Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywscie ze nie ma racji bytu! Przeciez to idiotyzm do kwadratu!

Nie dosc ze selekcjonuje sie nas od dziecka w przedszkolu w szkole i pracy itp itd to jeszcze w internecie ktory z zalozenia ma jakies granice znosic selekcjonuje sie nas na podstawie w zasadzie ilosci posiadanch pieniedzy?! Bo jakby mnie bylo stac to kupilbym sobie Hi-End owy sprzet a nie bujal z byle czym! Dlaczego przez mala ilosc piniedzy mam byc kims gorszym? I czy posiadanie sprzetu taniego acz grajacego na poziomie Hi-End jest juz Hi-Endem czy nie?

TEmaty te walkowane byly setki razy. Nawet jeden watek w stereo jest teraz. Nie da sie zdefiniowac Hi-Endu prosta definicja!

"Nie da sie", "tak będę leżał!" dziw ze chciało sie pisac, nikt nie chce to po co się napinać.

Ten kto nie chce znajdzie przyczyne, ten kto chce znajdzie rozwiązanie.

Jak nie HE to inna zakładka/i porządkująca/e stado wątków w "stereo".

guzia

Chcialo nie chcialo, napisalem.

Czy przybedzie nastepna zakladka to nie wiem. Dopuki nie zobacze to bede twierdzil ze Lukar nic nie robi bo dodanie ikonki kosza przy watku to jest nic.

Stała się rzecz niezwykła, zablokowany został założony przeze mnie temat nr 26113 Wolność dla ATOPOSA ! ! ! ! ! !

Przeczytałem na spokojnie te osiem wpisów z moim własnym włącznie, i nie stwierdziłem faktu odejścia przez dyskutantów od tematyki, którą zaproponowałem. A chodziło o chorobliwą awersję Lukara na wszelkie wcielenia Atoposa oraz o konkurs na znalezienie w netcie fotki powyższego tj. Atoposa :-) . Poznałem osobiście tego gentelmena w klubie KAiM oraz z wpisów na konkurencyjnym forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i stwierdzam, że wpisy i zachowanie klonów Atoposa w chwili obecnej na tym forum są między innymi, wynikiem osaczenia i niechęci Administratora (moderatorów???) do Atoposa.

Poczytajcie sobie wpisy Atoposa na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zupełnie inny człowiek. Wpisy wartościowe, podobnie na lukarze np. wpisy o muzyce. Czy mniej ograniczeń stwarza się takim osobowością, tym bardziej koncentrują się one na tematach dyskusji i na odwrót, czym mniej wolność stwarza się takim osobą tym więcej energii poświęcają one na walkę z systemem (Lukarlandią) :-))

Atopos z greki oznacza dziwny, odmienny, to też trochę go tłumaczy.

Czas na pytanie: jaki cel przyświecał blokującemu ten temat?

Na koniec cytat tych siedmiu wpisów z zablokowanego tematu nr 26113 Wolność dla ATOPOSA ! ! ! ! ! !

Pozdr.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

maka

5 Maj 2006, 23:40

Uwolnić ostatniego więźnia sumienia w IV Rzeczpospolitej. Amnestia dla ban-itów. :-))

Występuję tym samym do Lukara o nie banowanie forumowicza występującego pod wieloma nickami między innymi : Atopos, Public Enemy, Okeanos i wiele innych.

Przy okazji konkurs bez nagród. Kto znajdzie w Internecie podobiznę (fotkę) Atoposa?

Jak wiemy poznanie człowieka bezpośrednio, a być może też poprzez fotkę, łagodzi wszelkie relacje między ludźmi.

Pozdr.

