Skocz do zawartości
IGNORED

Przepraszam że tu...

pq

Rekomendowane odpowiedzi

>dartman

No, wreszcie ktos wrazliwy na Psyche Czlowieka !

Samotny ? O tak, egzystencjalnie nawet bardzo !

Ale to przeciez nieuniknione, jesli nie masz Psyche swinki morskiej !

Przyzwyczailem sie, nie cierpie juz tak bardzo !

Co do psychologow, to mozna sie nabawic niezlej frustracji, jesli ich inteligencja

nie przekracza Twojej ! Przeciez to tez tylko ludzie i czasem jestes zwyczajnie

zazenowany, obserwujac ich nieudolne zabiegi, ich rozpaczliwe proby ratowania

swego zdroworozsadkowego podejscia do Swiata, a tu wszystko rozlazi sie jak

stare gacie. Nowszych psychologow - "kwantowych", ze tak powiem, zdajacych

sobie sprawe z "polowej" zlozonosci stanow mentalnych, superpozycji stanowl

przy doswiadczaniu Jazni, itp. - jak na lekarstwo. Wiecej o tym wiedza szamani

Syberyjscy, niz nasza Zachodnia medycyna !

Poniewaz ktos blizki a "niewinny" umyslowo - sugerowal mi juz, ze moze cos

nie tak z moja Psychika, zeby go uspokoic udalem sie do jednego z najlepszych

psychiatrow w Warszawie - bieglego Sadowego i znanego autorytetu, wprost

zameczajac go, zeby moze czegos sie jednak dopatrzyl "nie tak" w mej psychice !

Rozmawialismy ok. 4 godz. ,az w koncu zniecierpliwiony powiedzial mi, ze wedlug

niego jestem zdrow jak swinia, mam swoje dylematy egzystencjalne, ale ktoz

ich nie ma i zebym wiecej nie zawracal glowy zadnemu psychologowi bo sa ludzie

naprawde potrzebujacy !

Co do tabletek, to nie biore ZADNYCH lekarstw, srodkow psychotropowych, nie

pale nawet papierosow, choc lubie sie czasem napic dobrego Koniaku !

Pozdrawiam

>atopos,

trafiony zatopiony. oczywiscie nie zawracaj glowy psychologom, nic tu po nich. jesli juz to tylko psychiatra moze pomoc (to ten ktory przypisuje np zolte, jakich jeszcze nie masz :)) A i zapal czasami, jesli to spowoduje, ze wtedy niczego nie napiszesz. ostatni wpis w tym watku. JAK POTRZEBUJESZ POMOCY PISZ NA MOJ ADRES.

Pozwólę sobie na mały eksperyment. Otóż ten sam fragment tekstu atoposa przełóżę na zrozumiały dla każdego idioty język polski nic nie dodając od siebie i zobaczymy czym oba teksty będą się różniły w "treści" i może wreszcie łaskawie ktoś mi wyjaśni o co temu człowiekowi w życiu chodzi. Uwaga, zaczynamy:

Tekst oryginalny - atopos, 12 Mar 2006, 21:10

>Co do psychologow, to mozna sie nabawic niezlej frustracji, jesli ich inteligencja

>nie przekracza Twojej ! Przeciez to tez tylko ludzie i czasem jestes zwyczajnie

>zazenowany, obserwujac ich nieudolne zabiegi, ich rozpaczliwe proby ratowania

>swego zdroworozsadkowego podejscia do Swiata, a tu wszystko rozlazi sie jak

>stare gacie. Nowszych psychologow - "kwantowych", ze tak powiem, zdajacych

>sobie sprawe z "polowej" zlozonosci stanow mentalnych, superpozycji stanowl

>przy doswiadczaniu Jazni, itp. - jak na lekarstwo. Wiecej o tym wiedza szamani

>Syberyjscy, niz nasza Zachodnia medycyna !

Tekst "zrozumiały dla każdego idioty":

>Co do psychologow, to mozna sie nabawic frustracji, jesli ich inteligencja

>nie przekracza Twojej ! Przeciez to tez tylko ludzie i czasem jestes

>zazenowany, obserwujac ich proby ratowania

>swego podejscia do Swiata. Nowszych psychologow - jak na lekarstwo.

Zamiast rozwleczonych do zrzygania ośmiu linijek ostały się raptem niepełne cztery czyli +/- 50% tekstu. Czy po przeczytaniu drugiego tekstu ktoś czegoś nie zrozumiał? Pominąłem jakiś ważny aspekt zagadnienia, które poruszył atopos? A teraz ostatnie i najważniejsze pytanie: co poza nadęciem i bufonadą atoposa wynika z obu tekstów?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

>dartman

w przysłowiu tym chodzi o paplanie bez sensu. Dlatego odnioslem je do Twojej wypowiedzi, nie masz nic do powiedzenia w temacie, to chociaz postarasz sie kogos obrazic. Taka tu moda. Każdy wie lepiej. Myśli lepiej. A jak widzi kogos, kogo sposob myslenia jest inny, od razu kataloguje go jako gorszego. No i oprocz tego stara sie mu dop*********. Mentalnosc mondrego polaka.

