Skocz do zawartości
IGNORED

Kupno 1 samochodu

elfan.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widać można szybko i z głową - gość nie stworzył ani jednej niebezpiecznej sytuacji, niestety miał pecha.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zawsze używał kierunkowskazów, spokojnie hamował, kulturalnie pomykał, ale niesety wpadł ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tomek7776, 29 Mar 2006, 20:40

Z calym szacunkiem: wersję 1,6 (dostępną w naszym kraju na zamówienie) produkują w Anglli, a sedany... w Turcji ;) - pisali w AŚ ;)

* * *

Problemy z rdzą (dot. tylko wersji srebrnych) znają serwisy H. w całej Polsce. (Ale pewnie dla dobra marki będą milczeć jak grób, bo inaczej to np. wynocha z roboty i tyle. Takich czasów dożyliśmy.)

Amen.

adolf, 29 Mar 2006, 21:47

No to gratuluję i zazdroszczę tak udanego autka.

* * *

A co do belki to... jeździłeś, że się tak wypowiadasz ?

* * *

Przyjrzyjcie się uważnie nowym Civicom w salonach. Czy się mylę czy w rogach poliwęglanowych osłon świateł są jakby wewnętrzne pęknięcia ? (Zobaczyłem coś takiego w 2 na 2 modele...) Może to nie nadpęknięcia ale tak mi to wyglądało. To co będzie jak auto postoi na słońcu parę m-cy ? ;))

No i jeszcze jeden szczegół szybkim okiem: czemu szczelina pokrywy bagażnika wynosi z jednej strony ok. 4 mm (ok.), a zdrugiej ok. 8 mm ? Jak na H. to sam jestem zaskoczony. Znaczek "H" już do niczego nie zobowiązuje ? Nie obchodzi mnie gdzie dana marka składa swoje modele. Jak poza ojczyzną wychodzi im to gorzej, niech nazwą je "C" (członek) i niech odpowiednio mniej kosztuje.

Amen.

Pozdrawiam.

tomek7776: W sedanie siedziałem. Jak na rodzinne auto i na mój wzrost (>180cm) - za niski - czułym się dyskomfortowo, a o wysiadaniu/wsiadaniu do czegoś takiego po kilka razy dzienie nawet nie chcę myśleć.

Dobre dla młodych lub ludzi o wzroście poniżej średniej. /Podchodzę pragmatycznie./

Zydelek, 30 Mar 2006, 01:20

Jakbyś rzeczywiście nabył ogromnego doświadczenia to byś spuścił z tonu. -Radzę.

Chodzi o to, że nigdy nie masz pewności, jak zachowa się ten drugi kierowca - jakie ma doświadczenie (czy nie jest niedzielny), no i nie można przewidzieć, kiedy pojawi się na drodze dzikie zwierzę wielkości konia (choćby raz na 20 lat).

Mnie najbardziej irytują k-cy, którzy zamiast cały czas jechać z tą samą predkością, widząc, że wyprzedzający rezygnuje z wyprzedzania np. gdzieś przed połową długości ich długiego auta - też zwalniają :(((

I po co ? Uważam, że to błędne zachowanie, bo wtedy wyprzedzający nie ma szansy się schować...

B. rzadko ale czasem taki nieudany manewr się zdarza.

Powinni uczyć takiego zachowania na kursach.

Poza tym pozdrawiam.

andrea, nie przejmuj sie. Na pewno bylo i tak wiecej miejsca niz w powyzszym vantage'u. xajas, ale z tym 175mph, to troche przesadziles, co? No przyznaj sie...Na torze z wiatrem w plecy moze, a moze i tez nie za bardzo, ale na bahnie, stary, to takie opowiastki...

tak jest, im sie wiecej i dluzej jezdzi tym sie bardziej pokornieje i ma oczy wszedzie by wylapac wariatow i zbyt pewnych siebie kierowcow przez ktorych potem nie mozna dojechac do celu. mysle ze kazdy wczesniej czy pozniej dochodzi do takich wnioskow. nikt nie jest swiety, ze przypomne wypadek naszej slynnej plywaczki. iluz to bylo no forach oskarzycieli a prawda jest taka, ze nikt nie jest bez winy byle w pore zejsc na ziemie. ilez to ja razy wydurnilem sie na drodze! i tutaj jest ogromna rola rodzicow dajacych kluczyki swojej pociesze, tydzien po zrobieniu prawa jazdy, ktore wybiera sie na impreze z kolezanka.... a inni tez przyjada z kolezankami.

