Skocz do zawartości
IGNORED

Występ Kazi Szczuki

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

jar1, 17 Mar 2006, 16:31

>>PRAWDA CIE WYZWOLI ! :)

>

>Prawda najpierw musi zabić by mogła się przejawić. Zabić ego, które hołubi MIT!

Dokladnie, jar ! :)

Stad, dalej te dyskusje prowadzic mozna tylko na poziomie Transpersonalnym (nieosobowym) !

Ale do tego Katolik musi dopiero dojsc ! Buddysta lamaicki juz Tam jest ( stad LSD nie robi na Nim specjalnego wrazenia ) ! :)

>pitdog

Chyba dosc powierzchownie mnie zrozumiales !

Nie powiedzialem, ze kultura jest zbedna !

Powiedzialem, ze NIE MASZ BARANIE INNEGO WYJSCIA !

Widzac co Ci do glowy przychodzi jasne sie staje, ze Kultura jest potrzebna !

Zwlaszcza Tobie !

Ludzie bardziej sie duchowo od siebie roznia niz sie powszechnie uwaza !

I niektorym taka "kultura" zafiksowana na poziomie Ego, wcale nie jest

potrzebna, swietnie sobie bez niej radza i nie przychodza Im do glowy

takie mysli jak Tobie - pitdog.

>Jazz

A ja slyszalem, ze jestes sutenerem Jazz i strasznie zle traktujesz te swoje kobitki ! :(

Nieee ! Tylko zartowalem ! :)

Mam nadzieje Jazz, ze albo podasz szczegoly, albo zaraz to odszczekasz, chyba, ze chcesz

uchodzic za czlowieka pozbawionego HONORU !

To co prezentujesz jest to chamstwo, ktore moze w twojej Ham-eryce uchodzi, ale tu

w kraju Slowianskim raczej nie !

Kto Cie tu "przypadkowo" przyslal do tego watku Jazz ? I w jakiej roli ? Zadymiarza ?

Tak sie sklada, ze jestem osobnikiem bardzo malo towarzyskim, do nikogo w odwiedziny

nie chodze : na 2 lata - moze raz czy dwa, dla tego to, co mowisz moze byc tylko

ZWYKLYM KLAMSTWEM !

Tak, ze Jazz : papucie, szklaneczka whisky do raczki, troche telewizji i lu lu, nic Tu po Tobie !

>jar1 zgrabnie napisane :) ale jednak cos sie z czegos bierze

>atops alez pleciesz, sam bedac doskonalym przykladme na to, ze jednak koltura i pewne normy sa potrzebne, inaczej siec i rozne fora by utonely we wpisach podobnych trollownikow :)

zerknij wpierw na siebie, potem praw kazania innym

>pitdog

Mysle pitdog, ze jest to tylko Twoja opinia, podzielana przez podobnych Tobie

milosnikow "Wiedzmina" i innych bzdurnych filmow dla dzieci !

Slowa Troll, trollowanie uzywacie tak, jak inni np. k.... , albo p......ic !

Pozbawione ono zostalo przez to jakiegokolwiek znaczenia !

"Zyd"albo "pedal" juz nie uchodzi bezkarnie, a do trolla, na razie nikt sie nie czepia !

Jak kogos nie rozumiem, bo mam mozgu za malo, znaczy sie - TROLL !

>Jazz

Ja Ci tu o szklaneczce Whiski, a Ty juz jestes nachlany !

Moze jeszcze jedna buteleczka, Jazz ?

Moze nie pisz przez kilka godzin ! Kolejnym wpisem, przeczysz - poprzedniemu !

Przespij sie Jazz !

Reakcja Polsatu, sprzed paru minut, na karę, której domaga się KRRiTV: Kazia była nieświadoma, Kuba był nieświadomy, szef - pan Myszka był nieswiadomy ale nawet gdyby byli świadomi to to jest CENZURA !!! CENZURA !!! CENZURA !!!.

