Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

grafton

proszę bardzo , oszuście .Twoje wpisy w wątku , do którego załączam link sa dowodem.

Zrobiłeś modyfikacje tweetera w kilka minut? I robiłes wpisy z komputera McGyvera siedząc obok niego ? W watku na temat kolumn , których nigdy nie miałeś . Przesiadaliście sie na stołeczku ;p

Niby nie wiesz o czym mowa?

Ty myslisz ,że ludzie czytać nie potrafią ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Podsumowując

1. Pomysł dead doga

Ukryta Zawartość

2.Pomysł Seby78 kontrola kryptoreklamy

Próbujmy unikać tematów zastepczych. Moze komputerowcy wyraża zdanie na temat pierwszy?

Ukryta Zawartość

Tak, musieli się bardzo szybko przesuwać przed klawiaturą...A pewnie po jakimś czasie przestali, bo to niewygodne, i Mac pisał w imieniu Graftona....a we wtorek Grafton nie przyszedł bo miał kaca, więc McGyver napisał za niego, bo sam mu zakładal konto i zna haslo ,a jako jego przyjaciel doskonale wie co on by napisał....a w środę musiał dokopać anonimowo arturp -owi, bo zasłużył,....a w czwartek....

arturp, 4 Kwi 2006, 14:33

>grafton

>proszę bardzo , oszuście .Twoje wpisy w wątku , do którego załączam link sa dowodem.

>

>Zrobiłeś modyfikacje tweetera w kilka minut? I robiłes wpisy z komputera McGyvera siedząc obok niego

>? W watku na temat kolumn , których nigdy nie miałeś . Przesiadaliście sie na stołeczku ;p

>Niby nie wiesz o czym mowa?

>Ty myslisz ,że ludzie czytać nie potrafią ?

>

Ukryta Zawartość

Tych co rzeczywiście potrafią czytać zachęcam do uważnego przeczytania wątku z linku arturap. To zaledwie kilka wpisów.

Arturp, powiedz wprost coś tam wyczytał między wierszami zamiast tylko ujadać.

Ukryta Zawartość

Dobra, uznajmy ze grafton to fizyczna osoba, patrzac na czestotliwosc pojawiania sie u McGyvera, i na mnogosc osob go odwiedzajacych na legendarnej kawie :) Czy ktos z kawowiczow spotkal graftona? :)

StefanB

Jako komputerowiec (uwielbiam to okreslenie, podobnie jak slowo informatyk) Ja proponuje przypisywac samo IP przy nicku (bez tego co w linku jest, imho HostnameLookups nie powinno byc wlaczone, to niepotrzebne obciazenie serwera) Tylko niech podaje calego IP a tylko poczatek, bez ostatniego oktetu :D Czyli bez oktetu hosta ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

McGyver , podsumowując

1) Robisz kolumny ,, metodą na ucho " , nie wiem jaki jest tego powód ale jestes jedynym ,, konstruktorem , który tak postępuje ( brak wiedzy , brak pieniedzy na sprzęt pomiarowy - nie wiem )

2) tworzysz wątki po to aby zapraszac ludzi do siebie i w ten sposób reklamowac swoje produkty

3) przejąłeś rolę organizatora importu głośników z audiocomponents , których realizacja trwa 2-3miesiące a zamówienia i tak przychodza niepełne a czasem uszkodzone

4) zarabiasz na zamówieniach z audiocomponents poniewaz nie płacisz za transport i koszty bankowe ( a mysle ,że Rolph jakąś prowizyjke ci odpalił , bo inaczej nie paliłbyś sie tak do organizacji tych zamówień)

5) nie prowadzisz działalności a więc nie odprowadzasz podatku i nie płacisz ZUS ( co jest wykroczeniem, nieuczciwą konkurencją itd)

6) podpierasz się wpisami kolesi lub innymi swoimi nickami w dyskusjach na tym forum

Sprostuj jeśli gdzieś napisałem nieprawdę.

...there is no spoon...

