Skocz do zawartości
IGNORED

URZYTKOWNICY PHILIPS-a DVP 9000S

nicko

Rekomendowane odpowiedzi

linki z opisami Philipsa i Yamahy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak 4x nówka odtwarzacz plus kable i ksiązki nawet gdzieś sie walają jeszcze instrukcje bo nie dawałem z uszkodzonym:) ktośtu miał kabel od samsunga 950 więc domniemam że odtwarzacz też miał i co? kiepski był , bo ja własnie go mam i po 1 dżwięk ciepły , masa basu, obraz ładny i cena 630 pln i dvd audio o sacd nie wspominam , pilot czytelny z yog dialem , no zadowolony jestem

jakie pasy ?

jaką antene odłaczać w TV bo DVD raczej nie ma

co do dzwieku i obrazu w porównaniu do philipsa - róznice lepiej gozej

najgozej ze samsung to plastik i to mnie w tym wszystkim denerwuje

pasy na tv przy włączonym av , przesuwające sie od dołu do góry , po wyłaczeniu anteny z tv ustepowały, przy podłaczonym samsungu tego nie ma , (wczesniej miałem yamahe i też nie było tego zjawiska) zgadza sie jest plastikowy ale wydaje mi sie ze za sześc stówek to co sie dostaje to jednak jest dużo w porównaniu do innych produktów bardziej prestiżowych marek, myslłaem dużo nad yamachą 2500 ale cena naprawdę duża albo nad pionierem dv868 ale stwierdziłem że po cholerę,

9000s używam głównie do stereo, ale któregoś dnia go włączyłem i okazało się, że nie ma obrazu na wyjściu SVideo i RGB, na HDMI nie próbowałem. Częściowo widzę, że jest jakiś obraz na wyjściu "zwykłym" poprzez SCART ale ten obraz menu ma bardzo dużo ukośnych, różnokolorowych i szybko przebiegających po ekranie tv pasów.

Czy ktoś z kolegów miał podobny przypadek. Czy nie obejdzie się jakimś sposobem bez serwisu?

Pozdrawiam,

Robert

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Guys,

Jakie pasy? Jakie zaniki dźwięku? Naprawdę... jak czytam Wasze posty to wydaje mi się, że jestem

szczęśliwcem. U mnie ten odtwarzacz pracuje super.

Poustawiajcie opcje w setupie. Właściwy dźwięk na właściwe wyjście we właściwym formacie.

Jka macie HDMI i nic nie słychać to włąączcoie w setupie dźwięk.

Na pasy nie mam lekarstwa bo sie z tym nie zetknąłem. To samo z piskiem.

A co do 3 sek z wysuwaniem szuflady - dzięki za radę. Działa.

problem pasów może być spowodowany, złą konstrukcją urządzenia TV , lub coś idzie po masie od anteny

zle filtrowane napiecie zasilające philips może być tak zrobiony że własnie reaguje na takie rzeczy

podobnie jest ze sprzętem włącz gównianą płytę żle nagraną na gównianym sprzęcie - gra

a włącz tą samą płytę na sprzęcie za 100 000 tys - słuchać się nie da

dobry sprzęt wyciąga wszystko

@pbor

Dzięki, w takim razie oddam go do serwisu.

Napiszę kiedy będę wiedział coś więcej w temacie tej awarii.

Swoją drogą jeszcze nie spotkałem się w moim życiu ze sprzętem elektronicznym, który "sypie się" praktycznie z dnia na dzień i ma tak wiele niepochlebnych opinii dotyczących jego awaryjności.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Witam

z PHILIPS -em 9000S jest tak jak z komputerem trzeba go przeważnie zresetować i wszystko wraca do normy.

szczególnie usterka typu "brak obrazu na RGB, compozyt, SVHS .

dla komputera to jest normalne a dla innych urządzeń ?????

ile kosztuje przeciętny komputer 1000 zł a serwer 10 - 20 X więcej czym one się różnią - praktycznie niczym

ale serwer jest wykonany z wyselekcjowanych sprawdzonych elementów i za to się płaci, co by się stało jak by

serwery na całym swiecie działały tak jak przeciętne komputery.

to samo jest z samochodami nowoczesnymi - komputerów jest w nim tyle że aż kipi, przychodzi serwisant reset

i 1000 zł nie nasze, pytamy za co za to że mu to zajęło 60 sekund.

Niestety za więdzę się płaci, takie czasy nastały nic na to nie poradzimy, nikt nam nie zdradzi jak się resetuje

urządzenie bo to dla serwisów "chleb"

Niestety Philips 9000S jest urządzeniem z wyższej półki ale taki jego urok że jedne nie psują się wogóle a drugie non stop.

Witam. Odebrałem kilka dni temu z serwisu nowy, bo poprzedni się całkiem rozsypał. Jak narazie "odpukać" idzie zdecydowanie lepiej niż poprzedni, nie przeskakują ścieżki, odtwarza MP3 na płytach DVD, no i nie załącza się każdym jednym pilotem z Philipsa.

Pożyjemy, zobaczymy. Gwarancja jest do lipca to będę go ostro eksploatował.

Całkowity brak obrazu. Przy poprzednich naprawach pisali w gwarancji że zmieniali oprogramowanie płyty głównej. Jak ktoś już wczesniej napisał na forum "reset jak w kompie i nowa instalacja". Tylko że w przypadku kompa to działa...

No ale jak napisałem pożyjemy, zobaczymy

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

po 1 godzinie słuchania przewijania przeskakiwania utworów MP3 ani raz się nie zawiesił

jedyne co zauważyłem to głośna praca lesera przy przeskakiwaniu lasera - ale to normalne

• 2 miesiące później...

Witam ponownie,

Odtwarzacza nie oddałem jednak do naprawy w serwisie. Pomyślałem sobie: aaa dooosyć tej zabawy... i wgrałem nowy firmware po którym ponownie mam sygnał video na wszystkich wyjściach. Odtwarzacz spisuje się bez zarzutu. Można też ustawić sobie w czasie wgrywania nowego firmware czytanie płyt DVD wszystkich regionów.

Przypuszczam, że ten "reset" w serwisach w znakomitej większości usterek polega na prostym i szybkim wgraniu nowego albo ponownym zaaplikowaniu tego samego softu i tyle.

Dla zainteresowanych kolegów aktualnie najnowsze oprogramowanie DVP-9000S z marca 2006:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam,

Robert

Ukryta Zawartość

skyrobin czy mógłbyś szczegółowo opisać procedure wgrywania nowego softu? Na razie mój egzemplaż nie szwankuje ale lepiej być przygotowanym, w żadnym dvd softu nigdy nie zmieniałem, coś tam gdzieś czytałem że soft wypalamy na płycie i do napędu, ale napisz prosze dokładnie, czy są jakieś haki np. przy wypalaniu nazwa pliku z softem albo coś takiego, pozdrawiam

po sciągnięciu softu znalazłem tam opis po francuski i angielsku, mniej więcej rozumiem ale moze ktoś szcegółowo by przetumaczył? Z góry dzięki, nie bardzo rozumiem w który momencie klepiemy ten kod na multi region?

• 1 miesiąc później...

czy od marca pojawiła sie jeszcze jakaś nowsza wersjia softu ??

Odtwarzacz czesto przycina mi sie na "kopiach" ;-)

a plików mp3 z 320k/s wogóle nie czyta ... - czy ten soft pomoże ??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.