Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchalim w KAiM

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

A oto, czego ostatnio mieliśmy okazję posłuchać w klubie KAiM:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-644-100005235 1170287287_thumb.jpg

post-644-100005236 1170287286_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/25042-s%C5%82uchalim-w-kaim/
  • Redaktorzy

Nie wiem jak w realu, ale na zdjęciach "hajendowy" BAT nie wygląda wiele lepiej od mojego Sound Projecta (którego zaliczam do porządnego HiFi) ;)

Ukryta Zawartość

post-2651-100005233 1170287290_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>jar1

Jestem ciekaw, czy się poprawiło po podłączeniu zbalansowanego CECa? Jeśli tak, to czy podtrzymujesz swoje zdanie, że do sprzętu hi-fi nie powinno się podłączać uziemienia? Pytam uczciwie, nie próbuję wywołać burzliwej dyskusji... ;-)

Wczoraj posłuchalismy muzyki w dobrym wykonaniu. Grało dobrze.

Przedtem jednak dokonalismy znaczących modyfikacji w......:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>jar1

Co do modyfikacji, to rozumiem, że zrobiliście to, co sugerowali kiedyś Bednarski i Khomenko - że spokojnie można VK-500 rozciąć palnikiem acetylenowym na pół, a i tak każdy z monobloków będzie nadal działał... ;-)

twonk, 10 Mar 2006, 12:10

>Co do modyfikacji, to rozumiem, że zrobiliście to, co sugerowali kiedyś Bednarski i Khomenko - że

>spokojnie można VK-500 rozciąć palnikiem acetylenowym na pół, a i tak każdy z monobloków będzie

>nadal działał... ;-)

Juz ze zdjecia widać, że chłopaki opowiadali 'dyrdymały'. Fizycznie niewykonalne;-)

Jesli chodzi o uziemienie, to tym razem była inna sieciówka do przedwzmacniacza, która nie miała podłączonego uziemienia. I... grało to, moim zdaniem, lepiej. Więcej energii w dźwieku, nie odnosiło sie wrażenia jego 'zmulenia'.

Trzeba pamietać, że instalacja elekryczna w klubie jest 'starowieczna' i uziemienie najprawdopodobniej jest osiągniete zwykłym zerowaniem.

twonk -->

nie chcę Cię martwić, ale wczoraj została podjęta decyzja że BAT zostanie roboczym sprzętem w KAIM :)

decyzja była jednogłośna i w zasadzie jest nieodwołalna :)

zdezintegrowany_3PO

ps. BAT z CEC + NOS DAC + IC MIT zagrał o niebo lepiej niż Lector z NOS DAC :)

>zdezintegrowany_3PO

O ile nie macie nic przeciwko temu, to dzisiaj wybieram się do Klubu, po raz pierwszy zresztą... ;-) Przytargam Siltecha SQ60B "Gold", to może będzie ciut lepiej niż z MITem.

jar1, 10 Mar 2006, 13:08

>Ostrzegam, że własciciele CECów nie są obiektywni:-)

>Na Lektorze było więcej wypełnienia dźwiekiem i w ten spsób więcej muzyki.

Ale Lektor muli i ma rozlazły bas:)

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać:)))

A tak całkiem poważnie - wszytkie trzy kombinacje (CEC "solo", Lektor + NOS DAC, CEC + NOS DAC) zagrały bardzo dobrze, były lepsze niż Lektor "solo".

Co do Lektora: pamietac nalezy, że sam słuchany był jeno tydzień temu - i nie było rewelacyjnie. Ale jak, pisałem wcześniej na Bocznicy (ha, ha!) pre był podpiety innym kablem sieciowym (z uziemieniem) i to, według mnie spowodowało główne problemy. Wczoraj, jak przyszedłem do klubu grał przez chwile sam Lektor i było znacznie lepioej niz tydzień temu. Więc ja bym tak nie strawiał go zupełnie w beznadziejnej pozycji w stosunku do innych kombinacji.

martini dry, 10 Mar 2006, 13:44

>A tak całkiem poważnie - wszytkie trzy kombinacje (CEC "solo", Lektor + NOS DAC, CEC + NOS DAC)

>zagrały bardzo dobrze, były lepsze niż Lektor "solo".

A tam, Lektor jest po prostu muzykalny;-))))))))

Mieliśmy również okazję posłuchać guardianów. W porównaniu do naszych przyzwyczajeń do klubowych pentagonów nie trwało to długo... Według mnie bardzo 'specyficzne' kolumny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar1 -- >

jak zwykle gentelman z Ciebie :)

nie bójmy się tego powiedzieć Guardiany zagrały nikczemnym dźwiękiem !

w piątek specjalnie wcześniej pojawiłem się w Klubie by w spokoju posłuchać swoich płyt i niestety ... rozczarowanie to zbyt mało powiedziane !

dźwięk jaki wydobywają z siebie Guardiany jeśli w ogóle można to nazwać dźwiękiem ;) ... to ogromny bass zalewający całą scenę ... brak wysokich tonów no i to co dla mnie dyskwalifikuje konstrukcję - ułomne średnie tony !!!

Odtworzenie wokali jest po prostu skandaliczne !!!

Nie dość że średnie tony są przytłumione to jeszcze na samych wokalach pojawia się uporczywy i nie do zniesienia nalot - jakby Kaczor Donald miast Ketie Melua spiewał !!!

wysłuchałem tylko 4 utwory... nie było sensu dłużej !!! a kolumny grzały się pół dnia !!!

poirot współczuję Ci ... musiałeś dźwigać te kolubryny - trzeba było posłuchać Horneta ;) bo on już wcześniej miał nieprzyjemność obcował z Guardianami !!!!

Przy jakości dźwięku jaki prezentują kolumny sugerowana przez producenta cena jest zdecydowanym nieporozumieniem !!!

zdezintegrowany_3PO

• Redaktorzy

zdezintegrowany_3PO - a spróbowałeś przeprowadzić odsłuch siedząc bezpośrednio na ziemi? Podczas "wedlowskich odsłuchów" poprawa przy takiej "pozycji" była znacząca. Zastanawiałem się nawet czy nie są to konstrukcje przewidziane na rynek azjatycki (albo do pałacu prezydenckiego) ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.