Po czy występuje jakiś kretyn (tak zwany "niezależny ekspert" z dr przed nazwiskiem) i mówi takie mniej więcej słowa "czy reakcja KRRiTV byłaby równie stanowcza gdyby w TV Trwam pojawiły się treści antysemickie ?". A gdyby dr ekspertowi pozamieniać miejscami dupę z głową, to miałby odtąd dwie dupy, czy nic by się nie zmieniło (czyli miałby dwie dupy) ?

Mała nie strasz mnie kolegami

nie wyciągaj mi tu środkowego palca

nawet nie znasz mnie

a może i znasz ale nie do końca

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jestem Polakiem

nie kradnę samochodów i nie jestem pijakiem

co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa

bez czy w pasach bezpieczeństwa

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>dudivan

Po co to, na co ? Kim sa Ci ludzie ? Dlaczego pies gryzie dywan ? Co zrobic, zeby nie oszalec ?

Czy klapsy sa lepsze, czy bery ? Kim jestem ? Co Pani robi w moim luzku ? Co by tu zrobic ?

Czy warto wylazic w Taka pogode ? Dlaczego jest raczej Cos niz Nic ? Co To Wszystko Znaczy ?

Takie pytania zadawal sobie czlowiek od ZAWSZE i do dzis nie ma na Nie satysfakcjonujacej

odpowiedzi ! Dlatego dudi, skup sie, przestan marudzic, czepiac sie o jakies zupelnie banalne

sprawy, opanuj rozdraznienie i zaproponuj cos Naprawde Nowego, Pieknego i Porywajacego

jak nie przymierzajac - Natalie Dessay, albo i lepiej ! Wierze, ze potrafisz !

Albo napisz jakis wiersz, dawno juz nas nie raczyles swoja tworczoscia tego rodzaju , a masz

na Tym Forum wielu zagorzalych jej milosnikow (wlacznie ze mna) !

Pozdro

>jozwa maryn

Twoich drogich zwlok Jozwa nie trzeba konserwowac, tak znakomicie utrzymuje Ich stan - Maryn-ata ! :)

Prosze, sami spojrzcie : JAK ZYWY ! Buzia jak pupka niemowlaka ! Mozg nie funkcjonuje prawidlowo, juz

od dawna , a jednak twarz wciaz jednak COS wyraza i utrzymuje wyraz niemal Serafinskiego spokoju ! :)

electro, 18 Mar 2006, 11:33

A może:

Jesteś Polakiem

Masz na to papier

I cały system zachowań

PS. Kiedy poszedłeś na odwyk??? Zresztą, nie ważne, skoro dotąd jeździłes po pijanemu to brak zapiętych pasów bezpieczeństwa już i tak niewiele mógł ci zaszkodzić :)))

Rada Etyki Mediów: Szczuka nie kpiła z niepełnosprawności

PAP 16:05

Rada Etyki Mediów (REM) nie dopatrzyła się w telewizyjnej wypowiedzi Kazimiery Szczuki na temat Magdy Buczek "kpiny z niepełnosprawnych", uznała jednak, że mogła ona obrazić uczucia religijne osób wierzących. Mimo to, według REM, Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT) postąpiła niewłaściwie, nakładając karę finansową na Polsat, gdzie wypowiedź Szczuki miała miejsce.

"W związku ze znanymi wypowiedziami p. Kazimiery Szczuki, Rada Etyki Mediów (ciało społeczne, wyłonione przez środowiska medialne) uważa, iż nie można p. Szczuce stawiać zarzutu o kpiny z niepełnosprawnych, ponieważ nie sposób udowodnić, że wiedziała ona, jaką osobę wykpiwa" - czytamy w oświadczeniu REM.

REM dodaje, że "szyderstwo pani Szczuki dotyczyło natomiast form religijności uznanych, praktykowanych i szeroko cenionych w Polsce - co z pewnością mogło urazić osoby wierzące. Można sądzić, że na podobne szyderstwa nikt dziś, łącznie z p. Szczuką, nie pozwoliłby sobie wobec form religijności żydowskiej bądź islamskiej".

