Skocz do zawartości
IGNORED

Denon pma 2000 ae + dcd 2000ae

Belial

Rekomendowane odpowiedzi

Bedziesz mial klopot. Na forum nie ujawnil sie chyba zaden uzytkownik kompletu, czy nawet samego PMA. Tez z tego powodu cierpialem swego czasu.

Rady w stylu do wzmacniaczy Denona tylko kolumny KEFa, tak jak i do serkow Danone tylko chlebek Vasy proponuje traktowac Ci z przymrozeniem oka.

DCD-2000 jest natomiast na tyle w budowie klasyczny (przez co uniwersalny), ze mozesz spokojnie wybrac takie kolumny jakie przypadna do gustu Tobie i Twojemu pokojowi.

Belial - ja zastanawiam sie nad zakupem zestawu 2000 Denona - jezeli jestes zainteresowany to zapraszam do mnie na odluch kolumn.

pozdrawiam kaszanka7

Ps. Sluchalem ostatnio tego zestawiu i faktycznie dobor kolumn moze bardzo wiele zmnienic w tym systemie.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Barni> niech sprobuje Dynaudio, bo to po prostu swietne (zwykle) kolumny sa. Bez ryzyka mozesz wziac za circa polowe Twojego budzetu Audience 72 (do 15-35 m2). Bedzie zakup w ciemno, wiec minimalizuj ryzyko - w razie czego odsprzedaz z niewielka strata i wykorzystasz "gorna polowke" budzetu.

Poza tematem: Barni, jak znudzisz sie swoimi pamietaj o uprzedzajacym mailu do mua :)

dzięki kaszanka , kto wie byc moze sie skusze co do wyglądu denona to nie mam absolutnie żadnych zastrzezeń ,patrzysz na jakość i jej dotykasz - potęzne klocki , grube szczotkowane aluminium z przodu, pokrętła i przyciski aluminiowe , wzmak cięzki jak k**wa mac , bizuteria z tylu ....tak ma byc , przed zakupem porównywalem go miedzy innymi z nadem , moim zdaniem denon wypadł lepiej ( linia nada nie podoba mi sie w ogóle) problem w tym ze po przyjeżdzie do domu i porownaniu denona z moim starym systemem technicsa sa - ax6 , sl-ps 770 d nie poczulem oszałamiajacej roznicy, po prostu nie zwaliło mnie z nog , podejrzewam 3 rzeczy:

1) jestem kuź wa głuchy i taki zejde z tego świata

2) technics nie jest az takim bublem jak go maluja a denon wygląda lepiej niż gra

3) sprzety porownywalem na kolumnach grandhigh w sklepie i tonsil voyager w domu i pewnie tu tkwi głowna przyczyna , moje pytanie brzmi - czy da sie powaznie zmodernizowac brzmienie voyagerow czy sprzedac je w cholere i kupic nowe kolumny a jak tak to jakie ( do 10 tys- reszta na browar....)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moze byc naprawde rewelacyjnie....ale z odsłuchem trudno...ale i tak mysle ze warto ryzykowac:).Przetworniki,obudowa o klase przynajmniej jak nie wiecej lepsze od dynek..to jedno,po drugie,projekt tez powinine byc klasa.Z tym ze ryzyko duze,jesli chodzi o odsprzedanie,tak jest niestety z manufakturkami.Ale w koncu trzeba sie poswiecac dla dobrego brzmienia:)

Ukryta Zawartość

dzieki Elfan , na pierwszy rzut oka wrazenie sprawiaja bardzo dobre z tym ,że mają moc 130 W przy impedencji znamionowej 6 Ohm, denon ma 80 W przy 8 Ohm i 160 W przy 4 Ohm, nie popali ich jak będę chcial doprowadzic sąsiada do białej gorączki ?

Fakt reszta na browar satysfakcjonująca.....

To, ze Cie Belial nie zwalilo z nog oznacza paradoksalnie zes wlasnie nie gluchy, tylko masz dusze malo liryczna i peanow na temat wplywu elektroniki na rezultat koncowy sadzic nie potrafisz. Moze nie nadajesz sie na audiofila, ale jest tu ich w nadmiarze, zadna strata. Lubisz za to po mesku fajne gadzety, a ze przy okazji maja jakas funkcje uzytkowa, to tym lepiej. Propozycja Elfana w tym kontekscie wydaje mi sie kompletnie pozbawiona sensu.

Ad rem: jaki pokoik? Bedziesz mogl swobodnie manewrowac kolumnami? Czego sluchasz?

Brawo chłopie ! Ja nawet nie próbuję udawać audiofila a juz na pewno się za niego nie uważam , zresztą to pojęcie względne (polecam tekst o audiofilstwie z marcowego numeru wiedzy i życia ) , muzyki slucham raczej mocniejszej ale wyjątki od tego są np. depeche mode, pokój jest byczy ale manewrów z mebelkami nie bedzie (bo nie moze byc) , na kolumny miejsce za to jest , mogą byc ogromne ( takie lubię) , lirycznej duszy może faktycznie nie mam w nadmiarze ale dzwięk lubie czysty i doskonały , myślę ze kazdy powinien w tym względzie dążyc do doskonałości niezależnie czy sie ma za audiofila czy sie nie ma.... nie uważasz:?