Andrea29 :) pewnie że nie można przewidzieć:) W zeszłym roku na mojego brata a ściślej na jego 3-miesięczne auto w centrum Częstochowy na Alei N.M.P wleciał jeleń :):) pisano o tym wydarzeniu w prasie. Komu nie mówił kazdy się smieje. Jak jeleń w centrum miasta? Niestety smutny przypadek. Auto naprawił ale z AC, bo odpowiednie urzędy nie mogą ustalić czyj był jeleń czyli sprawca kolizji :):)

To są jednak tak sporadyczne przypadki, ale jednak zgadzam sie, że wszystko sie może przytrafić. Najważniejsza jest wyobraźnia i przewidywanie. No i jeździć szybko, ostro i dynamicznie należy umieć.

Zydelek, 31 Mar 2006, 00:16

"No i jeździć szybko, ostro i dynamicznie należy umieć." -No z tym to się akurat bardzo zgadzam ;) Trzeba umieć zawsze więcej niz inni - po to się ćwiczy. Umiejętności i przewidywania nigdy dosyć. (Nawet Schumaher ćwiczy ;)

* * *

Byłeś u mnie- wiesz, gdzie mieszkam. Wyobraż sobie, że w ub. roku na jesieni też u mnie na ulicy pojawił się jeleń. Żona mi opowiadała. Zwierzę pałętało się po osiedlu ale nie pamiętam jak skończyło.

hi,

>ale z tym 175mph, to troche przesadziles, co?

nie przesadzilem. Osobiscie sam wolalbym by to bylo mniej - wtedy moze zachowalbym to przezycie w pamieci jako przyjemne. Ja tez nie chcialem w to wierzyc czy to mozliwe, wiec potem sprawdzilem na stronie Astona i okazalo sie ze mielismy jeszcze conieco rezerwy....

Ciekawy jest tez ciag dalszy tej historii - co sie z ta zabawkaa stanie? Pojdzie na ...... zlom. Jest to auto dostarczane przez producenta do przeprowadzenia testow airbagow, ASP ESP, ABS,... konczacych sie na crashtest (Aston Martin jest naszym klientem, podobnie jak wiekszosc producentow samochodow na calym swiecie jezdzacych np. z naszymi airbagami).

xajas

www.jaschiks.com

mysle ze nalezalo by wziac na to poprawke, czy wskazywane 175mph odpowiadaja zeczywistym 175mp, w kazdym bac razie niezaleznie od tego jak wielka ta poprawka by nie byla, tak czy owak bylo to dla mnie zdecydowanie za duzo!

Kumpel zartownie powiedzial: nieprzyzwyczajeni powinni zalozyc przed jazda pampersa

xajas

www.jaschiks.com

Nie wiem jak to jest w Niemczech. W USA te samochody trafiaja na publiczne aukcje GSA bedace inicjatywa rzadowa, jako, ze samochody sa testowane i rozbijane przez DOT. aukcja odbywa sie przy closed bids (zamkniete oferty). W latach 80 kilka razy odwiedzilem z ciekawosci, ale poza tymi z silnikami z tylu nie bardzo bylo czego zbierac, ale na placu zawsze bylo po kilkanascie nowych sztuk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

andrea29

niewiele wiesz o hondach

jhmes96684s019579 to kod VIN hondu sedan orginalnej.

wiesz co oznacza 1 cyfra numeru nadwozia?kraj producenta,mozliwe ze sa jakis badziewne hondy sedan produkowane w turcji,ale wszystkie,ktore sie nie psuja sa z japonii.

kupno tureckiej wynika z jej nizszej ceny.

nalezy kupowac oryginalne japonskie.