Atopos i wszyscy pozostali wymienieni powyżej siedzą teraz w tych kazamatach :-)) . To sie nie godzi. Było świąto 1-go maja, 2-go maja, 3-maja. Czas na majową amnestję :-))

[fotka kazamatów]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

stempur

6 Maj 2006, 00:43

Zdjęcie Atoposa, bardzo wyrażne, jest na tym forum....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dead_Dog

6 Maj 2006, 00:48

stempur, 6 Maj 2006, 00:43

>Zdjęcie Atoposa, bardzo wyrażne, jest na tym forum....

podaj łaskawie ślepemu linka

Arsen Lupin

6 Maj 2006, 01:03

Jezeli juz koniecznie MUSICIE Go zobaczyc, to pozwolcie mu przynajmniej wybrac swoje zdjecie ! :)

Dead_Dog

6 Maj 2006, 01:13

prosimy o jakąś wartościową artystyczną fotkę

krzych

6 Maj 2006, 01:25

-> Dead Dog

proszę, oto link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Bo atoposem, to tak naprawdę jest ... Pan Maciek ;-D

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

saczek_XTRM

6 Maj 2006, 01:45

.... jak to napisał Josef: "a ten z rozpuszczonym włosem to kto? Wodecki ;)?"

TRAFIONY, ZATOPIONY ... ;))

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

krzych

6 Maj 2006, 01:48

-> saczek_XTRM

Tak, tak !!! Bo Wodecki to tak naprawdę też atopos.... i na odwrót ;-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>maka

i widzisz maka, tego nie rozumiem. Jeśli chodzi o politykę, to jest wyraźnie w regulaminie i tutaj 0 zastrzeżeń, jeśli chodzi o Atoposa to nie ma Go w regulaminie a jednak...a przecież to tylko głupia bocznica. A jak klikam "do moderatora" kilka wpisów "nie na temat" to mnie oleją ... I TAKA TO MODERACJA

Wciaz pokutuje, zglaszany juz wielokrotnie blad w systemie, ktory wykasowuje

zawartosc "o mnie", a nastepnie przy probie wpisu w istniejacym watku, czy

probie zalozenia nowego - prosi o uzupelnienie danych, a nastepnie po dokonaniu

tego przez uzytkownika, znow KASUJE je i prosi o uzupelnienie ! I tak w NIESKONCZONOSC !!!

Pozdrawiam

>Wciaz pokutuje, zglaszany juz wielokrotnie blad w systemie, ktory wykasowuje

>zawartosc "o mnie", a nastepnie przy probie wpisu w istniejacym watku, czy

>probie zalozenia nowego - prosi o uzupelnienie danych, a nastepnie po dokonaniu

>tego przez uzytkownika, znow KASUJE je i prosi o uzupelnienie ! I tak w NIESKONCZONOSC !!!

>

Tak, też to opisywałem. Ale znalazłem wyjście. Zaraz po wejściu trzeba się zalogować, a dopiero potem zakładać wątek. Jeśli się podejmie próbę założenia wątku przed zalogowaniem, to się takie 'rzeczy' robią. Taki sobie babolek ;-)

>jar1

Wielkie dzieki Jar, za wskazowke ! :)

Ale mysle sobie, ze zamiast nieustannie przemysliwac, co by tu jeszcze zabronic na Forum,

moglby Ktos raczej popracowac nad czyms, na czym sie dobrze ZNA, a co jest podstawowe,

dla sprawnego Tu funkcjonowania : tzn. nad kodem !

mam dokładnie to samo ale "o mnie" wcale sie nie kasuje!! tylko głupia przeglądarka tak krzyczy. Co ciekawe odpalając inną (ja standardowo używam Mozilli) np Netscape'a ten problem znika!!! A zdarzyło mi się nawet raz napisać wypowiedź w wątku jako gość? a pod nickiem był adres IP. CO jest do cholery?

> guzia, Lukar

Ale to na upartego da się osiągnąć już teraz: można wyświetlić cały wątek i użyć zwykłego wyszukiwania tekstowego na stronie.

Może lepiej cenną programistyczną energię wykorzystać na coś innego?

