Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

jar1, dobrze prawisz... to imho lepsze niz moderowanie, a niech takie moderowanie trafi w jakies niecne lapska :D a tak serio to jestem za forum bez modertorow... no poza adminem... wlascicielem tunera marki ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Kurt Dupel, dokladnie... patrz sprawa z D.

Stefan, IP wiele nie da, choc troche utrudni a to zawsze cos, chcesz? Daj mi pol roku, a bede mial powiedzmy 30 "osobowosci" forumowych i kazde bedzie mialo swoje wlasne IP ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>>stefanB

do tego wszystkiego dodałbym jeszcze wspólne pytania+ich archiwizacja (czyt. zdjęcia)... A właściwie to czy nie lepiej byłoby umieszczenie pod nickiem avataru pt. "JA"?

>>Lukar

Da się zobaczyć IP "Qubrica"? No ciekaw jestem.... może będzie jednak coś ciekawego z tej dyskusji

>>Qubric

Lukar póki co niechętnie chce wyświetlić IP, więc może powiesz po skrócie co było Twoim celem..? Co próbowałeś tymi swoimi wpisami udowodnić? Jeśli Lukar zamieści lę listę, to tylko potwierdzi Twoje przypuszczenia

janek_dolas, 4 Kwi 2006, 11:06

>moze są przyjaciółmi, a ciebie niecierpią ;)

No co ty ? Chyba Lukar wyraźnie udowodnił tą listą ,że McGyver i grafton to ta sama osoba.

McGyver cos pisze a potem potwerdza własne racje pod nickiem grafton wpisując poparcie dla McGyvera i oczerniając innych , kłamie przy tym jak świnia!

Przeciez to kompromitacja tego znakomitego konstruktora. Ja własnie o takich śmieciach pisze . Takich nalezy usuwać .

...there is no spoon...

Dobrze, ale może już koniec?

Spadać z tąd! wszyscy!:)

zamiast pisać i czytać w innych wątkach wszyscy siedzą w tym jednym. To jest taplanie się w gównie!

forum niemalże zamarło, nic nowego się nie pojawia, bo kilku pnaów toczy swoje krucjaty. Myślę, że już niektórzy dostali nauczkę - niektórzy powini czuć się usatysfakcjonowani. Czas już pozbierać się.

Jak widać pewne zjawiska negatywne są dostrzegane - nie trzeba być geniuszem - więc niech każdy je osądzi własnym rozumem. Nie budujmy tu IV RP ala komuny gdzie nie pozwalamy innym na myslenie i koniecznie chcemy niby w interesie społecznym ustrzec innych przed grupami interesu. Jak ktoś jest frajerem to nawet jeśli ustrzeżemy go przed małą wpadką tutaj to pewnie zfrajeruje się za dwa dni gdzie indziej np kupując dziecku gówniany komputer. Sory, ale natura tak skonstruowała wszystko, że jak zwierzątko nie myśli to niestety szybko umiera. Więc jak ktoś jest idiotą to niech przepłaca, niech wydaje ciezko zarobione pieniążki i wtedy może będzie miał mniej na potomków i może postrzyma go to przed rozmnażaniem się i przekazywaniem głupoty kolejnym pokoleniom. Świata nie naprawimy, możemy starać się swtorzyć tylko kilka nienaruszalnych zasad i pilnowac ich przestrzegania. Napewno nie uratujemy tego forum przed marginalizacją gdy będziemy rozpętywac takie burze - już kilka razy o tym pisałem. Taka burza również nie służy temu. Nie wdaję się w dalsza polemikę aby taplać się dalej w tym... proponuję odsunac wątek na bocznicę albo zakopać topór wojenny i wpisac kilka propozycji zmian - realnych! bo niektóre które się tu pojawiły są nierealne. np:

podanie adresu mail - według mnie nie jest konieczny - po pierwsze doprowadzi to do nawału spamu! a pozatym mail można założyć w ciągu minuty

można mieć to samo IP - duże sieci osiedlowe

blokada używania jednego kompa przez jednego nicka też nie zda egzaminu - można usówać pliki cookis itd, można używac róznych przeglądarek, można mieć wiele systemów na jednym koputerze.

