Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>>andrea29

alez nik ci nie broni pisac/czytac o audio, rob to :)

jezeli absolutnie nie jarzysz atmosfery na bocznicy, nie moderuj jej, daj moderowac tym co kumaja :)

na "zywo" z ciebie tez rowny gosc :) ale jako moderator niestety wg. mnie nie spelniasz standardow :(

pozdrawiam

Wydaje mi sie ze Bocznica powinna byc traktowana inaczej niz pozostale zakladki: M powinni wykazywac aktywnosc tylko na zyczenie forumowiczow, tzn. wtedy gdy dany wpis jest zgloszony do moderacji (przez forumowiczow, nie moderatorow).

Poza tym, kazdy powinien miec opcje wyeliminowania napisu BOCZNICA ze strony glownej, aby nie kusilo i mozna bylo sie koncentrowac wylacznie na audio-stereo ;-)

Albo mi sie cos porobilo po malinach ze smietana i cukrem, i dostalem jakiegos malpiego humoru,

albo robi sie tutaj coraz zabawniej i swobodniej ! :))

> andrea29, nie gniewaj sie, jak mogles zauwazyc, takie przewalanie, z duza doza przesady,

to jedna z moich strategii tutaj ! Odwoluje wszystko, co przesadnego powiedzialem, procz tego,

ze masz ode mnie - kawe na lawe ! "Kopi Luwak" to nie bedzie, ale gdybys mial chec na jakies dobre

expresso czy inne Cappucino to funduje przy ewentualnym "audiofilskim"spotkaniu ! :)

W sumie to nie jestes az TAK STRASZNIE zly ! :))

Gość

(Konto usunięte)

...Poza tym, kazdy powinien miec opcje wyeliminowania napisu BOCZNICA ze strony glownej, aby nie kusilo i mozna bylo sie koncentrowac wylacznie na audio-stereo ;-)....

Jedno dobre rozwiązanie się ostatnio pojawiło , mam na myśli "ignoruj temat" , ale ten , jeszcze bardziej by "wyzwolił " tych obrażonych na bocznice.

Jedno mnie zastanawia , dlaczego kogos denerwuje , że inni się dobrze bawią ???

Arsen Lupin

Witaj na Nocnej Zmianie :-)

Nie przejmuj się panem M-Kapralem, znającym tylko Dwa Sloowa:

Marynia D. i Trollować :-)

Papugi, które miałem,(duże i małe), znały więcej słów, niż pan Kapral :-)

Pozdrawiam

Jeszcze forum nie zginęło, póki my żyjemy :-)

R.u.s.t, 16 Sie 2006, 23:50

Strasznie kiepski z Ciebie detektyw i wskazujesz na jakieś związki/układy gdzie mnie nie ma i nic mi o takich nie wiadomo. /-Mam nadzieję, że to wyznanie Cię nie zabiło./

Ale ustosunkuję się po kolei do tego co żeś nawycinał (chociaż powinienem chyba olać i może byłoby to najlepsze).

Sposobu śpiewania p. E.D. nie lubię. Nigdy nie lubiłem. I nie muszę się z tego tłumaczyć :) Muzyczny gust chcesz oceniać ? ;)

Accuton: generalnie wolę inne przetworniki - w tamtym wpisie chodziło mi, że każdy rodzaj membrany, niesie/ma swój charakterystyczny dźwięk. (Nawet radial... ;) Rozumiesz, zgadzasz się z tym ? W szczególności accutonowy charakter brzmienia nie do końca mnie zachwyca. I co z tego ? Będziesz mnie z tego rozliczał ? ;) Wolę inne membrany (specjalnie nie npiszę jakie - poszukaj sobie jeśli chcesz). I co, znów masz kolejny problem ? Jak nie rozumiesz - nie czytaj i się nie męcz. Moja sprawa co mi się podoba. Nie moja, że nie rozumiesz co czytasz, a się czepiasz. No, jakbym specjalnie za twoją radą przeczytał pewną książkę i napisał jak tam zalecają to byłoby cacy, prawda ? Inaczej tylko musiałbym podać słowa, by tobie się podobało, a najlepiej było po myśli z tym, co - czy - kto ci się podoba.

I żebyś nie myślał, wiem o co ci chodzi i dlatego, tym bardziej tej książki nie przeczytam.

