Skocz do zawartości
IGNORED

Balcerowicz musi zostać

kubedes

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr Ryka, 20 Mar 2006, 00:47

. Mogą się nie podobać, bywają niesympatyczni, nie odpuszczają w

>polemikach i wielu wpływowym gremiom i koteriom mają za złe, ale wydaje się, że chcą zrobić coś dla

>kraju pożytecznego.

Rozwalą wszystko, czego się tkną. Taka ich natura

"Na przykład rozwalić kuriozalny i skandaliczny gang środowisk prawniczych."

To dobry uczynek. Tylko że znowu polegał na rozwalaniu. A samo rozwalanie to trochę mało.

Pytam, gdzie się te pieniądze podziały? Na co poszły? Na drogi? Na szpitale? Na

>armię? A może na mosty? Gdzie one są, no gdzie?

Bardzo zasadne pytania. Ale że Kaczory znajdą na nie odpowiedź, to chyba zbyt wielkie oczekiwania. A wierzyć, że zrobią coś dla lepszego wykorzystania publicznych pieniędzy, to już wielka naiwność - patrz TKM i drogi program "tanie państwo".

A w Wałbrzych ludzie kopią węgiel gołymi rękami i z

>tego żyją.

Celna uwaga. Jeszcze jeden dowód na wyższość prywatnego nad państwowym. Dlatego państwo powinno pozbyć się wszystkiego, czego tylko może.

>nie powtórzyła japońska deflacja, owo najczarniejsze widmo ekonomii.

Ja tam bym wolał japońską deflację od inflacji jaką pamiętam. To "najczarniejsze widmo ekonomii" to taki obiegowy sąd nie mający żadnego oparcia w faktach, który sobie niefrasobliwie powtórzyłeś, bo akurat tak wygodnie.

A że twardy kurs dla eksporterów niewygodny? Czy ktoś obiecywał, że zawsze będzie łatwo? Japonia cały czas coś tam eksportuje mimo "deflacja, owo najczarniejsze widmo ekonomii." I pustych pieniędzy nie dodrukowuje.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>Oni musza mieć swojego LENINA - BALCEROWICZA nieomylnego znawcę kapitałów.

A co ma balcerek do ubeckich charakterow kaczorów? Dajesz się znowu nabierać na zwykły i prostacki chwyt demagogiczny - wybiera sie osobę ni z gruch ni pietruchy, może to byc np. jakiś zbrodniarz, by w ramach kontrastu udowodnić pozytywne cechy drugiej osoby.

Jesli rzeczywiście tyle przeszedłeś i wiesz, to takie zwykle i prymitywne metody walki politycznej powinny byc dla Ciebie jak bułka z masłem.

żwirek, 20 Mar 2006, 09:43

Tak zwirku, PiS ma to nieszczęście, że na jego czele stoją nieudacznicy i ludzie po prostu chorzy na niewnawiś do świata. Oni nie są i nigdy nie będą w stanie realizować żadnego programu. Jeśli nienawiść, zawiść i nieufność jest głównym motorem działania to wszystko sprowadza się do destrukcji. Zawsze tak było w przypadku kaczorów - z nikim nie mogli sie porozumieć ani dogadać. To jest ich cecha charakteru a nie wina UKŁADU. Tylko ludzie chorzy psychicznie twierdzą, że to świat zwariował a nie oni.

jak to nieudacznicy, a kto wygrał wybory mimo że media zachęcały do Donalda jak te białoruskie do Łukaszenki

korzyść jest też taka, że z PO spadły maski drugi raz

1. jak w wyborach poparła PO lewica i SLD (mimo że podobno PIS grzeszył "lewicowością", pochylaniem się nad prostymi niewykształconymi itp)

2. teraz wiadomo, że- wbrew rzedwyborczym deklaracjom- PO chce aby wszystko było po staremu, nadal zresztą SLD idzie im ręka w rękę w propagandzie

trzeba być horrendalnym nieudacznikiem aby przegrać wybory i bać się następnych przy takim poparciu medialnym jakie ma PO

biedny Donaldzik tak się zraził do głosowań, że w debacie sejmowej przewidział, że sprawa komisji bankowej "przejdzie tylko dzięki WULGARNEJ większości głosów"

ach ta wulgarna demokracja, a komuna była tak subtelna i intelektualna, jak sama gazeta wyborcza conajmniej

Lech W. powiedział, że Kaczory to są ludzie walki a nie budowania i miał świetą rację.