"Nawet jednak w tej i podobnych sytuacjach Rada Etyki Mediów nie uznaje za właściwe nakładanie kar finansowych na nadawców, gdyż naszym zdaniem pogłębia to podziały w społeczeństwie, utrudnia porozumienie i zrozumienia granic wolności wypowiedzi, a przede wszystkim umacnia postawy ekstremalne. Rada Etyki Mediów apeluje zatem do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji o wzięcie pod uwagę także takiego punktu widzenia" - napisano w oświadczeniu.

Oświadczenie REM dotyczy nadanego 26 lutego w Polsacie programu "Kuba Wojewódzki". Występująca w nim krytyk literatury, znana z feministycznych poglądów Kazimiera Szczuka naśladowała sposób mówienia niepełnosprawnej Buczek. Módlmy się, żeby łaski Boże spłynęły na wszystkie dzieci, które należą do Dziecięcych Podwórkowych Kółek Różańcowych - mówiła m.in. Szczuka.

KRRiT uznała, że w programie prześmiewczo odnoszono się do osób niepełnosprawnych oraz modlitw i nałożyła za tę wypowiedź na Polsat karę w wysokości 500 tys. zł. O ukaraniu Polsatu KRRiT zdecydowała w ubiegłym tygodniu, ale dopiero w środę przewodnicząca Rady Elżbieta Kruk podpisała dokument zatwierdzający wysokość kary.

Decyzja Rady nie była jednomyślna. Przeciwny ukaraniu Polsatu był Wojciech Dziomdziora. Byłem przeciwny z kilku powodów. Po pierwsze zarówno nadawca, jak i pani Szczuka wyrazili ubolewanie z powodu zaistniałej sytuacji, po drugie wierzę pani Szczuce, że nie wiedziała o chorobie pani Buczek, po trzecie jeśli Polsat ma być za tę audycję ("Kuba Wojewódzki") ukarany, to powinien być zorganizowany monitoring cyklu tych programów i dopiero wtedy powinniśmy ewentualnie podejmować decyzje o ukaraniu nadawcy - powiedział we wtorek dziennikarzom Dziomdziora.

Poza tym dobrą praktyką poprzednich składów KRRiT było, że najpierw wzywało się nadawców do zaniechania naruszeń, a dopiero potem nakładało kary - dodał.

REM istnieje od 1996 r. Do jej kompetencji należy wypowiadanie się przy okazji ważnych, budzących wątpliwości etyczne zjawisk w mediach oraz w sprawach związanych z przestrzeganiem Karty Etycznej Mediów z 1995 r. Rada nie dysponuje żadnymi sankcjami, liczy dziesięcioro członków, wśród których są m.in. dziennikarze Polskiego Radia, TVP, telewizji Polsat i PAP.

P.S.

"...nie można p. Szczuce stawiać zarzutu o kpiny z niepełnosprawnych, ponieważ nie sposób udowodnić, że wiedziała ona, jaką osobę wykpiwa..."

A nawet gdyby wiedziała to co? Mało było programów w których sama Szczuka była parodiowana? Też w jakimś tam stopniu jest niepełnosprawna i jakoś nikomu to nie przeszkadza, że w np. "Szymon Majewski Show" regularnie się z niej nabijają i drą łacha ile wlezie. Nawet samej Szczuce to nie przeszkadza z tego co wiem.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Redaktorzy

Oczywiście, takie postawienie sprawy jest niemądre. Kpiny z niepełnosprawnych nie są niczym złym (zakładając że dopuszcza się kpiny jako takie). Zła natomiast jest kpina z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI. Wykpiwając pokręcone nogi Buczek, akromegalię Giertychów lub czyjąś impotencję, dałoby się świadectwo kompletnego prostactwa. Tylko że oczywiście nic takiego nie miało miejsca.

"Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów poszukam sobie sam,

dlaczego k... mać bez przerwy poucza ktoś w co wierzyć mam...."

W pamiętne lata stanu wojennego, będąc na wakacjach na jednej z bindug mazurskich śpiewałem sobie i gralem na gitarze tę pioseneczkę. Czasem najprzerózniejsi ludzie przychodzili, często zwykłe opoje wakacyjne i prosili: "Ej, ty, zagraj te k... mać!'...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.