można używać dwuch nicków z powodzeniem unikając wpadki - nic tu się nie zrobi - ja mogę w pracy pisać z jednego konta w domu z drugiego i co? i nikt niegdy by się nie połapał!

co ma sens wg mnie?

zaostrzyć pilnowanie chamskich i niekulturalnych wypowiedzi - to ma sens

zaostrzyć ściganie kryptoreklamy - bez wyjątków. Szczerze się dziwę uporowni niektórych - mogli by mieć dawno spokój gdyby jednak zdecydowali się na dogadanie się z właścicielem forum.

trudno - moderacja wiąże się z subiektywizmem - jeśli się komuś nie będzie podobało to niech idzie do konkurencji i już albo załozy własne. Niech Lukar przeczyta sobie wszystkie rpopozycje, zastanowi się nad zmianai, podda je ewentualnie konsultacji i zacznijmy rozmawiać o czymś innym. Pozdrawiam

foxbat, 4 Kwi 2006, 10:42

>McGyver, powracajac do Twojego wpisu... Wspanialy, nie myslales kiedys o karierze politycznej?

Też to zauważyłeś? Ja już dawno mu sugerowałem porzucenie kolumn i zajęcie się polityką. Albo dział PR w dużej korporacji, najlepiej farmaceutycznej. Facet ma naprawdę talent, wiem co mówię.

Poza tym nie każdego stać na taki cynizm i brak zasad.

arturp, nic nie przekreslaj, nikt nikomu nic na 100% nie udowodnil i nie udowodni... jedno jest pewne, Lukar twierdzi, ze grafton uzywal komputera McGyvera, w jaki sposob to Lukar "wywachal" tego juz nie wiem :) IP McGyvera pokrywaja sie z IP graftona... Ale to niczego nie przesadza...

foxbat, 4 Kwi 2006, 11:37

Jasne ,

a wpisy McGyvera i graftona są co kilka minut z tego samego komputera . I to nie jest dowód . Przoszę ... nie bądźmy naiwni. To oszust .

...there is no spoon...

artur, juz chyba wiem o ktory watek Ci chodzi, ogolnie patrzac na wpisy graftona to dla mnie to jest "spioch".... ale wiele rzeczy widzialem w zyciu wiec nie przesadzam sprawy... prawde zna McGyver, no i grafton o ile istnieje ;)

W związku z toczącą się dyskusją proszę uprzejmnie o usunięcie wszystkich tematów (a jest ich kilka z czego jeden najbardziej znany : Kolumny od Gipsy2 - założony przez Simonello) związanych z jakąkolwiek moją hobbystyczną działalnością. Nie mam nic przeciwko :) i czekam na decyzje Lukara .

Ponieważ niestać mnie na opłacanie tematu sponsorowanego , może więc Lukar dałby jakieś "tańsze wersje" dla nas DIY'owców ? Jeśli tak to chętnie bym skorzystał ,jeśli nie to trudno - ja tylko podsunąłem taki pomysł (niewiem czy dobry czy zły) .

saczek_XTRM, 4 Kwi 2006, 11:58

>>>skali

>

>to Ty jesteś na tym zdjęciu z poprzedniej strony wątku? Możesz to potwierdzić?

A co to da? :)

Seba78 ma chyba rację.

Ściganie kryptoreklamy wystarczy do ucywilizowania.

Adres mailowy po to by handlarze nie rozpychali sie w wątkach. Wysla maila i się skończy.

Co do wielości nicków. Pozostaję przy swojej ocenie. Człowieka je posiadającego mam prawo podejrzewać o nieczyste intencje (nie chcę z nim rozmawiać), lub zmiany osobowościowe (nie jestem psychiatrą i nie muszę z nim rozmawiać)).

Swoja drogą taki facet kojarzy mi się z pedofilem naciągającym dzieciaki w sieci. I nic na to nie poradzę.

skali, 4 Kwi 2006, 12:02

>TAK, TO JA!!!!!

>A JA NIE JESTEM GRAFTON, SŁOWO!!!

>

>Skali

Koralemecyje... przeciez grafton nie twierdzi ze jest na tym zdjeciu :D

Oświadczam publicznie ,że właśnie dokonałem rejestracji jako Mc Gyver .