Tu trzeba budować, budować aby było dobrze a nie tylko patrzeć z kim jeszcze powalczyć.

Zresztą jak oni mogą budować jak nie mają w bogaceniu sie doświadczenia... w końcu PiS ( ludzie pisu) to najbiedniejsza partia... Nie potrafili zadbać o siebie to nie zadbają ( bo nie potrafią ) o innych.

A wiesz dlaczego przynajmniej tak mi sie wydaje Donald nie chce teraz wyborów,

bo te na wiosnę niczego w układzie nie zmienią a na jesień to jak kaczorki rozwiną skrzydła jeszcze przez pół roku, to juz może być zupełnie inaczej....

>korzyść jest też taka, że z PO spadły maski drugi raz

Nic nie spadło, tak było caly czas... To tylko chore urojenia kaczora, które bezmyślnie powtarezasz jak mantrę, zupełnie jak na płomiennych wystapieniach Stalina klaszczesz w rączki aż spuchną;-)

To, co robią kaczory to własnie wzmocnienie UKŁADU, już spowodowali, że wszyscy Ci, z którymi to podobno mają walczyć, jednoczą się i rosną w siłę.

Jedynym ugrupowaniem, które z wielką ochotą przystaje na najnowszą propozycje naszego geniusza politycznego jest SLD. Dlaczego? Bo oni wiedzą, że dla nich może byc już tylko lepiej. Trzeba było zobaczyc te rozluźnione i uśmiechnięte gęby działaczy SLD - Kalisz dawno nie był w tak szmpańskim humorze.

emesze2, 20 Mar 2006, 10:25

>żwirek

> i co i DUPA!!!

nie d.. ale brak wiekszości sejmowej- to poważna sprawa, Bolek tak umacniał już przerośniętą lewą nogę, że nawet niby prawica PO okazuje się bronić post SLDowskiego układu, Bolek proponuje nową nocną zmianę, tacy to bolszewiccy demokraci

teraz Tusk używa takich argumentów, że wmawia ludziom, że słowa "spieprzaj dziadu" były skierowane poprostu do narodu :)

tak samo- wg Donalda- PIS walcząc z patologiami ma mówić narodowi że wszyscy Polacy to patologia

na tej samej zasadzie mógłbym tu przekonywać, że Donald zarzucając zamordyzm pis-owi zarzuca go forumowiczom [wszystkim- też mi] etc., ja tam bałbym się wyjść na głupa, ale Donald się nie boi, on wie że byle głośno i na chama obrzucać g..nem przeciwnika a napewno coś się przylepi (a'la drGoebels)

w PO są niezłe postacie, świetni mówcy- np. Zdrojewski, lecz ja się cieszę że na frontmenów wybrali sobie dość prymitywne postacie

nie trzeba wielkiego intelektu żeby zrozumieć idiotyzm pomysłu kurdupli, powtórzenie sytuacji pół na pół wyborców za cieżkie pieniądze ,przy tym samym scenariuszu,w połowie wyborów okazałoby sie że drugi dziadek Tuska to eskimos.

jar1, 20 Mar 2006, 10:33

>>korzyść jest też taka, że z PO spadły maski drugi raz

>

>Nic nie spadło, tak było caly czas...