R.u.s.t - nie załamuj mnie. Pozwol mi być sobą.

"Wspólna Sprawa" - popatrz na czym gram (jakie kable ;) i nie pisz głupot. Napiszę z pamięci: IC. S. HDSE i węglowy AR E. (cholera, jak napisać, żeby było wiadomo, a żeby nie reklamować - zna ktoś sposób ?). Głośnikowy takiej tam znanej firmy na "a". Widzisz gdzieś tu jakiś zydelkowy kabel ?- Bo ja nie. Sorry, że nie pasuje to do twojej układanki - przepraszam. Nie spodobały mi się zydelkowe w moim systemie - były inne, lepsze. A, i mam jeszcze 2 garminy i 1. Stronga 3, których nie chcę się pozbywać, detektywie ;)

Konstruktor A. mieszka w tym samym mieście co ja. Zrobił mi dwa / :-)))- nie wstawiam określeń, bo będzie, że reklamuję :) / urządzenia (jedno ~do spółki z v.). Cholera, może też nie powinienem v. wymieniać ? -Za wszelkie związane z tym problemy, przepraszam Cię D. Tak wyszło :/ I to wszystko.

Najłatwiej mi kontaktować się z forumowiczami z pn.-wsch. Polski., bo w tej części świata się poruszam i mieszkam. I co ? -Znowu nie rozumiesz ? Aha, mam jeszcze niezłe kontakty z PKP, bo wiesz, czasem kupuję u nich bilety i jeżdzę. Klika jak nic, mówię ci. (W osiedlowej piekarni też mam chody.)

Dopatrz się jeszcze grupy interesów wrocławskich (skupionych wokół - a wstaw sobie dowolnie), krakowskich (bo...), wa-wskich (o, też czasami mam stąd coś do odsłuchu, ale tu będziesz miał trudniej, bo sporo osób z forum mieszka w stolicy i nie wiadomo kto hersztem), wielkopolskich (...), trójmiejskich (...), dolnośląskich, itd.

A ty do jakiej grupy należysz ? -Skąd jesteś ?

I bądź łaskaw nie przypinać mi łatek, bo coś tam sobie ułożyłeś. Nie należę do żadnego towarzystwa - przykro mi, że Cię zawiodłem raz jeszcze. Wybacz. Może kiedyś będę ale jak znam siebie to szczerze wątpię. Ale:"nigdy nie mów nigdy".

Aha, a z pewnym konstruktorem-pasjonatem kontaktów nie zamierzam zrywać - przepraszam cię po raz n-ty.

Czy jesteś zadowolony ?

* * *

Nie wiem co to jest to i skąd to wziąłeś ?:

">Być może powoden, Twojego zachowania, niegodnego moderatora, były moje uwagi dotyczace Towarzystwa

>"Wspólna Sprawa" (Abox, Z-Zultra analog czy Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1)., którego, nie da się

>ukryć, jesteś czlonkiem.

>Być może uwaga ta naruszyła Twoje prywatne interesy i stad taka a nie inna reakcja?"

-???

Ale kit tam. To ostatnie jest najlepsze :)))

">Na moje pytanie, dotyczące dalszej "Ochrony" "Wspólnej Sprawy"nawet nie raczyłeś odpowiedzieć."

-???

* * *

W młodości czytałem inne książki. Ale nie licz, że powiem ci ot tak, jakie.

No i jak - zadowolony jesteś z wyjaśnień ?

Wybacz ale po tym co tu napisałeś, nie będę z tobą więcej polemizował, bo... -a sam sobie wstaw dlaczego.

Pozdrawiam i dobranoc.

#Słownictwo, tekst i poziom wypowiedzi, spreparowałem specjalnie, bo nie wiedziałem jak inaczej odpisać na takie insynuacje.

A teraz róbcie z tym co chcecie.

netboy, 17 Sie 2006, 00:12

Dziękuję. Tobie w realu też niczego nie brak ;)/ Ale wazelina, hehe).

Jeśli źle moderuję - zmoderuj mnie. Jak grupa uzna, że się nie nadaję, to będę pierwszym, zmoderowanym "M' ;))

* * *

A poza tym, pomyślałem sobie, że mam inny (staroświecki ?) rodzaj poczucia humoru niż tu co poniektórzy.

Jutro zdecyduję co w relacji: ja i BOCZNICA.

