Skocz do zawartości
IGNORED

KIno domowe do 1000zł

bikerboy16

Rekomendowane odpowiedzi

Kup cokolwiek.

Jak najtaniej.

Jeśli sądzisz że kino z jednego pudełka za 499 różni się czymś od tego za 999 to zostałeś oszukany. ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Właśnie jestem świeżo po podłączeniu mojego pierwszego amplitunera w życiu ... postawiłem wszystkie pieniądze na Denon AVR 1906. I myślę, że postawiłem na dobrego konia ;-)

Efekt jest zdumiewający ...

Ale po kolei:

Dotychczas miałem "kinko" czyli zestaw Creative Inspire Digital 5700 (zewnętrzny dekoder DD/DTS) ale przody miałem podpięte do Alchemist Kraken APD6 + kolumny Acoustic Energy Aegis. No i dźwięk był. "Rozkoszowałem" się filmami ale jakoś bez zbytnich emocji.

Pewnego pięknego dnia żona (!!!) zaproponowała, żebysmy sobie kupili nowy TV ...no i lawina poszła.

Zaczęło się od TV, potem zmieniłem DVD no a jak już doszedłem do amplitunera i kolumn (tych jeszcze nie mam).

Wczoraj wypiąłem Creativa i podłączyłem Denona. Pierwsze co sprawdziłem to jakość stereo. I powiem Wam zostałem mile zaskoczony. Tego naprawdę da się słuchać !!!

A potem włączyłem TV .... i tutaj mi szczęka opadła ... gruba kurtyna podniosła się !!! Nagle usłyszałem muzykę będącą tłem programów, oklaski publiczności oderwały się głośników, pojawiła się głębia, pojawiły się szczegóły na które wcześniej nie zwracałem uwagi (np. reportarz nagrany w domu - słychać akustykę pomieszczeń, dzwięki umiejscowiły się w przestrzeni itp) a do tego podkład muzyczny brzmi jakby zupełnie niezaleznie od warstwy narracyjnej. Głupi reportaż nagle stał się wciągajacy dzięki dzwiękowi !!!

A co czego zmierzam ?

Otóż zestaw za 1000 zł zagra jak moj Creative - dźwięk będzie ale za grubą kurtyną a nawet ścianą ...

Zero emocji przekazu, zero szczegołów. Wszystko to będzie jedna ściana dźwiękowa.

W tym tygodniu dotrą do mnie centralny i surround-y i kable. Nie wiem co to będzie jak zacznę puszczać DVD ... Prawdopodobnie zacznę oglądać wszystko na nowo bo dotychczas traciłem z 50% filmu ...

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

ja chyba bym zainwestował w coś uzywanego, ale w rozsądnych pieniądzach. może coś w stylu pionier vsx 514 i do tego takze dvd pionier 370 lub 380. za nowe te elementy zaplacisz do 1000 zł spokojnie, a uzywane jeszcze taniej. a głośniki na początek możesz zakupic te takie plastikowe monitory, stosowane własnie w kinach do 1000 zł. pozniej wymienisz na wieksze i lepsze, ale bedziesz miał juz kpl amplituner w miare przyzwoity i dvd. CO DO GŁOSNICZKÓW TO MAM DO ZAOFEROWANIA NIE DROGO 5 SZTUK PHILIPSA + SUBWOOFER PHILIPSA Z MOJEGO PIERWSZEGO ZESTAWU. JAKBY CO TO PISZ NA MEILA: [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.