Skocz do zawartości
IGNORED

W. LYSIAK o BALCERKU

Jerzyk23

Rekomendowane odpowiedzi

dudivan, 16 Mar 2006, 12:34

>Google w dłoń i szukaj alternative radio, free radio.

Wiesz co znalazłem??? Że RM żyje za pieniądze zebrane na stocznię gdańska i kasę od jakiegoś mafiozo z (chyba) Urugwaju! :-)

koteczek, 16 Mar 2006, 12:34

>Odnosnie wolnosci mediow:

>Chcialbym zwrocic uwage, ze "wolnosc" czy tez jej brak, nie polega na tym jakie interest

>reprezentuje ta czy inna gazeta czy stacja oraz z tym czy pokrywaja sie one z moimi interesami czy

>tez nie.

>"Wolnosc" polega na rozmaitosci lub mnogosci (lub braku) owych interesow. Gazeta reprezentuje tylko

>jeden punkt, sa inne: od ultra-lewej do skrajnie prawej strony spektrum.

Na przykład ultra-lewe NIE, "ultra prawa" Gazeta Polska, slightly-lewa Polityka ? A jak skomentujesz fakt, że Michnik dzwoni do nich z prośbami, sugestiami i znikają niektóre pytania, zdania, wypowiedzi, osoby...

W PRL-u także była demokracja wielopartyjna: w sejmie reprezentacje PZPR, ZSL, SD, PAX, prawda że całkiem jak dzisiaj ?

>A jak to za malo to sa tony innej prasy.

Ale jedni dostają papier za darmo a innie nie...

>A jak to za malo, jest prasa Internetowa.

Koteczku, get real. Ja mam Internet, ty masz, ale w Polsce ma go zaledwie 8 mln ludzi !

jar1, 16 Mar 2006, 12:40

>Wiesz co znalazłem??? Że RM żyje za pieniądze zebrane na stocznię gdańska i kasę od jakiegoś mafiozo

>z (chyba) Urugwaju! :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Ten sam, ktory widział premiera w Austrii jak robił z Haiderem "Heil Hitler" ?

Podłe, kłamliewe gady ! Nawet nie zamieścili przeprosin :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

"O ! Czyli Józwa WIE ! Powiedz, nie bądź taki - powiedz kolegom czy to były te grypsy i NYSE czy świnka ? :)"

Hę? No, tu już mnie, dudi, przeceniłeś. Aż taki bystry nie jestem, trochę tak, ale AŻ tak, to już nie.

Nawiązując do wpisu koteczka, faktycznie nie rozumiem, w co mu się tu dajemy wpuścić. Są sobie, powiedzmy, różne poglądy polityczne, są też różne gazety, i w ogóle wiele różnych rzeczy. Są też politycy którzy wpadli na pomysł, że jeśli ogłoszą, że pozostali politycy są łajdakami, i że gazety, stacje telewizyjne, które ich nie popierają, są również łajdakami, a przynajmniej w łajdackich rękach, to część ludzi w to uwierzy i odwali za nich robotę. Tj., będzie w ich imieniu (tych polityków) walczyć z tymi drugimi politykami. A oni sobie w tym czasie pójdą np. na piwo, a robota polityczna sama się będzie robić. Mam wrażenie, że daliśmy się nieźle podpuścić (nie tylko jako forum, ale en masse). Ja odmawiam udziału w tej farsie. Od mówienia, że ktoś jest łobuzem, złodziejem, na usługach, zagraża demokracji lub przeciwnie, dla dobra tej demokracji musi być usunięty, są specjalnego rodzaju politycy niższego szczebla oraz wynajęci krzykacze. My, obywatele, wyborcy jak kto woli, jesteśmy tylko od podziwiania tego cyrku. Protestuję przeciwko wrabianiu mnie w nie swoją rolę, niech się gryzą pieski, którym się za to płaci. Ja idę testować sprzęt. Osoby o innych poglądach na sprawy państwowe mogę ewentualnie zaprosić na piwo, jak będą gdzieś w pobliżu. Over. Nie dam sobie zrobić kleju z mózgu.

Koteczku A ja osobiście preferuje kobiety,przepraszam,że moje preferencje ogłaszam publicznie :O)W moim swiatopoglądzie istnieje "coś więcej" niż tylko Darwin,chociaż bardzo lubię oglądać w Tifi kanał Discovery(różne odmiany) i Animal Planet .Ostatnio za podszeptem głosu wewnętrznego przeczytałem- przez jednych uwielbiany,przez innych opluwany- Kod Leanarda,ale nie uważam,że za poglądy zawarte w tej książce autor powinien wisieć czy tez zostac skazanym na gułag. Z ogólną tezą tego zgrabnie napisanego thriller`a nie zgadzam się.

Wracając do tematu :O)

uważam,że Prezes B. musi odejść tylko co dalej? :O)

• Redaktorzy

"Z ogólną tezą tego zgrabnie napisanego thriller`a nie zgadzam się."

