Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofony Hitachi - interesujący sprzęt?

pitou

Rekomendowane odpowiedzi

Podjąłem się kupna gramofonu dla mojego szwagra(zamiast Bernarda), więc przeczesuję allegro i zauważyłe dos sporą ofertę gramofonów Hitachi, które- przynajmniej wizualnie - sprawiają bardzo dobre wrażenie. Czy miał ktoś z Was doswiadczenia z takim sprzętem? Chciałbym wiedzieć jaki poziom prezentują.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za jakąkolwiek informację!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drugi z tych Hitachi, PS-8 przypomina mi mojego CEC'a. Niekoniecznie jest to hi-end ale na pewno konstrukcja przeznaczona do słuchania muzyki a nie do czegoś innego. Absolutny minimalizm, więc nie ma się też co specjalnie psuć. Ten według mnie jest z pewnością wart zainteresowania mimo, że Hitachi do specjalnie audiofilskich marek nie jest zaliczany i w ogóle trudno coś znaleźć o sprzęcie hi-fi tej marki.

Pozostałe dwa nie budzą jakoś mojego zaufania. Ani lub może raczej - zainteresowania.

Rafał dobrze radzi - drugi wygląda naprawdę ok, jednak zawsze wskazany jest odbiór osobosty takiego sprzetu bo można się naprawdę nieźle rozczarować. Przy wysyłce poproś w wyjątkowo solidne pakowanie takiego sprzętu (wielowarstwowe i oczywiście talerz oddzielnie pakowany)

z tych trzech Hitachi raczej napewno zainteresowałbym sie tym pierwszym,zdecydowanie wyższa klasa niz pozostałe.Hitachi to jedna z tych super firm która jakos nie umiała sie przebić i stała się troche zapomniana,może ze względu na słabą reklame ale wszystkie ich produkty to bardzo wysoki poziom ( wzmacniacze,tunery,czy nawet telewizory)

Ale ten niestety przepadł. Co do tego pierwszego, to jest jeszcze jeden problem. Otóż właściciel interesuje się Dj-ką, więc nie wiem czy nie będzie problemów z napędem, albo ramieniem, o igle nie mówiąc...

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

No to kamień spadł mi z serca, bo czekam właśnie na jego dostawę. :-) Z wierzchu wygląda trochę plastikowo, ale pod spodem ma chyba metalowe chassis, bo jego waga to 10kg. A talerz na pewno tyle nie waży. Poprzedni właściciel nie miał zapędów "didżejskich", więc jest szansa na dobry sprzęt za małe pieniądze.

Pozostaje ten http://www.allegro.pl/item91846320__audiofilski_hitachi_hi_end_bcm_.html

Wystawiony po raz drugi, tym razem w aukcji ogólnodostępnej i bez minimum. Absolutna minimalizm konstrukcji i zero automatyki.

Pozdrawiam,

GM

pitou

gramofon wygląda że nie ma regulacji pitch i igła w opisie to Audio Technica At-12 ( notabene dobrze grająca wkładka),do djki się absolutnie nie nadaje ale do domu może to być solidna pozycja.Popatrz może na jakieś technicsy z tych solidniejszych ( starszych), to bardzo dobre sprzęty wbrew opiniom na temat cienizny technicsa.

G.Mark

plastikiem się nie przejmuj ,to są z całą pewnością specjalne tworzywa o dobrych włściwościach tłumiących ( japończycy mieli już wtedy straszne technologie) a ramie przypomina nieco starszego Lina LV X,może nawet robione w tej samej fabryce.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Wiem. :-) Ale w pierwszym momencie myślałem, że brakuje pierścienia ze skalą.

Dziękuję za opinię na temat tego aparatu. Mam Akai AP-D33, który jest cały plastikowy, a pomimo to cała konstrukcja jest bardzo sztywna.

Niestety w tym Hitachi, podobnie jak w Akai, chyba nie ma regulacji wysokości podstawy ramienia pod kątem ustawienia VTA. A może się mylę?

Pozdrawiam,

GM

>winyldemon

właśnie ta wkładka mnie przekonuje, tym bardziej, że na Allegro można do niej kupić oryginalną igłę za 40 zł.

Brak regulacji pitch chyba wynika z tego, że obroty są regulowane kwarcem, co powinno eliminować błędy prędkości, ale też odbiera kontrolę, i trochę dobrego samopoczucia jak myślę;)

Natomiast technicsy osiągają często wysokie ceny, dlatego skierowałem się w mniej popularne rejony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.