Oryginalne japońskie to obecnie jedynie Accordy...sedany Cify na początku były oryginalne japońskie, ale obecnie faktycznie tureckie.....3 D i 5 D od poczatku były angielskie...nie są złe, ale faktycznie generacja 3 D i 4D 95-99 r. z Japonii była nie do zdarcia, a zwieszenie to miało jak czołg - żadne dziury straszne jej nie były :) Obecnie nowy cif 5 D także z Anglii.

"To są jednak tak sporadyczne przypadki, ale jednak zgadzam sie, że wszystko sie może przytrafić. Najważniejsza jest wyobraźnia i przewidywanie. No i jeździć szybko, ostro i dynamicznie należy umieć "

Trzeba się z tym zgodzić 8)

xajasku

"Ciekawy jest tez ciag dalszy tej historii - co sie z ta zabawkaa stanie? Pojdzie na ....." i "jest to dla mnie malo wazne. Bardziej interesuje mnie kiedy beda testowac Cayenne Turbo S"

....nie badz chamski i niemily. W ten sam sposob mozna odpowiedziec, ze co nas obchodzi twoja jazda cayenne. Sio do dealera i sie przejedz kiedy chcesz.

>mam kolege,ktory ma takiego...ale chyba bym wolal 90XC

Ja to tam bym chetnie zamienil. Cayenne Turbo S to dla audiofila szczytowe przezycie (mam oczywiscie na mysli brzmienie tlumika a nie sprzetu audio)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xajas

www.jaschiks.com

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>xajas

Nie wiem w jakiej firmie pracujesz, ale podejrzewam , że większość firm zajmujących się produkcją części do samochodów ma takie parkingi pełne aut testowych. Wiem , że Delphi gromadzi mowe auta rozmaitych marek i rozbiera je na kawałki, żeby dowiedzieć się co wymyśliła konkurencja i opracowywać nowe technologie. Całkiem zrozumiałe. Z resztą... na jaki poziom weszliśmy...:)

>tomek7776

Twój Civic różni się szczegółami od naszej paroma szczegółami. Możesz porównać. choćby prędkościomierz, czy chrom na karoserii. Mimo, że został kupiony od znajomego kierownika salonu, składany jest w Turcji. Pisze na tabliczce znamionowej. W jaki sposób nabyłeś produkowaną w Japonii? Chyba nie z salonu?

xajas, napisz troche o innych wrazeniach w vantage'u. Jak dlugo trwala ta pogon w 175mph? Opisz komfort, jaka jest akustyka wnetrza, czy mozna sie w miare zrealaksowac przy powiedzmy 180-200. Mowie oczywiscie o samej akustyce, z wylaczonym radiem. Powiedz ile masz wzrostu i jak sie czlowiek twoich gabarytow miesci w tym i jak to sie ma do kilku godzin jazdy. Cos tam skrzypi w srodku, czy zabudowa kabiny jest solidna. Jak klimatyzacja i jak sie sprawdza ergonomia wnetrza i deski rozdzielczej. Bylo np juz podwietlone lusterko dla pasazera, czy nadal nie? Co do tego Cayenne, to jezeli przeszedles przez torture poprzedniej jazdy, po co z taka niecierpliwoscia poddawac sie ponownie torturze z twoim kolega kierowca. Na marginesie, nie odwazylbym sie wsiasc z najlepszym i dmuchac po 175mph na publicznych drogach...to troche przyglupawe. Nawet w Niemczech.

>Nie wiem w jakiej firmie pracujesz...

Siemens, a w tym konkretnym przypadku chodzi o Siemens VDO Automotive

>Jak dlugo trwala ta pogon w 175mph?