tak było przez cały czas propaganda SLD wspierała PO, bo mają wspólne interesy

a PO po swojemu hucpiarsko nazywali się prawicą- taka schiza to właśnie lumpenliberalizm

muls, 20 Mar 2006, 10:40

>nie trzeba wielkiego intelektu żeby zrozumieć idiotyzm pomysłu kurdupli, powtórzenie sytuacji pół

>na pół wyborców za cieżkie pieniądze ,przy tym samym scenariuszu,w połowie wyborów okazałoby sie że

>drugi dziadek Tuska to eskimos.

okazałoby się...

facet, ty naprawdę mógłbyś robić za wróżkę!

a czy nie okazałoby się że wszyscy moi wrogowie to oszołomy, faszyści, pedo i nekrofile?

mulsie wróż!!!

no jak? okazałoby się?

żwirek>a tak naprawdę do kogo mówił kurdupel ,spieprzaj dziadu?,widziałem i słyszałem jak mówił do faceta, nie wiem czy był ten facet przedstawicielem Narodu ale żałuję że Facet mu nie lutnął - jak mówi obecnie młodzież.

>tak było przez cały czas propaganda SLD wspierała PO, bo mają wspólne interesy

>

>a PO po swojemu hucpiarsko nazywali się prawicą- taka schiza to właśnie lumpenliberalizm

Wiesz co zwirek, najwięcej zniesmaczenia, mimo wszystko budzi ten kretyński, prostacki i prymitywny sposób uprawiania demagogii.

Zwirek> błąd- ani ty nie jestes dla mnie wrogiem ani twoi wrogowie nie są moimi przyjaciółmi-ja nie czuję sie otoczony żeby walczyć na noże, ja po prostu myślę i porównuję ,a że mam już trochę lat a 2/3 w komunie ,to nie dam się łatwo nabrac na prostą propagandę, dziadka niemca itp pierdoły.Zawsze liczy sie jedno-gospodarka-a potem możemy pogadać-

zmów sie wciagnąłem w dyskusję, która nic nie zmieni ale:

RÓBMY SWOJE TO PO PIERWSZE

SPIEPRZAJ DZIADU ewidentnie świadczy o tym Szlachcicu "Szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie"

Mnie by było wstyd tak się odezwać w takiej sytuacji...

A jak patrzę to Polak dyktatury nie lubi. Wybory na jesieni i zostaną z nimi tylko Moherowcy

Rafał zauważył ważną rzecz - Balcerowicz, który musi odejść nie zrodził się w umysłach obłąkanych ludzi.

Kompletne wyobcowanie się elit, arogancja rządzących, nic sobie nie robienie z woli głosujących, brak zgody społecznej na posunięcia władzy musiały doprowadzić do reakcji. Wciąż i wciąż powraca pytanie "skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle ?". Źle jest już nie tylko rzeszom bez pracy, och. pardon, drobnym przedsiębiorcom (na których stawia Unia) krążącym od śmietnika do śmietnika, źle jest także średnim przedsiębiorcom, jako joint-venture fedrującym w ramach wykorzystania luki na rynku biedaszybowcom (mimo iż nie płacą oni ZUS-u, zatem mają idealne warunki do rozwoju swych firm), nie tylko eksporterom, nadziei polskiej gospodarki (a przecież eksport mamy ogromny, glównie młodzieży do Anglii, Irlandii, Włoch), ale nawet rekinom rynku, którzy np. znienacka lądują w więzieniu.

Tym, którym zdaje się, jest dobrze, takim jak tutejsi wolnorynkowcy, w osobach Lessa czy emesze, gotowiym podpisywać się pod listem w obronie, nie przeszkadza wcale, że tak naprawdę podtrzymują komucha-przebierańca, który z wolnym rynkiem ma tyle wspólnego co kołchozy (nieprzypadkowo).

