Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

>>saczek

wiesz, zgubiłem się.

z wątku o kryptoreklamie i naciąganiu zrobiła się wojna o listę....

k..., jak w naszej polityce. zupełnie tak. przypomina mi się lista Olszewskiego, lista Wildsteina.....

teraz będzie lista Lukara...

ja tam sobie odpuszczam. orientuję się mniej lub bardziej kto jest kim i dlaczego 3 razy oraz kto komu i co napędza i reklamuje. mnie styka.

>muls

"Ale to jak w życiu-jeden chłop wali żone w ......i nie widzi nic w tym niestosownego a inny wręcz przeciwnie.

No może to nie jest choroba, może to taka kultura jak choroba."

Muls, chciales to chyba umiescic w : "Homo obled - nowa polska paranoja" !

Tutaj nie rozmawiamy o homo, hetero ani w ogole o seksie !

• Redaktorzy

oczywiscie ze ta lista nic nie mowi, ale tak nalegaliscie ze ja wkleilem, duzo bardziej istotna jest pierwsza lista bo tam sa osoby piszące z tego samego komputera, bez wzgledu na ip

ja pisze z aster.pl bo w domu mam net z kablówki - jak wiele tysiecy osób więc to nic nie znaczy

z .lot.com też piszę, tak jak Leszek (poznalismy sie, wiemy ze pracujemy w tej samej firmie)

>Lukar

Chciałem zapytać, czy istnieje szansa na wprowadzenie na forum moderatorów. Wbrew pozorom pytanie jest NA TEMAT, dlatego że - podobnie jak na innych forach - moderatorzy mogliby na bieżąco likwidować problemy, jakie legły u podstaw tego wątku i tej awantury.

>Koledzy

Zamiast podsycać bolszewickie nastroje, spróbujmy pomóc Lukarowi w zaimplementowaniu instytucji moderatora na tym forum.

zwolennik łagodności

lenam

">Koledzy

Zamiast podsycać bolszewickie nastroje, spróbujmy pomóc Lukarowi w zaimplementowaniu instytucji moderatora na tym forum."

To właśnie jest bolszewicki nastrój.

:-)))

Ja zaś - jeśli mam wybierać pomiędzy chaosem, anarchią, monarchią a demokracją - wybieram demokrację. Ta musi natomiast mieć jakiekolwiek mochanizmy samoregulacji.

>Frank

A co Ty masz do zaproponowania, zapewne mądrego? Może jakiś wiersz okolicznościowy?

zwolennik łagodności

tak sobie pomyślałem, że jest sposób aby baaardzo utrudnić tworzenie wieloosobowościowych bytów na forum.

sposób sprawdzony choćby przez niektóre serwisy aukcyjne - wysyłają pocztą na domowy adres dokumenty do podpisania i dopiero po odesłaniu konto "działa".

sposób nie jest idealny ale - dostatecznie dobry.

nikt pod dwoma nickami nie robiłby sobie samemu reklamy a po rażącym naruszeniu regulaminu trudno byłoby się pojawić tu ponownie.

tylko po co? czy chcecie takiego forum? czy to co jest nie zdechnie?

forum to jednak pole do wymiany zdań, myśli, poglądów. często skrajnych, chamskich, bezczelnych, żałosnych ale na szczęście jest to mniejszość....

co do moderatora - jak i na jakiej podstawie oceniać wątki i wpisy?

odstępstwa od JASNO SPRECYZOWANEGO regulaminu - to rozumiem, ale kto podejmie się stworzyć taki regulamin? na tyle szczegółowy aby nie zostawić miejsca dla nadużyć a jednocześnie taki, żeby dał się w rozsądnym przedziale czasowym przeczytać...

trudna sprawa...

lenam - będzie tak: moderator będzie wlaczył bezskutecznie ze stadem bezimiennych klonów (pamiętasz Atoposa i bezradność Lukara?).

IP przy nicku spowoduje "zmniejszenie anonomowości" i uświadomi nietórym CAŁKOWITY brak anonimowości w internecie - będą się SAMI pilnować.

>peperoni

No pewnie, łatwo nie będzie, ale można próbować. W tenisie ziemnym (do niedawna) o wszystkim decydowali sędziowie, którzy oczywiście nierzadko się mylili. Zawodnicy się wkurzali, ale przynajmniej dawało się grać. Wolę omylnego (ludzkiego) moderatora niż bałagan z manipulacjami.

Patent z rejestracją też zresztą jest wart rozważenia.

zwolennik łagodności

>>Dead_Dog

tak mnie naszlo pytanie - a dlaczego tak się boimy tej nie-anonimowości?

ja się nie boję. jak dla mnie to może być wyświetlane moje ip, numer buta, imię i nazwisko.... reszta (jak dane adresowe niekoniecznie).

>Dead_Dog

Nie mam teoretycznie nic przeciw podawaniu IP, tylko że... ja i inni korzystający np. z Neostrady musielibyśmy zrezygnować z obecności na forum, gdyż to łącze nie oferuje stałego IP. Klops. Stąd przypisano mi wspólną tożsamość z Misfitem, którym może i chciałbym być, bo jest w końcu - lekko licząc - 20 lat młodszy :-)

zwolennik łagodności

Pepperoni

gdybym chciał mieć 5 Nicków postawiłbym 5 piwek kumplom i to na ich adres przyszłaby przesyłka z moim hasłem do logowania. I pomysł o dupe rozbić do czasu aż nie będzie za to odpowiedzialności karnej. : ) pozdrawiam

ok brak anonimowaości. No to np. podobają mi się klocki za 100 tyś pln kolegi "Zapałka" to co robie czytam informacje o nim. Np. Zbigniew Pomidor a z wpisów wiem że mieszka np. w Kaliszu. uważasz że złodziej się nie pokusi : )

lenam - ja też mam neostradę i co z tego?, IP w neostradzie zmienia się samo powiedzmy raz na 24h i co z tego?

zmienia się przy każdym restarcie kompa itd - to nikomu nie zaszkodzi - niby jak ma szkodzić.