Hej :)

PS. Rano albo do obiadu, może tu już być posprzątane. (Kurna, tyle pracy :( ;))

Peter Daniel, 17 Sie 2006, 00:19

Faktycznie... ;) Peter - nadajesz się :))) A co ja będe myślał -już się dostosowuję do powyższego i nie wtrącam w bity na B. ;)

(To nawet ze mną nie licuje ;))

Idę psocić gdzie indziej ;)

Pozdrawiam.

PS. Co ja bym bez Was zrobił ;)

andrea29

Dziekuję za odpowiedź.

1. Ewa Demarczyk

Gdybyś w innym towarzystwie, niż kapralskie, powiedział, że "Ewa Demarczyk, jest nudna,...", wyśmiano by Cię :-)

Nie czujesz sprawy :-(

Pomimo, że "W młodości czytałeś inne książki".

2. Accuton

"tysiące twarzy, setki miraży" :-)

© Pani Kora

Głośniki Accuton, podobnie, jak Focala, w sposób znacznie mniejszy, niż produkty masowe,

"objawiją swój charakter".

Bez względu na to czy komuś odpowiada taki sound czy nie.

Dałeś plamę :-)

Osoba spoza Audio Kręgu, słyszałby róznicę :-)

3. O "Wspólnej Sprawie"

pisałem w podanym linku,

Inna, dobra :-), "Wspólna Sprawia", dawno, dawno, eony czasu temu, wydawała/produkowała bajki.

4. Szelest papierka, nie zastąpi liścia figowego :-)

(R.u.`z.g`a, 1143 p,n,e)

czyli herbata z Kojambatur :-)

Jako adwersarza, zdecydowanie wolę Pana Arsena, którego ciągle obrażasz.

"Pozwol mi być sobą" - bądź kim zechcesz, tylko nie Cenzuruj i nie uderzaj Panzer Pięścią :-)

--------------------

Często wspominasz o Maryni D.

To jakaś znana wokalistka, aktorka,...?

Którą płytę/rolę filmową M.D., cenisz sobie najbardziej?

Pozdrawiam

załamany R.u.s.t :-)

Witam.

Wstał nowy, ładny dzień..., uważajmy, by taki dotrwał do końca /;-)/

* * *

Mam taki zamiar: wszystko , co tu "nie na temat", chcialbym zgłosić do moderacji, nie wyłączając swoich wpisów.

Niech 19 spraweidliwych to oceni. Nie będę biadolił nad werdyktem, tylko go uszanuję. (Jaki by nie był i tak będą nie usatysfakcjonowani.)

Niech ten wątek świeci przykłąadem wpisów na temat, choćby z szacunku dla Lukara, bo dzięki istnieniu tego forum się poznaliśmy i możemy toczyć głupie i mądre polemiki ;) To jest nasz świat, gdzie dobrowolnie koegzystujemy. (Dla mnie - odskocznia od codzienności.)

* * *

R.u.s.t. przeczytał odpowiedź - jestem usatysfakcjonowany.

Jeśli jeśli jeszcze dalej ktoś chce toczyć ze mna dyskusje publiczne, to prosze róbmy to róbmy to ale w jakimś stosownym, innym wątku na BOCZNICY.

Odpowiem jeszcze ALowi ale to jak wrócę i w innym wątklu-znajdziemy się. (Wczoraj czy też już było to dzisiaj, nie zdążyłem mu dac ignora i przeczytałem jego wpis. Było jednak już późno więc poszedłem spać.

Nad paroma innymi rzeczami, jeszcze się zastanawiam. Teraz muszę spadać do pracy.

To na razie.

Miłego dnia :-)

PS. Ech, kopia mi się stępiła :( / ;-) /

Dziękuję wszystkim uczestnikom dyskusji i pozdrawiam wszystkich - bez wyjątku ;)

Ech, śpieszyłem się pisząc i powyższy wpis jest z błędami :( Zatem jeszcze raz:

Witam.

Wstał nowy, ładny dzień..., uważajmy, by taki dotrwał do końca /;-)/

* * *

Mam taki zamiar: wszystko co tu "nie na temat", chcialbym zgłosić do moderacji, nie wyłączając swoich wpisów.

Niech 19 sprawiedliwych to oceni. Nie będę biadolił nad werdyktem, tylko go uszanuję. (Jaki by nie był i tak będą nie usatysfakcjonowani.)