Mow wiec rozmiary pokoju, chlopie! :-)))

Muzyka mocniejsza to znaczy jaka? (bo nie czaje tej zajawki z Depesz Modem, brotha)

Wchodzisz w wielkie podlogowki odstawione 1.5 metra od tylnej sciany? Masz alergie na kombinacje 2+1 (monitory + sub aktywny)?

to ja chłopie wiem że będzie , moge odstawic na 0,5 m no przy odpowiedniej kombinacji 1 m najwięcej , jak coś masz na uwadze to napisz , teraz musze sie wylogowac , do miłego pogadania niebawem, dzięki za dialog, zycze ekstazy przy odsłuchu sprzetu i ogólnie miłego dnia

Pozdrawiam

Belial, jezeli nie upchniesz ich po katach to juz nie jest zle. Z pierwszej reki pierwsze propozycje: AA Enceladus (nie sluchalem, jeno widzialem, natomiast moge troche zekstrapolowac), Phonar P40S, Dynaudio Audience 82 (sluchalem 72), Paradigm Studio 100 (tu stylistyka troche predatorowa, ale moze). Malo to moze wyrafinowane propozycje, ale do lojenia w 27m2 jak znalazl.

Aha, jakbys byl ciekawy dlaczego te a nie inne: podstawowym kryterium dla wyboru kolumn do lojenia jest dla mnie tegoz lojenia ucywilizowanie, bez proby przesadnej analizy z jednej strony a kompresji dynamiki z drugiej. Zero audiofilizmu, maksimum zadowolenia. Howgh.

AA Enceladus słuchałem, basu to one mają spooro, reszta jak MariuszJ słusznie stwierdził też jest "ucywilizowana". Średnica trochę szczupła... Ogólnie jednak OK

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

cos tam oglądalem i najbardziej odpowiadałyby mi Audio Academy Enceladus - zgadza sie moc , wymiary a nawet kolor jest identyczny z meblami , jedyny mankament to ta cena - 14.OOO ..... musiałbym dołozyc i nie bedzie reszty na browar ale czego sie nie robi dla jakosci brzmienia.... Po konsultacjach z żona ustaliłem ,ze najpierw musze sprzedac stare voyagery a potem moge pomyslec o nowych(....nie moge ustawiac tyle tego badziewia....hihihi), miałem okazjeposłuchac nowego nabytku na starych quadralach znajomego i musze przyznac ,ze było o niebo lepiej niz na tonsilach , zaczynam lubic tego denona i nie moge sie doczekac co bedzie kiedy kupie naprawde porzadne głosniki, swoja droga ciekawe ,ze tonsil robi porzadne głośniki a nie potrafi wyprodukowac dobrze grającej kolumny ...bez sensu...

>Belial

A czy słuchałeś może kolumny ProAc Studio 130 lub 140?. Z neutralnym wzmacniaczem potrafiły zagrać pełnym, głebokim basem a i reszcie pasma nic nie brakowało. Dźwięk był na tyle dobry, że w czasie odsłuchu w Top Hi-Fi kolega z przyjemnością słuchał Metaliki (2 płytowe wydanie z DVD). Potrafiły sobie poradzić z gęstą fakturą ciężkiego łojenia. Mi się mniej podobały ponieważ nie lubię mięsistego, pulsującego basu. Wolę ciepłą średnicę damskich wokali.

nie słuchałem ale juz widze , ze nie bede musiał , w voyagerach bas zagłusza wszystko - i to mnie własnie w tych kolumnach najbardziej denerwuje , mam ochotę na cos nowego , nie chce juz wstawać i regulowac.... potrzebuje kolumn bardziej zrównowazonych tonalnie , czucie basu jest ok. ale pełna dominacja basu nie jest dla mnie

Bas basowi nierówny. W ~27 m2 myślę że nie bedzie go za dużo. Poza tym mój wzmacniacz z kórym słuchaliśmy nie ma żadnych regulacji. Są to kolumny dosyć neutralne. W Proacach bass-refleks jest od spodu kolumny - kolumna stoi na cokole. Dzięki temu jest łatwiej ustawić ją w pomieszczeniu. Pisałem, że pozostałym zakresom też nic nie brakowało. Srednica była nasycona, wysokie tony czytelne. Nic się nie zlewało. Można było rozróżnić instrumenty co w metalu chyba nie jest takie proste. Nie uprzedzaj się do kolumn zanim ich nie posłuchasz. Dotyczy to też innego sprzętu. Tak było w moim przypadku. B. dobrze zrecenzowane wzmacniacze mi w ogóle nie podpasiły, mimo, że nie mam skrzywionych preferencji brzmieniowych. Studio nie kupiłem bo mam 20m2 pomieszczenie i bałem sięże basu bedzie za dużo, ale tobie raczej to nie grozi. Najlepiej posłuchaj sam.

jasne , zobacze najoierw jak wygladaja ( czy pasuja do pomieszczenia ) i zdecyduja - nie spotkałem sie jeszcze z nimi , w miejscowości , w której mieszkam asortyment dobrych kolumn jest bardzo ubogi , zawsze mozna kupic przez internet ale wowczas kupuje sie w ciemno , ze sprzetem audio jest juz lepiej - własciwie kazdy znajdzie cos dla siebie ale jezeli chodzi o same kolumny - beznadzieja - dlatego raczej bede kupowal droga internetowa bez odsluchu , mimo wszystko idzie ku lepszemu - kiedys mozna bylo kupic tylko sony i technicsa...

A co myslicie o tym?

Ukryta Zawartość

Jak to sie zgra z denonem?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.