Jeśli naprawde dla wszystkich sie nie podobają te wpisy, to po co sami sie odzywają? Żałość ogarnia.kazdy musi byc za wszelką cene "jakiś". A jak nie ma mozliwosci sie wykazac inaczej, to chamsko atakuje. Nabluzga, a potem jeszcze powie, ze on nie bedzie smiecil, jest lepszy i idzie sobie.

Witam.

I znowu czytam, czytam i ...... zastanawiam się jak to się stalo, że swego czasu uzależniłem sie od tego forum, że bywały dni w biurze kiedy zamiast zająć się pracą ałe 8 godzin siedziałem z zapartym tchem czytałem o interkonetach, kablach sieciowych o wyższeści Tannoya nad Missionami i Rotela nad Marantzem? Że przychodząc do domu zamiast poleżec z żoną włączałem komputer ze stroną startową www.audiostereo.pl ?? I doszedłem do wniosku, że w momencie kiedy się tu pojawiłem nie było kilku dziwnych postaci, ludzie się tu szanowali, udzielali sobie rad, czasami posprzeczali, ale zawsze w miarę kulturalnie... a teraz?? Pojawiało się kilku troli, kilku niedowartościowanych maniaków, kilku gości z zaburzeniami osobowości i .... z forum zrobiło się małe szambo. I przestaje się dziwić, że co bardziej wartościowi forumowicze zaczynają stąd uciekać, przenosić się na inne fora... bo po co się denerwować. Sam dziękuję Bogu, że interesuje mnie jeszcze w równym stopniu motoryzacja i zaczyna wciągać fotografia, bo mam gdzie poczytać o tym, co mnie jeszcze interesuje ... bez obrzucania się błotem... I choć nie jestem najbardziej gadatliwym forumowiczem, choć najczęściej czytałem i czerpałem swoją wiedzę na temat audio a mniej ją przekazywałem i pewnie nikt nie odczuje mojej nieobecności to przyznaję, że coraz rzadziej tu zagladam... no cóż... może coś się jednak tu zmieni... poprawi... a przede wszystkim powróci to czasów swojej wietności...

Mimo wszystko dziękuję wielu ciekawym osobom z tego forum, którzy otworzyli i oczy a przede wszystkim uszy na dźwięk. Oczywiście nie żegnam się, jednak wiem, że będę tu coraz żadszym gościem...

Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

>Viniu

i niby ze czyja to wina, ze chamstwo sie szerzy? (nazywajmy rzeczy po imieniu).

i dalczego tu wlasnie kilku z tych forumowych chamow atakuje? demonstrują swoja inteligencje i lepszość. Na koniec wyjdzie, że oni sa the best. I jak tu sie dziwic Atoposowi, że tu pisze, próbując pokazac, co za bzdura na forum dzieje sie.

słowa może i swiete, ale ludzie, popatrzcie do kogo je kierować! To sa jakies jaja. Ludzie odwracaja kota ogonem bezczelnie, a reszta nie widzi (udaje?)

Spokojnie Viniu. Też się stresuję ale wracam. Przy okazji widzę, że masz Radmora. Nie chcesz zdezelowanego korektora Radmora do Twojego zestawu. Mam jeszcze w piwnicy 5100TE i Tuner AM (czarne). Uprzedzam tylko, że już w kiepskim stanie.

Jak komuś innemu to się przyda do czegokolwiek to dajcie znać.

> Pan Jozwa Maryn

Panie Jozwa Maryn, czy zdazyl Pan przeczytac moj wpis przed zlikwidowaniem przez Pana

Lukara - calej naszej rozmowy ?

13 Mar 2006, 11:35

> Panie Lukar

Czemu usunal Pan moj wpis do Jozwy Maryna w zakladce o KAiM ?

13 Mar 2006, 11:27

> Pan Jozwa Maryn

Czy slowa : "ch*j" i "pier**lic" to powszechnie tu uzywane pojecia, dla wyrazania przezyc muzycznych ?

I czy sa dopuszczalne na forum ?

Wczoraj Pan Atopos dostal - DOZYWOTNIEGO BANA - mimo, iz nigdy nikomu nie ublizyl !

Jak to tutaj jest Panie Jozwa Maryn ? Sledze co Pan pisuje i uwazam pana za czlowieka rozsadnego i uczciwego !

Prosze o Panski sad !

Z powazaniem

Ryszard

parantulla cyt: "Pozwole sobie na maly eksperyment. Otoz ten sam fragment tekstu atoposa przeloze na zrozumiały dla kazdego idioty jezyk polski".

Dobrze napisales "dla kazdego idioty".

Masz problemy w zrozumieniu zdan podrzednie zlozonych, ktore sa typowe w jez. polskim. Te wtracenia wewnatrz zdan nadrzednych tez niosa w sobie okreslona tresc. Trzeba je tylko umiec przeczytac.

