Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do komputera

Mr_Archers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam karte SB X-Fi, poszukuje do niej jakichs ciekawych sluchawek.

Co jest dla mnie wazne:

-wygoda (jak dotad najwygodniejsze, jakich mialem okazje posluchac, byly HD-555)

-dlugosc kabla (zeby do tylu kompa siegal, 2 m starczy z nadmiarem)

-oczywiscie jakosc dzwieku ;)

Zastanawiam sie nad Sennheiser HD-202, ale w razie czego moge sie szarpnac na EH-350, HD-555 czy Philips SBCHP1000. Po prostu nie chce przeplacic, drogie sluchawki moga sie marnowac przy kompie. Jestem otwarty na wszelkie inne propozycje. Z gory dzieki.

https://www.audiostereo.pl/topic/25166-s%C5%82uchawki-do-komputera/

Uzywalem Koss KTXPRO1 i Porta Pro i polecam. Oba dosc wygodne, ale przy kilkugodzinnym siedzeniu odczuwalem dyskomfort, wiec wymienilem na uzywane AKG K300M imho wygodniejsze oraz bardziej separujace od otoczenia, ale to pojecie wzgledne.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Wszystkie te karty dzwiekowe graja dosc chudym i raczej jasnym dzwiekiem( mimo ze czysto i szczegolowo),dlatego polecałbym jakies lekko ocieplone,miesiste a jednoczesnie otwarte brzmieniowo słuchawki zeby bylo milej słuchac. Takim modelem byly moim zdaniem beyery dt 431 zdaje sie ze juz wycofane,ale moze gdzies jeszcze złowisz powinno wówczas byc taniej.

Dzieki za dotychczasowa pomoc. Zastanawiam sie jeszcze nad Beyerdynamic DTX-900 (niestety 431 nigdzie nie znalazlem), tansze o 60 zl od HD-555, a podobno lepsze. Z drugiej strony HD-555 na pewno sa wygodne, ocieplaja brzmienie no i maja polska gwarancje. Co byscie polecili?

Znalazlem jeszcze AKG K-81 DJ, kosztuja nieco ponad polowe tego, co HD-555, a podobno rowniez sa bardzo dobre. Zastanawiam sie jednak, czy sluchawki supraaural (te co na uszach siedza) nie beda zbyt uciazliwe do wielogodzinnych seansow przy komputerze, w przeciwienstwie do circumaural (te wokoluszne). Wybaczcie angielska terminologie, nie wiem jak by to bylo po polsku :P Czy ktos moze zweryfikowac moja hipoteze nt. ksztaltu sluchawek?

Na dzien dzisiejszy moimi faworytami sa chyba HD-555, zaraz za nimi DTX-900.

No coz, zdecydowalbym sie na KOSS UR-40, ale maja one przykrotki kabel. Posiadam przedluzacz do moich starych icemat siberia (nie polecam, na szczescie dostalem je za darmo), kabel jest gruby i gietki, ale niestety na koncu znajduje sie regulacja glosnosci, boje sie, ze to obnizy walory KOSSow :( Czy w razie, gdyby mi ten przedluzacz nie wystaczyl, daloby sie gdzies kupic jakis inny, rozsadny przedluzacz sluchawkowy? Ew. moglbym sprobowac go sam sobie zrobic, ale na tanich czesciach z elektronika to chyba nie bedzie najlepszy wynalazek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - co wy na to, oryginal czy podrobka? Mimo wszystko i tak go chyba kupie, przynajmniej krotki i ladny ;x.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.