Jak bowiem w świetle liberalizmu, który ów syn kołchoźnika reprezentuje wygląda ograniczanie konsumentom dostepu do korzystnych walutowych kredytów hipotecznych ? Manipulacje zresztą kredytami to chyba ulubiona jego zabawa, ponieważ już na samym poczatku swojego pontyfikatu Balcerowicz doprowadził do zmiany treści umów kredytowych, który to czyn doprowadził do tragedii wielu tysięcy rolników, którzy przez to nie mieli szans na ich spłacenie. Józwa pozwolił sobie wczesniej wyrazić wątpliwośc, czy taki maneewr w ogole jest możliwy - otóż jest, ale w ramach zwalczania kułaków to przecież jaknajbardziej słuszny manewr, prawda ? Mentalność Balcerowicza to mentalność utrwalacza władzy - kiedyś "ludowej", która była w rzeczywistości wrogiem ludu, obecnie bankowej - bedącej wrogiem swoich klientów.

Biedna, zaprawdę powiadam wam, biedne sa kraje, w których nikt o zadnej terapii szokowej nie tylko nie słyszał ale i żadnego Balcerowicza u nich nie było. Kiedy nastąpi w końcu ten czarny dzień, w którym dokończy swego żywota ów papież gospodarki, niech na jego wystawionej publicznie trumnie położą otwarte wszystkie jego działa ekonomiczne wydane drukiem aby wiatr przewracał ich stronice.

A propos - kto wie, ile jest tych dzieł ?

P.S. MariuszJ - słowa, które mi przypisujesz na pierwszej stronie wątku nie są moje. Ponieważ reprezentują one wyjątkowo niski poziom kultury, autorem musi być osoba nie brzydząca się np. insynuacją - czy to ty ?

jar:

wirek>a tak naprawdę do kogo mówił kurdupel ,spieprzaj dziadu?,widziałem i słyszałem jak mówił do faceta, nie wiem czy był ten facet przedstawicielem NaroduWiesz co zwirek, najwięcej zniesmaczenia, mimo wszystko budzi ten kretyński, prostacki i prymitywny sposób uprawiania demagogii.

odpowi

oczywiście ten "dziadu" zapytał tylko kaczyńskiego która godzina, a on się wkurzył bo zupa była za słona

prostactwo i prymitywizm...

no cóż jar1q ustaliłeś tu poprzeczkę wyrafinowania i rzeczowości na tak wysokim poziomie, że trudno nawet do stóp dorównać :)

"Jak bowiem w świetle liberalizmu, który ów syn kołchoźnika reprezentuje wygląda ograniczanie konsumentom dostepu do korzystnych walutowych kredytów hipotecznych ? Manipulacje zresztą kredytami to chyba ulubiona jego zabawa, ponieważ już na samym poczatku swojego pontyfikatu Balcerowicz doprowadził do zmiany treści umów kredytowych, który to czyn doprowadził do tragedii wielu tysięcy rolników, którzy przez to nie mieli szans na ich spłacenie."

Dudi, pod tym cytatem Twego autorstwa podpisuje się oburącz. Marny z Balcerka liberał.

Wcześniej pisałem, że broniąc Balcerowicza bronię mniejszego zła - z waszego obozu spodziewam się niestety zła większego. To ze zmianą zawartych umów kredytowych (zmiana reguł gry w jej trakcie) to było wyjątkowe chamstwo, które zresztą było prapoczątkiem powstania Samoobrony.

Tylko że to już za nami. Natomiast dodruk pustego pieniądza i prostackie ręczne sterowanie gospodarką przez waszych ekonomistów dopiero przed nami - i tego się boję.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>>Mentalność Balcerowicza to mentalność utrwalacza władzy - kiedyś "ludowej", która była w rzeczywistości wrogiem >>udu, obecnie bankowej - bedącej wrogiem swoich klientów.