Z jaką tezą, przecież to brechty napisane tak, żeby było chodliwe, a nie żadna "teza". Na piwo, na piwo!

jozwa maryn, 16 Mar 2006, 12:48

> Ja odmawiam udziału w tej farsie. Od mówienia, że ktoś jest łobuzem,

>złodziejem, na usługach, zagraża demokracji lub przeciwnie, dla dobra tej demokracji musi być

>usunięty, są specjalnego rodzaju politycy niższego szczebla oraz wynajęci krzykacze. My, obywatele,

>wyborcy jak kto woli, jesteśmy tylko od podziwiania tego cyrku. Protestuję przeciwko wrabianiu mnie

>w nie swoją rolę, niech się gryzą pieski, którym się za to płaci. Ja idę testować sprzęt. Osoby o

>innych poglądach na sprawy państwowe mogę ewentualnie zaprosić na piwo, jak będą gdzieś w >pobliżu.

>Over. Nie dam sobie zrobić kleju z mózgu.

A papierek ? Nie zamachałeś papierkiem przed naszymi oczami, sir Neville, z zapewnieniem, że Ekscelencja Hitler niczego innego nie pragnie jak tylko pokoju !

jar1, 16 Mar 2006, 09:51

>Ale powódź zawsze kończy się zatruciem całego środowiska i trzeba lat aby odbudwać to, co zniszczy.<

A co zniszczy? Szambo które jest? Będzie mniej smierdziało najwyżej.

Bardzo dobrze że politycy kolejnych ekip beda miec świadomość że następni nie pogłaszczą ich jak to robiło SLD tylko spokia im wyje i bratki posadzą.

Leszek, 16 Mar 2006, 12:49

>uważam,że Prezes B. musi odejść tylko co dalej? :O)

Stalin nie żyje ! Co teraz z nami bedzie ? Umarł Stalin, ekonom naszych marzeń, on kazał stopom spadać w dół ! Cóż poczniemy bez niego ? Jak nam żyć, Leszek, JAK ŻYĆ ??? :(........

Diudi sobie jaja robi z Jar1 nie moze zyć bez Balcerowicza. Wczesniej ludzie nie mogli zyc bez komunistów, bez wrogów. I widać tak im zostało.

Napisałem juz co będzie bez Balcerowicza. Będzie np. Kuczyński, albo Hausner, albo Kołodko. Akurat za ich rządzenia finansami w Polsce robiło się lepiej niz za rządów Balcerowicza.

dudivan, 16 Mar 2006, 12:42

"A jak skomentujesz

>fakt, że Michnik dzwoni do nich z prośbami, sugestiami i znikają niektóre pytania, zdania,

>wypowiedzi, osoby...

>W PRL-u także była demokracja wielopartyjna: w sejmie reprezentacje PZPR, ZSL, SD, PAX, prawda że

>całkiem jak dzisiaj ?"

Jezeli to robil a oni sluchali i to wykonywali, to zarowno on jak i oni nie beda dzisaj w nocy sluchali muzyki w moim pokoju. A na serio: karygodne praktyki

>W PRL-u także była demokracja wielopartyjna: w sejmie reprezentacje PZPR, ZSL, SD, PAX, prawda że

>całkiem jak dzisiaj ?

>

Nie Dudivanie, kompletnie inne sprawy. Porownujesz inne systemy, inne swiaty. Sejm a PRL byl fikcja, sejm w III lub IV RP jest upiorna rzeczywistoscia. To nie to samo.

>Koteczku, get real. Ja mam Internet, ty masz, ale w Polsce ma go zaledwie 8 mln ludzi !

Wiesz jaki jest laczny naklad wszystkich Polskich dziennikow?

"Posiedzenie KNB w sprawie wniosku UCI zostało w środę wieczorem przełożone do 5 kwietnia. Balcerowicz wyjaśnił, że wniosek o odłożenie obrad zgłosili dwaj prokuratorzy reprezentujący ministra sprawiedliwości, ponieważ zostali oni włączeni w całą procedurę dopiero w środę i potrzebowali czasu na zapoznanie się z materiałami."

Panowie przejdźmy tu do tematu muzycznego - wczoraj w Konfrontacjach (2PR TVP) zaprezentowano niesłychanie "skoczny" utwór muzyczno-wokalny

- myslę że narodził się hit tegorocznych wakacji!!!.

Jestem zachwycony tym utworem - te smaczki, te wybrzmienia, utwór ma jedną wadę - chyba zbyt mocno "gryzie górę" i Linia melodyczna ciut niepoprawna. Za to jak wpada w ucho - jak się niesie, a jak ten utwór łapie za mordę basy, masy już nie leżą po kątach takie bezgłośne i wyplute (wydojone), basy powstają - w niektórych systamach już dawno by dudniły ale u nas ledwo stoją po kątach.

Za to jak ten utwór rozświetla górę, góra nim rozświetlona jest swoim blaskiem wprost oślepiona, góra też drży wyrażnie - bardzo wyrażnie drży - chwieje się nawet. Pustotę góry ten utwór obnaża w naszym systemie potężną.

Panowie Gdzie mogę znaleźć ten utwór, jaki tytuł miało to dzieło ?????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.