>>McGyver

zaraz zaraz, ja tu czegoś nie rozumiem...bo rzeczywiście (bez urazy) wszystko pasuje jak ulał do tezy McG=Grafton

Oto dlaczego:

1. ten sam komputer

2. wymiana zdań McG vs Grafton co 7 min?

3. Grafton stwierdził że Skali nie zna McG, ale jednocześnie zna McG, więc nie mógł się po prostu Ciebie zapytać skoro tak często Cię odwiedza?

4. wpisy Graftona są o różnych godzinach od 10:34 aż do późnych godzin po 2:00 (jeden nawet 3:38!!)

5. w ciągu jednego dnia Grafton ma wpisy z różnych godzin (nawet od 11 do 1)

6. w dodatku Grafton "wkleja" zdjęcia do wątków z nieswojego kompa...nosi CD-Romy ze sobą?

Że tak powiem.... jedyne co Cię ratuje to to, że ów Grafton "zazwyczaj" wypowiada się o zbliżonych godzinach, powiedzmy w przeciągu nie dłużej niż 3-4 godz (powiedzmy że w trakcie Waszego spotkania)

Mógłbyś to jakoś skomentować? Ja już na prawdę się w tym wszystkim pogubiłem... Za każdym razem korzysta z Twojego komputera? Naprawdę?

PS. jeszcze jedno.... Grafton zamieścił wątek o tuningu Yamahy o ile dobrze pamiętam... TYLKO po cholerę? Nie mógł po prostu się Ciebie zapytać skoro się widujecie?

Jeśli da się to jakoś logicznie wytłumaczyć, to powiedzmy że jestem w stanie zrozumieć co nieco. Jak to podsumować to chciał czy nie chciał wszystko przemawia za tym że Ty to Grafton...

Saczek, punkt 3 i 6 są nieporozumieniem. Punkt 3 - grafton chcial mi udowodnić, że z n a m McGyvera, więc na dowód wkleił zdjęcie z innego wątku. Z innego wątku tego forum - więc punkt 6 też jest do obalenia.

Ale poza tym - masz rację.

>>skali

OK w takim razie 3 pkt odpada, ale 6 zostaje, bo nie myślałem o Twoim zdjęciu tylko o zdjęciu kolumn (prawdopodobnie skan z jakiegoś artykułu) - są o ile się nie myle 2 takie zdjęcia, przy czym 1 z nich jest ewidentnie z inetrnetu i do tego się nie czepiam...

muls, 4 Kwi 2006, 15:32

>Public Enemy> a jeśli ci się tak tylko wydaje ?

No i badz tu czlowieku RAZ zupelnie szczery !

To od RAZU zrobia z ciebie psychola ! :(

Panowie skoro juz bawicie sie w komisje sledcza to warto podejsc do tego naukowo.

Jestem przekonany ze istnieje mozliwosc analizy lingwistycznej wpisow obydwu lub jednego z podejrzanych.

Dokladna analiza skladni, popelnianych literowek bledow mogla by sporo wyjasnic.

Zapytam zaprzyjaznionego filologa na ile jest to mozliwe :)

Za wcześnie mi się przedtam kliknęło

Pomysł foxbata :

Ja proponuje przypisywac samo IP przy nicku (bez tego co w linku jest, imho HostnameLookups nie powinno byc wlaczone, to niepotrzebne obciazenie serwera) Tylko niech podaje calego IP a tylko poczatek, bez ostatniego oktetu :D Czyli bez oktetu hosta ;)

ma sens

Tylko nadal nie rozumiem o co chodzi obecnie.Trzeba znależć jednego winnego i ukamieniować go ażeby reszcie się udało, czy bedzie postęp i przez następne miesiące przewali sie fala komisji śledczych.Może by wreszcie do rzeczy a najbardziej, jaki jest pomysł administratora czy go to obchodzi.