Ale bełkot.... Człowieku, kogo Ty chcesz i do czego przekonać takimi tekstami? Tym, co zawsze się podoba jak jeden drugiemu przypieprzy wcale tego gadać nie trzeba. Chyba tylko po to, by rzeczywiście doprowadzić do tego, by oni wzięli noże i zaczeli zarzynać tych, których im wskazujesz. To jest cała polityka i cel elity kaczej i retoryki o. Rydzyka. Zważ jednak jedno - ten wyhodowany takimi tekstami tłumik 'rozpierdalaczy' to nie wszystko, by miec włądzę i na tym ja oprzeć. Trzeba mieć kasę. Nawet Hitler nie wypowiedział wojny wszystkim na raz...

i właśnie oto chodzi emesze,czy przypadkiem to spieprzaj dziadu nie słyszymy cały czas,dotyczy to prasy,lekarzy

reszty ludzi ,zresztą żeby było jasno, kurdupel nie wiąże mi się ze wzrostem- małych jest masę-ale kurduplowatych jakby mniej .Nietety ludzie prości myślą kategoriami afer, mało afer -dobry rząd, dużo afer-] niedobry rząd.A ludzi prostych ,prosto myślących jak tu na forum jest dużo i koniec końców okazuje się że ważne jest tylko kto ukradł i ile.

apropos demagogii

>teraz Tusk używa takich argumentów, że DOSŁOWNIE wmawia ludziom,

>że słowa "spieprzaj dziadu" były skierowane

>poprostu do narodu :)

>

>tak samo- wg Donalda- PIS walcząc z patologiami ma mówić narodowi że wszyscy Polacy to patologia

>

>na tej samej zasadzie mógłbym tu przekonywać, że Donald zarzucając zamordyzm pis-owi zarzuca go

>forumowiczom [wszystkim- też mi] etc., ja tam bałbym się wyjść na głupa, ale Donald się nie boi, on

>wie że byle głośno i na chama obrzucać g..nem przeciwnika a napewno coś się przylepi (a'la

>drGoebels)

i powtarza to co kiedyś potwierdził Kurski, że w jakiejś lokalnej [niepopularnej] gazecie Kurskiego sie zapytano, o potwierdzenie pogłosek [prawdziwych] zresztą o dziadku w Wehrmachcie- nagłośniła to PO na wszystkich kanałach histerycznym wrzaskiem jakie to kłamstwo, przeprosili Kurskiego?- on przecież nie kłamał

nie ma ani moralnego ani dosłownego prawa, że nie można podawać w kampani z jakiej rodziny pochodzi kandydat

w stanach poważne debaty bywają nawet nt. użycia cygara przez Clintona via Monika

wyborca ma prawo wiedzieć i o takich sprawach, to jest ważne czy ktoś pochodzi z rodziny KPP-owskiej czy SB-ckiej, a jeśli nieważne to wyborca sobie o tym zadecyduje

nikt się nie obrażał jak podawano że jakiś kanclerz niemiec był bękartem- to jest demokracja

teraz demagogia polega np. na sugerowaniu, że to co Kurski przytaknął gdzieś tam w głębokim terenie to tak naprawdę jest trąbione skandalicznie, ale trąbią już hucpiarze z PO

muls, 20 Mar 2006, 11:58

>i właśnie oto chodzi emesze,czy przypadkiem to spieprzaj dziadu nie słyszymy cały czas,dotyczy to

>prasy,lekarzy

>reszty ludzi ,zresztą żeby było jasno, kurdupel nie wiąże mi się ze wzrostem- małych jest masę-ale

>kurduplowatych jakby mniej .Nietety ludzie prości myślą kategoriami afer, mało afer -dobry rząd,

>dużo afer-] niedobry rząd.A ludzi prostych ,prosto myślących jak tu na forum jest dużo i koniec

to jest rzeczowy dokładny przykład demagogi, oni chcą legalnej komisji, a PO nazywa to najgrubszymi epitetami- karząc się domyślać że duch i wulgarność tych epitetów jest autorstwa PISu- stara agit prymitywna metoda modyfikowania albo sprowadzania do wulgarnego absurdu czyichś dobrych intencji

Lenin naprawdę chciał wojny z wojną, a co wyszło?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.