Pytania powstaną jak IP będzie się zmieniać co powiedzmy minutę.

Czego się tu bać - mnie IP będzie się zmieniało nawet co pól godziny i co z tego? - NIE ma się czego obawiać

>peperoni

Mysle, peperoni , ze trafiles w Samo Sedno !

JASNO SPRECYZOWANY REGULAMIN !!!

Tak, tak, i jeszcze raz TAK !

Bez zadnych odstepstw, przyslugujacych : NAWET MODERATOROWI !!!

To, ze mozna NIE Lamiac Regulaminu zostac - NA STALE USUNIETYM

z Forum, jest po prostu DEMORALIZUJACE !

Wtedy sam Moderator, staje sie w jakims sensie - Trollem, robiacym

sobie co chce i ustawiajacym Sobie wszystko recznie wg. niedocieczonych

wlasnych interesow ! Tak, Moderator powinien byc osoba odpowiedzialna

i ROZLICZANA ze Swoich posuniec ! Jego wszystkie decyzje powinny byc

JAWNE dla Wszystkich Forumowiczow ! Wtedy problem o jakim dyskutujemy

jezeli nawet nie zniknie to powaznie sie zmniejszy !

Ja np. w tak ustawionej sytuacji jak powyzej, nie widzialbym ZADNEJ potrzeby

uzywania wiecej niz jednego nicka !

Pozdrawiam

Cervantes - przecież mówię bez adresów

Teraz to też nie problem - ustalić kto jest kto (mail, gg, allegro)

Po drugie - chyba nikt kto ma takie klocki nie wpisuje nawet teraz tego w swoje o mnie i ogólnie się nie chwali.

Złodziej i tak cię odnajdzie bez problemu - zaoferuje drogie kabelki za friko do odsłuchu i poprosi o adresik do wysyłki - nawet teraz mają miejsce takie akcje i nikt do tej pory nie protestował - a ty się boisz ujawnienia IP

>>Cervantes, 3 Kwi 2006, 16:12

>ok brak anonimowaości. No to np. podobają mi się klocki za 100 tyś pln kolegi "Zapałka" to co

>robie czytam informacje o nim. Np. Zbigniew Pomidor a z wpisów wiem że mieszka np. w Kaliszu.

>uważasz że złodziej się nie pokusi : )

to nie jest forum do chwalenia się co kto ma. wiesz co ja mam? nie. wie kilku znajomych - sam ich wybieram komu powiem a komu nie.

druga sprawa - zmienne IP. to nie problem bo nie chodzi mi o blokowanie adresów i pozwolenie na pisanie wyłącznie z jednego.

ja na serio nie przywiązuję specjalnej wagi do anonimowości - w granicach rozsądku (chodzi o nazbyt precyzyjne dane - jak np adres zamieszkania). jeśli ktoś ma ochotę wyrażać jakieś zdanie lub poglądy i są to JEGO WŁASNE to chyba nie powinien się tego wstydzić i ukrywać za maską anonima, prawda?

IP może byc. jastem absolutnie za choć mam neostardę. Ja proponuję Aby każdego do grona forumowiczów Mogli zapisać tylko jego Rodzice po złożeniu odcisków palców : )

Cervantes - są spotkania forumowiczów - wystarczy spisać numer rejestracyjny auta

Jeśli ktoś ma takie klocki to i ma inne cenne dobra i musi się pilnować "ogólnie" - ale 100 razy częściej mu ukradną auto niż klocki;)

Chyba że ktoś mieszka w bloku, chodzi pieszo i ma sprzęt za ponad 100 000 - i go nie stać nawet na alarm no to wtedy ma problem ale nie przez jawne IP

nie ma jednoznacznej odpowiedzi ale napewno nie rejestracja jak na allegro. masz racje że jak ktoś nie chce to nic nie napisze co ma i jest luz, a ograniczyć należy cwaniaków. tylko jak ??? może abonament na ilość wpisów np 5 zł za jedden wpis. wtedy wiadomo że pisali b tylko ci co mają w tym interes. Reszta by tylko czytała.

>>Cervantes, 3 Kwi 2006, 16:29

>nie ma jednoznacznej odpowiedzi ale napewno nie rejestracja jak na allegro. masz racje że jak ktoś

>nie chce to nic nie napisze co ma i jest luz, a ograniczyć należy cwaniaków. tylko jak ??? może

>abonament na ilość wpisów np 5 zł za jedden wpis. wtedy wiadomo że pisali b tylko ci co mają w tym

>interes. Reszta by tylko czytała.

to niestety absurd. zadasz pytanie bo masz problem - a kto ci odpowie? będzie musiał mieć w tym interes tak?

absurd.

>>Public Enemy

sedno - może tak. nadal niestety nie rozwiązuje to problemu regulaminu i jego egzekwowania bez rozróżniania czy jest to uzytkownik forum czy jego moderator.

Cervantes - na początek IP może być, jak ktoś handluje "poprzez forum" to powinien mieć nazwisko w "o mnie" - takie jest moje zdanie

na początek IP przy każdym wpisie - wprowadzi elementarną odpowiedzialność

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.