>>muls

w woli wyjaśnień... ja nie szukam winnego, nie zamierzam Go kamieniować ... tutaj winnych (czyt. podszywających) sie jest znacznie więcej (patrz lista, o ile to tylko załóżmy co poniektórzy z nich). Natomiast NIE PODOBA mi się taka polityka gdzie jeden po drugim smaruje, nie ważne czy ma w tym jakiś 2gi cel czy nie. Forum z założenia ma służyć wymianie zdań/propozycji ale w sposób KULTURALNY i MERYTORYCZNY. Dociekam, bo chcę wiedzieć, mam chyba prawo? Dla mnie ktoś, kto nie potrafi wyjaśnić pewnych rzeczy z góry jest winny, no bo jak to? Niewinny umie wszystko bezboleśnie sprostować i nie jest to dla niego większym problem, no tak czy nie?

Nie mam ochoty czytać/debatować z osobami które wystepują pod 2 lub więcej osobami, bo tym samym podświadomie mnie oszukują a ja z oszustami nie debatuję...wolę kliknąć sobie IGNORUJ

arturp, 4 Kwi 2006, 14:59

>McGyver , podsumowując

>

>1) Robisz kolumny ,, metodą na ucho " , nie wiem jaki jest tego powód ale jestes jedynym ,,

>konstruktorem , który tak postępuje ( brak wiedzy , brak pieniedzy na sprzęt pomiarowy - nie wiem )

>

>2) tworzysz wątki po to aby zapraszac ludzi do siebie i w ten sposób reklamowac swoje produkty

>3) przejąłeś rolę organizatora importu głośników z audiocomponents , których realizacja trwa

>2-3miesiące a zamówienia i tak przychodza niepełne a czasem uszkodzone

>4) zarabiasz na zamówieniach z audiocomponents poniewaz nie płacisz za transport i koszty bankowe (

>a mysle ,że Rolph jakąś prowizyjke ci odpalił , bo inaczej nie paliłbyś sie tak do organizacji tych

>zamówień)

>5) nie prowadzisz działalności a więc nie odprowadzasz podatku i nie płacisz ZUS ( co jest

>wykroczeniem, nieuczciwą konkurencją itd)

>6) podpierasz się wpisami kolesi lub innymi swoimi nickami w dyskusjach na tym forum

>

>Sprostuj jeśli gdzieś napisałem nieprawdę.

Komentował tego nie będę, bo zaraz wyszukasz coś nowego i komentarzom do komentarzy nie będzie końca. Nic do ciebie nie miałem, dokąd nie zacząleś się starać "bezinteresownie" rozpetać świętej wojny przeciwko mnie. Wtedy to już obaj pojechaliśmy na całego. Ale powiem ci że już mi się nie chce. Proponuję więc rozejm. Przyjacielem twoim nie zostanę, ale mogę być neutralny. Obiecuję nie czepiać się ciebie jeżeli obiecasz to samo. Przyjmujesz wyciągniętą rękę?

>>arturp, 4 Kwi 2006, 15:54

>muls, 4 Kwi 2006, 15:50

>Admin milczy.

A dziwisz się?

Policz ile osób zainteresowało się sprawą. Kilkanaście. A wszystkich jest kilkuset albo i więcej. Napewno więcej. Wniosek sam się nasuwa.

>A rozwiązanie musi byc systemowe, bez admina nic nie zrobimy.

Racja. Tylko co dalej?

>>arturp

i tu jest pies pogrzebany...nie wiem tylko dlaczego, najwyraźniej Lukar nie radzi sobie sam z forum. A to dziwne, czyżby mu na nim nie zależało? Najgorsze jest to że to jest poważny problem, a jak widać dyskutować na ten temat nie ma ochoty. Nawet jeśli coś zrobi żeby temu przeciwdziałać, to nie chce znać zdania innych.... i tak w kółko..

>muls

>"Public Enemy> wcale nie miałem tego na myśli ale zastanowic sie zawsze warto co nami targa."

Aha ! :)

Ale do jakiego passusu mojej wypowiedzi sie odnosisz ?

Tak ogolnie, to nikt chyba nie wie CO Nami targa !

Malo przeciez znamy samych siebie jako Ludzie ! :(

W czyjejs psychice mozna oczywiscie dostrzec wyrazne

kompleksy i proby ich maskowania, ale nie wydaje

mi sie akurat, aby to byl moj przypadek ! :)

Oczywiscie oceny takie, wypowiadane przez pojedynczych

ludzi albo grupe, ktora ma w tym jakis cel, musza

pozostac subiektywne !

