Skocz do zawartości
IGNORED

ochrona sprzętu przed dzieckiem

nazarus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa serdecznie.

Chciałem Państwa zapytać, czy macie jakieś praktyczne doświadczenia w jaki sposób zabezpieczyć sprzęt, a zwłaszcza kolumny podłogowe przed zniszczeniem ich przez dociekliwego pierworodnego? A może z wymianą sprzętu poczekać, aż skończy 18 lat i wtedy założyć mu sprawę z powództwa cywilnego. Pozdrawiam i oczekuję konstruktywnych propozycji.

https://www.audiostereo.pl/topic/2556-ochrona-sprz%C4%99tu-przed-dzieckiem/

Kaftanik, ewentualnie kajdanki na ręce i nogi, do tego knebel, zamek w drzwiach..... :). A tak na poważnie to moje membrany nisko-średnio padły ofiarą takiego szkodnika - w wyniku czego podniosłem białą flagę i sprzedałem sprzęt (dziecka nie odważyłem się sprzedać). Tydzień temu, po 6 latach przerwy kupiłem bardzo podstawowy zestaw, ale kolumny nadal są pod ochroną maskownic. :)

A tak zupełnie poważnie to romekp ma rację - sam znam przykłady kiedy to zadziałało. Trudno doradzać nie znając sytuacji, ale próbuj raczej tłumaczeniami, a nie zakazami (moje szkodniki zawsze próbują robić na przekór zakazom). Jak dotąd z nowym sprzętem się udało (jeden dzieciak 7 a drugi 3 lata, oba chłopy).

Trzeba czasu. Wszystko zależy od dzieci.

Trzeba pilnować i liczyć się ze stratami.

U mnie raczej łagodnie tzn. wciśnięta kopułka wysokotonowca w Dynaudio.

przewrócona kolumna (na szczęście na kwiatek, który ucierpiał bardziej), złamana igła we wkładce grado, wciśnięte gwoździe do gniazda słuchawkowego, płyta CD przeszlifowana po płytkach na podłodze i jeszcze parę drobniejszych wyczynów.

No dobra macie małe dzieci i macie jakieś koncepcje na zabezpieczenie sprzętu. Ale jak tu zabezpieczyć sie przed dorosłym dzieckiem ???

Myślę o takim działaniu milusińskiego- ...Tato a mogę zainstalować twoją - moją nową lampe u siebie w pokoju?

żeby nie było tak wesoło - wrzucanie samochodzików i innych przedmiotów do BR zwalczyłem dopiero jakieś dwa lata temu: (teraz ma 5 lat). teraz na dzień oczywiście zakładam maskownice, ale raczej w ochronie przed przypadkowym machnięciem przez żonę ścierką, albo zabłąkanym papierowym samolotem, niż przed paluszkami :)

Moje Vivace stoja na podlodze i jak na razie sa tylko troche wysmarowane lapkami mojego 1,5 rocznego Mikolajka. Troche strachem i krzykiem, troche tlumaczenie, i jak na razie skutkuje.

Maskownice zdejmuje tylko wtedy, gdy dzieci sa 400 km od domu (u tesciow) i wtedy podwojny orgazm! ;)

Szafke ze sprzetem odgradzam zasiekami z pudel z zabawkami, maszyna do szycia itp... Jak widze wyciagniete lapki to tez mocno strofuje - jak na razie Mikolaj czuje duzy respekt przed sprzetem i nie maca go mocniej... Moze pamieta jak mu puszczalem "Superbasy" i inne dzeziki gdy byl jeszcze w brzuszku u mamy...

Pozdrawiam wszystkich Tatusiow-audiofilow i zycze duuuzo cierpliwosci :)

[obrazekLUKASZ-38296_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

moj malec konczy za pare dni 11... miesiecy i juz ma sklonnosci audiofilskie. Jego ulubiona szuflada to ta z plytami (moze dlatego, ze najwieksza) a zabawa to duze pokretlo glosnosci :-) jesli chodzi o glosniki to na razie wieksze szkody odnioslo dziecko niz one - stracil rownowage i wyrznal czolem w krawedz. musialo bolec...

Mam jeszcze inne rozwiązanie dla ojców małych dzieci... odtwarzacz cd audiofilskiej firmy Chicco... odtwarzacz jest na baterie kosztuje ok 300 PLN (ale głowy nie dam).... u mnie się sprawdza...

Pzdr.

To ja sie pochwale ... moj koles z sieci komputerowej ma brata.

Braciszek ma na imie Jacus, a ksyfke ma "Terminator". Wymienie jakie szkody powstaly za jego sprawa ... do tych koles mi sie przyznal

- telewizor 21 cali Sony

- CD wsadzil do srodka troche wiecej niz 1 plyte

- Deck ... zaklejona glowica i rolki plastelina

- oslony kolumienek nic nie daly ... sciaga je i dobiera sie do glosnikow

... sa pomalowane flamastrami a jeden ma dziure od kredki

Inne demolki

- wybki w akrawium ... utopil lampke i wlaczyl ja do pradu

... nic mu sie nie stalo

- szczur kumpla ... zdechl po 2 dniach, nakarmil go czekoladka

- szynszyla mu udusil lub skrecil kark sciskajac w reku

Jacek jest gosc .... moj koles ma w pokoju zamek !!!!

Do romekp.

Witam.

Mój syn skończy w listopadzie bieżącego roku 3 lata. Obecnie posiadam kolumny podstawkowe, które umieściłem na półkach biblioteczki, na wysokości około 1,6 m. Niestety mój syn wpadł na pomysł dosuwania do meblościanki fotela, co oznacza, że w perspektywie czeka mnie umieszczenie kolumn pod sufitem, co napewno poprawi walory odsłuchowe w zakresie niskich częstotliwości. Pozdrawiam.

nowe pokolenie audiofilek (2lata)

sama obsluguje sprzet

hit nr1 A-a kotki dwa - Urszula

[obrazekLUKASZ-39022_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.