Skocz do zawartości
IGNORED

Problem ze wskaźnikami wychyłowymi

lama999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Stałem się posiadaczem starej końcówki mocy Marantz 170 DC. Sprzet gra, ale wskaźniki wysterowania reagują bardzo słabo. Jako przedwzmacniacza używam zintegrowanego Marantza 1122 DC (z mozliwoscia wyprowadzenia sygnału na końcówkę). Nie wiem na ile ma to znaczenie, że nie jest to typowy pre-amp (chyba nie ma?).

W czym może leżeć problem? Wskaźniki wymagają sporego poziomu głośności żeby zacząć działać.

Dodatkowo mam pytanie o lampki "peak". Migają tylko w momencie właczenia zasilania. Później nie świecą. Czy to jest OK i czemu służą?

Domyślam się że są to pytania raczej z gatunku hmm... podstawowych ;)

Mam nadzieje że ktoś się ulituje i podpowie - z góry dziękuję! :)

Pozdrawiam!

Maciek

No tak - czyli cieszę się że mam sprzęt sprawny, a troszkę mi smutno że mu wąsy nie chodzą ;)

Lampek nie udało mi się zapalić ;) Nie będę próbował :)

Dziękuję jeszcze raz za pomoc, już uspokojony biegnę słuchać i ...patrzeć :)

Maciek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.