Na szczescie nie za dlugo, 40km tam i 40km spowrotem to przy tym tepie tylko mgnienie oka..

>komfort

poza rewelacyjnymi siedzeniami ktorych niemalze nie mozna przesuwac, extrmalnie niskiej pozycji (siedzisz tak gleboko jak w starej Warszawie), malych szybek przednia szyba wydaje ci sie o wiele zamala, za waska, ale w praktyce wystarcza gdyz przy tych predkosciach masz taki zawzony kat patrzenia (nazywaja to "Tunelblick") ze boki cie nie interesuja, bez zadnych schowkow i innych dupereli. Wszystko zredukowane do minimum. Cale pieniadze poszly w silnik hamulce zawieszenie i tlumik.

>jaka jest akustyka wnetrza,

dopuki silnik jest wylaczony jest cich :-))

>czy mozna sie w miare zrealaksowac przy powiedzmy 180-200.

trudno mi cos powiedziec, ta granice przeskoczylismy po kilkunastu sekundach

>Mowie oczywiscie o samej akustyce, z wylaczonym radiem.

Radio? Zupelnie zbedne!!! Silnik a wlasciwie tlumik zaglusza wszystko!!! Nawet silnika (z przodu nie slychac). Jedyne coslychac to tlumik z tylu + odglosy opon. Ale to brzmienie tlumika jest GIGANTYCZNE, ODJAZDOWE, NON PLUS ULTRA HIPER ORGIA !!!!!! To przezycie skompensowalo mi te chwile strachu

Powiedz ile masz wzrostu i jak sie czlowiek twoich gabarytow miesci w tym

183cm i siedzialem calkiem wygodnie

> i jak to sie ma do kilku godzin jazdy

ale ze wzglegu na totalne skupienie/koncentracje nie moge sobie wyobrazic by kilka godzin by mozna bylo sie w nim relaksowac

>Cos tam skrzypi w srodku

nic nie skrzypi a jak skrzypi to tlumik to zagluszy

>zabudowa kabiny jest solidna. Jak klimatyzacja i jak sie sprawdza ergonomia wnetrza i deski

>rozdzielczej.

Ze wzgledu na zabudowae sensory i ustrojstwa pomiarowe byl conieco ogolocony i bez tapicerki

>Bylo np juz podwietlone lusterko dla pasazera, czy nadal nie?

Przy tej predkosci nie mialem czasu przegladac sie w lusterku :-)))

> Co do tego Cayenne, to

>jezeli przeszedles przez torture poprzedniej jazdy, po co z taka niecierpliwoscia poddawac sie

>ponownie torturze z twoim kolega kierowca.

Tym razem nauczony poprzednim doswiadczeniem wiedzial bym na co zwrocic uwage

Faktem jest ze jest to dla mnie non-plus-ultra auto -> jestem zwolennikiem SUV.

>Na marginesie, nie odwazylbym sie wsiasc z najlepszym i

>dmuchac po 175mph na publicznych drogach...to troche przyglupawe. Nawet w Niemczech.

To prawda, gdybym wiedzial co mnie czeka tez bym sie na to nie zdecydowal, ponaciskl bym pedal gazu na parkinku, posluchal silnika i wrocil do domu.

xajas

www.jaschiks.com

pitou

u dilera mozesz zamowic oryginalna,ale pol roku czekania i jest drozsza,

ta na moim zdjeciu jest produktem z japonii,ale sa tez z kanady i usa,

ale przywieziona jest z USA,

w USA sa tez sprzedawane te z anglii,3 dzwiowe(nie mylic z coupe)

=> JAZZ :-)

Ja przy 200 kim/h jestem w pełni zrelaksowany i jednocześnie maksymalnie skupiony - ludziska, którzy ze mna mieli przyjemność jeździć doskonale wiedza o czym piszę :) Każdy ma swój styl jazdy, jak myśli, przewiduje, a nie tylko ciśnie poza tym może wykazać sie ma dobrą techniką to wszystko jest ok.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.