Nick prawie identyczny z megakonstruktorem ale jest spacja ( tam gdzie powinna być ).

Pierszych wpisów dokonam za tydzień - takie zasady rejestracji.

Nic nie ukrywam aby nie być posądzonym o oszustwo .

Uważam ,że megakonstruktor ukrywający sie pod nickiem McGyver , kala dobre imię bohatera tanich filmideł dla nastolatków i postanowiłem odebrac mu ten pseudonim w otwartej wojnie . Nie wolno deprawować dzieci. Moje działanie jest zgodne z literą prawa i nosi znamiona aresztowania obywatelskiego ;p

BÓJ SIĘ KŁAMCZUSZKU ... NADCHODZĘ !

...there is no spoon...

Prosili, to powiedziałem....

To zdjęcie zamieściłem pierwotnie ja w wątku o spotkaniu na śląsku, a potem w wątku "Kolumny od GIPSY 2" przytoczył je Grafton jako dowód, że kłamię mówiąc że się nie znałem z McGyverem . Co zresztą było nonsensem.

To chyba wszystko ... To zdjęcie nie jest dowodem niczego, za wyjątkiem tego że Grafton zawsze desperacko bronił McGyvera. Co jest poniekąt oczywiste, zważywszy ze to alter ego. Albo jego żona :-)

Arturp, daj spokój, ludzie będą się mylić, część Cię obsobaczy, inna część zamówi u Ciebie Minetanory czy jakoś tak...Życie konstruktora nie jest proste, po co Ci to...Jeszcze może będziesz musiał udawadniać znaczenie spacji w urzędzie skarbowym !

foxbat, 4 Kwi 2006, 12:11

>arturp, eee... to zart nie?

NIE. To fakt.

postaraj sie zarejestrowac pod takim nickiem to system wyrzuci ,że juz taki jest sprawdź. Tylko dzięki temu nie mam identycznego nicka jak megakonstruktor. Bardzo chciałem miec taki sam :(

...there is no spoon...

arturp - bądź poważny - zaraz zacznie się mania podszywania - zaraz stworzy się artup i wiele innych nicków. To naprawdę do niczego nie prowadzi - prowadzisz wojnę niby dla dobra forum, ale się zacietrzewiasz nieziemsko a ten pomysł już jest wyjątkowo głupi. Nie potrafisz wznieść się ponad? już w innym watku prowadziłeś krucjatę tak samo zapętliłes się chłopie w swojej nienawiści. Przy tobie zastpęy ojca rydzyka to przyjacielskie staruszki.

Teraz działasz ewidentnie na szkodę tego forum. Mi nie o takie pomysły chodziło.

Wątki drobnych przedsiębiorców rzeczywiście można by odróżnić za drobną opłatą - ale tylko dla osób nie mających własnych firm. Np AA ma firmę więc dla niego itd watki sponsorowane. Sami zainteresowani musieli by pilnować aby swoje sprawy załatwiali tylko w swoich wykupionych watkach (nie stały by one na górze cały czas co odrózniało by je od sponsorowanych, mogły by być inaczej oflagowane) Dobry pomysł Gipsy. Może McGyver by też zakceptował to i kilku innych kolegów których działalność nosiła by znamiona komercyjnej, oraz kilku innych kolegów. Taki arturp jeżeli twierdzi, że jest taki bezinteresowny i tylko dla kolegóe to niech robi to sobie poza forum - jak to są jego koledzy to przecież znają się poza forum. Wszystko będzie jasne i klarowne. Kto się nie podporządkuje to będzie banowany albo kasowany.

Pomysł z tańszymi wątkami sponsorowanymi dla tych co robią handmade bardzo dobry. Podpisuję się.

Tylko żeby nie było, że żaden DIYowiec nie może się już wcale gdzie indziej wpisać, wziąć udziału w dyskusji, udostępnić czegoś forumowiczom, podzielić się jakimś pomysłem. Żeby nie tworzyć getta.

Swoją drogą co niektórzy to już w paranoję popadają wietrząc marketing już w całkiem niewinnych wpisach.

Panie Marcinkie.... eeee... McGyver, nie badz Pan baba, tylko napisz czarno na bialym, kim jest grafton... Bo to miganie jest bardzo oportunistyczne, grasz na czas?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.