Skocz do zawartości
IGNORED

wkładka Pro-Ject 4/II

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie coś więcej o tej wkładce? Wiem ze to jest tak na prawde Goldring tylko z napisem Pro-Ject, gdyz jest specjalnie robiona przez Goldringa dla Pro-Jecta. Kosztuje 469 zl, wiec sugerowaloby to cos wiecej od Elektry, ale nie moge znaleźć wiecej informacji - czy jest to jakis konkretny model Goldringa w innej skórce, czy zupelnie nowa?

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/25538-wk%C5%82adka-pro-ject-4ii/

Chodzi Ci o wkładkę Pro-Ject K4 czy o Pro-Ject K6, bo z tego co wiem, tylko takie posiadaja w ofercie ?

Żadna z tych wkładek nie jest produkowana przez Goldringa. Producentem obu jest Grado.

"The cartridge, which is manufactured by Grado in the U.S.A."

Chyba, że o czymś nie wiem. Zajżyj na stronę Pro-Jecta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli to prawda, to pewnia tak jak to ma miejsce w przypadku Grado - żadnemu z produkowanych pod marką Goldring.

Cała sytuacja jest o tyle dziwna, że Goldring bezpośrednio konkuruje z Pro-Jectem.

Podejrzewam pomyłkę redaktora.

Zacytuję Ci fragment recenzji z innego pisma audio:

"Najlepszym wyborem za niewielkie pieniądze będzie Pro-Ject 1Xpression. Można go kupić od razu z wkładką P-J K4 (właściwie Ortofon), albo, jeśli mamy większe ambicje, od razu z Sumiko Blue Point No. 2."

Prawdopodobnie chodzi o nową wersję K - 4 (MKII). Tylko cena wydaje mi się przesadzona.

To zapewne wycinek recenzji z szacownego pisma Audio on-line ( sekcja "download" dla prenumeratorów pisma ). Znalazłem tam już parę byków w tym stylu.

Pozdrowienia.

Gościu idzie w zaparte ;P

Było by to nierozsądne, gdyby Goldring dał się namówić na produkcję wkładki dla konkurencji i na dodatek po bardziej konkurencyjnej niz wlasna oferta cenie. Ale nie takie rzeczy widziałem.

Słuchaj, w razie czego to wiesz czego się możesz spodziewać po wkładkach Goldringa - temat wałkowany wielokrotnie. Porównaj sobie parametry tej wkładki z wkładkami Goldringa i dalej już wiesz - drogą dedukcji Watsonie.

To tyle.

Tymczasem.

A co wtym wszystkim cyba najistotniejsze to właśbie ta drewniana skrzynaczka. Czy to nie wkładki Grado przychodzą w DREWNIANYCH pudełkach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co innego jak podwykonawca sprzedaje na lewo, a co innego jak producent robi to świadomie. Z reguły to takie firmy jak Pro-Ject wykonują rzeczy dla droższych marek (np. czeski Ri-Audio dla Clearaudio), a te sprzedają to kilka razy drożej pod własna marką. Dziwny jest ten świat (audio).

Jak znajdzieś jakieś zdjęcia tej wkładki, to podeślij ( skrzynka całkiem, całkiem ;P ). Zobaczymy do czego TO podobne. Formy, wtryskiwarki to jak linie papilarne firm ( patrz Grado i K-4, K-6 - identyczne ).

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.