Atopos musi je dzielic kropkami, specjalnie dla Ciebie - oraz "dla kazdego" idioty".

Zastanowcie sie zanim zaczniecie krytykowac zbyt skomplikowany styl wypowiedzi, gdyz przy tej okazji wychodzi z Was zbyt czesto taki "Lepper" przemoca wepchniety na mownice.

• Redaktorzy

"Czy slowa : "ch*j" i "pier**lic" to powszechnie tu uzywane pojecia, dla wyrazania przezyc muzycznych ?

I czy sa dopuszczalne na forum ?"

Moja odpowiedź brzmi: nie, i nie.

• Redaktorzy

"To czemu wciaz funkcjonuja, tuz obok Panskich wypowiedzi ?"

Słowo honoru, że to nie ja ich używam. Nota bene, mnożycie się tu, chłopaki, jak króliki?

ciekawe jak to sie skonczy :) btw. nie bede sie pytal ilu jeszcze takich "spiochow" jest na forum bo znowu moj wpis zniekonie w czelusciach "swietego" miesca jakim jest "/dev/null" ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>jozwa maryn

Przepraszam za zwloke w odpowiedzi, ale Pan Lukar przed chwila zdaje sie

"na sile" wylogowal mnie z forum !

Jak patrze, co sie tu dzieje Panie Jozwa to dochodze do przekonania ze te 50 lat PRL-u

zrobilo ze znacznej czesci naszego spoleczenstwa "ludzkie szmaty", akceptujace wszystko

co sie im podlozy pod nos !

To, co w tej chwili wyrabia Pan Lukar na tym forum wolaloby o pomste do Nieba,

nawet gdyby dzialo sie na Bialorusi !

Jak mozna byc tak pozbawionym wszelkiej ambicji i akceptowac TAK ewidentne zlo ?

Czy naprawde Nikt (oprocz kilkunastu rowniez zbulwersowanych) TEGO nie widzi ?

Czy nie moglby wplynac Pan za pomoca Swego Autorytetu na Uzdrowienie tego Forum ?

Pozdrawiam

atopos, daj sobie spokoj... i zacznij prace "od podstaw" :)

jozwa, "Nie", to chyba najkrotszy wpis w Twoim wykonaniu jaki widzialem :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

wernen, 13 Mar 2006, 11:58

"parantulla

Masz problemy w zrozumieniu zdan podrzednie zlozonych, ktore sa typowe w jez. polskim."

Nie mam najmniejszych problemów w zrozumieniu grafomańskich wypocin, które są typowe dla osobników mówiących długo i o niczym.

"Te wtracenia wewnatrz zdan nadrzednych tez niosa w sobie okreslona tresc."

Te wtrącenia wewnątrz zdań zaczerpnięte z Wielkiego Zbioru Cytatów to nic innego jak podręcznikowy przykład przerostu formy nad treścią. Nie niosą w sobie nic poza próbą stworzenia pozorów, że ma się więcej do powiedzenia niz w rzeczywistości się ma.

"Trzeba je tylko umiec przeczytac."

Każdy pół debil po podstawówce umie je przeczytać i wmawianie na siłę, że kryją się w nich głębokie treści nie zmieni tego, że ich tam po prostu nie ma. Kiedyś widziałem program kręcony z ukrytej kamery jak największe autorytety z dziedziny tzw. sztuki nowoczesnej cmokały z zachwytu nad tzw. instalacją, która była... zwykłą pralką automatyczną zniszczoną w prasie hydraulicznej przez kolesia z ulicy, który z tą tzw. sztuką jeszcze tydzień wcześniej nie miał nic wspólnego. Głupawe tłumaczenia i rozpaczliwe próby wyjścia z twarzą Panów Krytyków z idiotycznej sytuacji spełzły na niczym i cała impreza zakończyła się dla nich totalną kompromitacją. Taka to własnie była wielka sztuka nowoczesna. Miała taką samą wartość artystyczną jak treść zawarta w mądrościach atoposa.

>Atopos musi je dzielic kropkami, specjalnie dla Ciebie - oraz "dla kazdego" idioty".

atopos specjalnie dla mnie nic nie musi. Co najwyżej może. Może na przykład się katapultować na Marsa. A kropkami dzieli nie po to, żeby "każdy idiota" go zrozumiał, tylko po to, żeby ktoś niechcący nie przoczył jego przebłysku geniuszu.

>Zastanowcie sie zanim zaczniecie krytykowac zbyt skomplikowany styl wypowiedzi...

Skomplikowany? Jest mniej więcej tak skomplikowany jak sam atopos czy konstrukcja cepa. Osoby o minimalnej inteligencji bez problemu potrafią same odróżnić skomplikowany styl wypowiedzi od bełkotliwie zagmatwanego steku oklepanych banałów. I nie trzeba im tego podpowiadać ani tłumaczyć "co autor miał na myśli".

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.