Tego, co robie na tym forum nikt jeszcze prawidlowo

nie rozpoznal (czemu sie nie dziwie, gdyz nie jest to

stereotypowa sytuacja), ale wszystkie wypowiedzi i oceny

na ten temat sa dla mnie bardzo interesujace !

Pozdrawiam

sączek >alez cholera masz rację jako i ja mam racje, ale nie można by tego wyzerować, spędzisz tydzień przed computrem i dopiero zacznie ci coś switac- i co z tego.Trzeba wziąść Administratora na słowo, jaki ma pomysł, a jak nie ma ,to niech sie popyta, a jak nie chce pytać, to niech napiszę że ma to w zapmniałem jak to sie nazywa.mułłek

saczek_XTRM, 4 Kwi 2006, 15:15

>>>McGyver

>

>zaraz zaraz, ja tu czegoś nie rozumiem...bo rzeczywiście (bez urazy) wszystko pasuje jak ulał do

>tezy McG=Grafton

>

>Oto dlaczego:

>

>1. ten sam komputer

>2. wymiana zdań McG vs Grafton co 7 min?

>3. Grafton stwierdził że Skali nie zna McG, ale jednocześnie zna McG, więc nie mógł się po prostu

>Ciebie zapytać skoro tak często Cię odwiedza?

>4. wpisy Graftona są o różnych godzinach od 10:34 aż do późnych godzin po 2:00 (jeden nawet 3:38!!)

>5. w ciągu jednego dnia Grafton ma wpisy z różnych godzin (nawet od 11 do 1)

>6. w dodatku Grafton "wkleja" zdjęcia do wątków z nieswojego kompa...nosi CD-Romy ze sobą?

>

>Że tak powiem.... jedyne co Cię ratuje to to, że ów Grafton "zazwyczaj" wypowiada się o zbliżonych

>godzinach, powiedzmy w przeciągu nie dłużej niż 3-4 godz (powiedzmy że w trakcie Waszego spotkania)

>

>Mógłbyś to jakoś skomentować? Ja już na prawdę się w tym wszystkim pogubiłem... Za każdym razem

>korzysta z Twojego komputera? Naprawdę?

>

>PS. jeszcze jedno.... Grafton zamieścił wątek o tuningu Yamahy o ile dobrze pamiętam... TYLKO po

>cholerę? Nie mógł po prostu się Ciebie zapytać skoro się widujecie?

>

>Jeśli da się to jakoś logicznie wytłumaczyć, to powiedzmy że jestem w stanie zrozumieć co nieco. Jak

>to podsumować to chciał czy nie chciał wszystko przemawia za tym że Ty to Grafton...

Grafton to mój serdeczny przyjaciel od lat, dzielimy się wszystkim poza żoną i szczoteczką do zębów ;-)))

Jego nicka za jego wiedzą i zgodą (pod pewnymi warunkami, obiecałem mu że nie będę używał wyrazów niecenzuralnych, i że nie napiszę zadnej nieprawdy. Obietnicy tej dotrzymałem. Jest zgryźliwość, są kpiny, ale nieprawdy nie ma) użyłem kilka razy w postach, głównie żeby dogryźć arturowip. Teraz kończymy z tym razem z Graftonem, zresztą on już ma dość tego co się zrobiło z forum i nie ma ochoty w nim nadal uczestniczyć ani nawet czytać. Urażonych tymi wpisami przepraszam, przyznaję że to było nieprofesjonalne. Po prostu mnie poniosło.

Arturp, to jak? Przyjmujesz rękę wyciągniętą w pokojowych zamiarach?

>> P.E.

zauważ że piszesz kompletnie nie na temat.

>Tego, co robie na tym forum nikt jeszcze prawidlowo

>nie rozpoznal (czemu sie nie dziwie, gdyz nie jest to

>stereotypowa sytuacja), ale wszystkie wypowiedzi i oceny

>na ten temat sa dla mnie bardzo interesujace !

Proszę Cię bardzo i to serio, powiedz wreszcie, co robisz na tym forum!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.