniu rysika tylko do polowy dlugosci olowka. Po jakims czasie nowy racjonalizator stwierdzal, ze skoro jest tylko ´polowa´ rysika to i olowek nalezaloby skrocic. Ladnie taki proces moze zbiegac - ciekawe dokad ´zbiegnie´ forum ;-)

ale o co biega - Atopos ma bardzo prostą sprawę do przekazania, wyjaśnienie o co mu chodzi zajęło mi 5 minut. W jakimś początkowym jego wątku podał jedno nazwisko pisarza filozofa księdza bodaj - i wystarczyło to nazwisko wpisać w wyszukiwarkę i wszystko jasne. Atopos dla mnie pisze jasno i nie jest to jakaś nadzwyczajna skomplikowana problematyczność. Problem w tym że jak ktoś słabo kojarzy pewne zagadnienia to dla niego wpisy Atoposa to może być niezła jazda po bezdrożach - no bełkot po prostu.

Po drugie jest PROBLEM z bocznicą - jakiego rodzaju to jest problem ? bo ja tu admina "nie rozumiem" - co bocznica za dużo mu miejsca zajmuje ? - no to ograniczyc bocznicę do 15% całości (czy ile mu tam pasuje), niech wątki kasuję się AUTOMATYCZNIE od najstarszych (wpisu ostatniego itp.) , jak kogoś wątek wkur... to się nie wpisuje i przyczynia się do tego że wątek zdycha .... i obrazków zabronić.

Już mnie to wszystko wk..., więc napisałem to co myślę - i tylko sie nie obrażajcie

coś mi ten pomysł zalatuje mi polityką ;-))

chyba coś nie tak teraz będzie się działo na forum ... sztuczne produkowanie wpisów i podobne rzeczy,

ludzi nie zmusicie, jak będą chcieli to sami napiszą, a jak nie będą to będą powielać ten sam tekst ... i tyle

zmuszano już ludzi do różnych wielu rzeczy, choćby za czasów prohibicji, czy też za czasów komuny ... jedno i drugie nie wypaliło

to wszystko co na ten temat chciałem powiedzieć

pozdrawiam jodel

>Kurt Dupel

...ad 1

Tylko, ze w sklepie na polkach leza - Towary ! Czy kilka tysiecy forumowiczow

to Towar, bedacy wlasnoscia Lukara ?! Ja nie zamierzam od Lukara kupowac

forumowiczow (choc on byc moze z tego zyje), a tylko z Nimi rozmawiac !

To ani sklep, ani ZOO !

Polubilem wielu z nich nie rozumiem skad pojawiaja sie nagle jacys straznicy,

wolajac : ZOO nieczynne, idz gdzie indziej ! :)

...ad 2

To, ze "pieprze jak najety", "w sposob meczacy prowokuje do zaostrzenia cenzury",

"jestem ambitny i niespelniony", "przecze sobie", "pcham sie z nachalna autopromocja",

"krzycze ze wszystkich sil JA !" - to Twoja interpretacja, i tez pewnie moglaby znalezc

jakies glebokie psychoanalityczne uzasadnienie, podobne do Twojej Glebokiej analizy mojej osoby !

Wscieklemu psu tez wydaje sie ze jest prowokowany jak mu sie chce lape uwolnic z sidel !

Pozdrawiam

Gdyby ktos z Was mogl w moim imieniu pozdrowic Domana w watku na bocznicy bylbym bardzo wdzieczny. Jakis czas temu bylem u niego w mieszkaniu. Przegadalismy ze trzy godziny, rzeczywiscie bardzo fajny i sympatyczny facet. A teraz sie dowiaduje, ze jakas choroba go zaatakowala. Smutne. Trzymaj sie Doman.

Oto ten watek:

Ukryta Zawartość

Z gory dziekuje.

Ukryta Zawartość

>jodel

To chyba kwestia MENTALNOSCI, tak roznej od mentalnosci Wschodu,

chinskiej np. Tam nie ingeruje sie w NATURALNE PROCESY !

Tam czlowiek usiluje zyc ZGODNIE z Nimi, podstroic sie pod Nie ! :)

Lukar RECZNIE usiluje zmusic ORGANICZNY TWOR - jakim jest ta

wspolnota, stanowiaca SIEC powiazan : psychologicznych,emocjonalnych

itp. do do zachowan ktorych sam nie rozumie i nad ktorymi nigdy mu sie

nie uda zapanowac, bo jego dzialania raza kulturowym i kulturalnym

prymitywizmem !

pzdr

>kyuss

Gdybysl jakos mogl to bardzo serdecznie pozdrow Domana w moim imieniu ! :))

Ja nie mam takiej mozliwosci (statystyka !)

Czy w tej sprawie mozna Domanowi jeszcze jakos pomoc ?

Pozdrawiam

No, ładne rzeczy się tu wyprawują, forum robi się nieco "burdello bum bum" jak to określił strzelec Franciszek Dolas. W zakładce ZBOCZNICA tworzy się lobby na rzecz utworzenia nowej zakładki TUBES ale lobby to nie może urosnąć w siłę z powodu izolacji niektórych forumowiczów ! :(

-> atopos

zgadzam się z Tobą

bardziej przeraża mnie szerzące się chamstwo i prostactwo na forum

"kolegów" forumowiczów, którzy oprócz czepiania się i wytykania innym nic innego nie piszą

tym bardziej kultura tych osobników odbiega trochę od norm przyjętych tu

dzięki Lukarowi mamy ignora, niestety ostatnio musiałem go również użyć i przymierzam się do następnego użycia

pozdrawiam jodel

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.