Parę stron wcześniej próbowałem zebrać konstruktywne pomysły z niniejszego wątku w jedną listę, może to powtórzę jeszcze raz:

1. Możliwość zmiany hasła [stefanB, 6.04, 18:03]

2. Możliwość wpisania numeru podstrony wątku i skoczenia do niej (dotyczy bardzo długich wątków) [piortek, 6.04, 20:16]

3. Mechanizm dla łączenia wątków w 'rodziny' wątków [i_nemes, 6.04, 20:20]

[W ZASADZIE ZREALIZOWANE - o ile będziemy efektywnie korzystać z opcji "Podobne tematy"]

4. Okienko do wpisywania postu od razu pod tematem, zeby bylo widac wczesniejsze wpisy gdy sie pisze odpowiedz. [santadog, 6.04, 21:35]

5. Przy kazdym temacie w nawiasie informacja ile nowych postow przybylo od ostatniego naszego logowania/wizyty w danym temacie. [santadog, 6.04, 21:35]

6. Statystyki przy nickach dotyczące ilości wpisów z podziałem na sprawy audio i bocznicę [Fr@ntz, 6.04, 23:18]

Moje dodatkowe sugestie:

7. Pierwszy wpis (inicjujący wątek - albo przynajmniej jego fragment), mógłby być zawsze widoczny na górze strony oraz przy dodawaniu nowego wpisu. Powinno działać odrobinę dyscyplinująco :) w zakresie trzymania się właściwego tematu.

8. Możliwość ustawiania dodatkowych "indywidualnych preferencji" w swoim profilu. Przykładowe kandydatury: domyślny sposób wyświetlania stron (stronicowanie lub bez, tryb top/bottom, tryb czysto tekstowy itp.).

9. Wyświetlanie wątków posortowanych numerami (rosnąco/malejąco) - jako rozszerzenie opcji "najnowsze tematy".

10. Parę pomysłów do "opinii":

- wyświetlanie nicka autora na liście "ostatnio dodanych",

- wydłużenie listy "ostatnio dodanych" lub dodanie opcji "następne" (coś w rodzaju stronicowania z chronologicznym sortowaniem, jak dla wpisów na forum),

- oprócz liczby opinii dla producenta/wykonawcy podawać w nawiasie datę najnowszej.

11. Wyszukiwarka: dodanie trybu, w którym zamiast pełnych wpisów pojawiałaby się tylko lista tematów, w których znaleziono szukany tekst

12. Możliwość zapamiętywania nrów ostatnio czytanych wpisów w danym wątku przez każdego forumowicza. Po powrocie do wątku wyświetlałaby się nie najnowsza strona, tylko ta zawierająca pierwszy nie czytany wpis (najlepiej w tym właśnie miejscu). Trochę trudniejsze w realizacji, ale byłoby bardzo przydatne w przypadku szybko przyrastających wątków.

Nie wiem czy już ktoś o tym pisał ;

Może byłoby możliwe zrobienie czegoś w formie rankingu klocków na wzór tych w czasopismach audio,

w których możliwośc udziału mieliby tylko zalogowani forumowicze ;-)

Powstałaby nasza niezależna lista klocków audio.

Np. dany wzmak, model i każdy kto miał z nim do czynienia stawiałby plus lub minus - to jest do uzgodnienia.

gutekbull, 11 Maj 2006, 08:45

Dla mnie MIAŁOBY TO SENS TYLKO WTEDY jeśli wiedziałbym kto z forumowiczów postawił daną ocenę.

I nie inaczej. Oceny osób o których nie wyrobiłem sobie zdania (osłuchanie, doświadcznie, człowiek), albo wyrobiłem i niechciałbym brać pod uwage, są dla mnie niewiarygodne i niepotrzebne bo wnoszą pierwiastek błędu i chaosu. /Sorry, że tak prosto z mostu./

-> saczek: E, to możesz sam go zapytać - kontakt od paru dni mamy dzięki Lukarowi z każdym Forumowiczem... :)

Od szerokiego uzasadniania mamy forum ;)

Poza tym jest zakładka "opinie" i tam można się szeroko wypowiadać (nikt nie miesza ;)

>>andrea29

w sumie racja ;)). Ale wolałbym szeroką skalę bo zaraz będą się lali czy na bdb- czy na db+. Najlepiej jakby były przyznawane pukty w określonych kategoriach .. i suma sumarum byłoby ich np 100. Wtedy nawet łątwo procentowo je ocenić

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.