Niech ten wątek świeci przykładem merytorycznych wpisów na temat, choćby z szacunku dla Lukara, bo dzięki istnieniu tego forum się poznaliśmy i możemy toczyć nasze głupie i mądre polemiki ;) To jest nasz świat, gdzie dobrowolnie koegzystujemy. (Dla mnie - odskocznia od codzienności.)

* * *

R.u.s.t. przeczytał odpowiedź - jestem usatysfakcjonowany.

Jeśli jeszcze dalej ktoś chce toczyć ze mną dyskusje publiczne, to proszę róbmy to ale w jakimś stosownym, innym wątku BOCZNICY.

Odpowiem jeszcze ALowi ale to jak wrócę i w innym wątku - znajdziemy się. (Wczoraj czy też już było to dzisiaj, nie zdążyłem mu dać ignora i przeczytałem jego wpis. Było jednak już późno więc poszedłem spać.)

Nad paroma innymi rzeczami, jeszcze się zastanawiam. Teraz muszę spadać do pracy.

To na razie.

Miłego dnia :-)

PS. Ech, kopia mi się stępiła :( / ;-) /

Dziękuję wszystkim uczestnikom dyskusji i pozdrawiam wszystkich - bez wyjątku ;)

andrea29

"Ewa Demarczyk jest nudna, ..."

-Ewa Demarczyk jest nudna, ....

-dlaczego?

-bo Ewa Demarczyk jest nudna, ...

aha :-)

R.u.s.t i andrea29 są nudni

-dlaczego?

-bo R.u.s.t i andrea29 są nudni

Mozart jest nudny

Miles Davis jest nudny

Frank Zappa jest nudny

Ludzkośc jest najnudniejsza :-)

dlaczego

.....

film (komedia) - "Stary, gdzie moja bryka?" ("Dude, Where's My Car?")

reż. Danny Leiner, 2000

dialg jednego z bohaterów z auiomatem, z chińską żywnością:

R.u.s.t i Arsen Lupin to głupki

automat: a poteeeeem?

Pozdrawiam

a poteeeeem?

................

andrea29

"Mam taki zamiar: wszystko , co tu "nie na temat", chcialbym zgłosić do moderacji, nie wyłączając swoich wpisów.

Niech 19 spraweidliwych to oceni."

Przy okazji "zacierania śladów", usuń również swoje kapralskie wpisy w wątku:

ILU MODERATORÓW?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A także wszelkie inne, "niewygodne", w których pojawił się najmniejszy "cień krytyki", pod Twoim adresem.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

>Lukar, nie komentujac dobrych intencji oraz ich realizacji w ostatnich dniach powolaniem osob "M",

>jest jednak takie powiedzenie, ze ulepszanie dobrego jest jego wlasnym zlem. Szybkim efektem ideii

>sa juz widocznie ocierajace sie o siebie prywatne tryby przeroznych "EMOW". W niektorych wypadkach

>nobilitacja orderem "M" jest niczym innym jak nieswiadome zaspokojenie apetytu bycia. Bede powoli

>rezygnowal.

Faktem jest że przestałem czytać i moderować to forum - po prostu nie mam już ochoty i, nie powiem, przeszła mi przez głowę kilka razy myśl, żeby zamknąć forum, żadnych nowych wpisów, cała reszta tylko do odczytu...

Ktoś musi moderować - wydawało mi się że jawni moderatorzy są lepsi niż niejawni.

Powrócić do anonimowości, napisać że zaszły drastyczne zmiany w obsadach emek i po krzyku, nikt nie będzie wrzeszczał że ten jest taki a tamten siaki. Moderacja będzie i nikt nikomu nie będzie zazdrościł znaczka i udowadaniał wyższości intelektualnej nad tymi co je posiadają. Jak któryś będzie zły to reszta modeliniarzy wypieprzy delikwenta i powoła następnego....

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Spokojnie. Na akceptację każdych zmian trzeba czasu.

Myślę, że forumowicze przyzwyczają się także i do tej zmiany, a dyskusje wokół obsady "M" powoli wygasną i pojawiać się będą tylko sporadycznie w przypadkach jakiegoś nieakceptowalnego zachowania się któregoś z panów "M". Również byłem przeciwny moderacji - zwłaszcza tej nachalnej i zwłaszcza na bocznicy, ale co zrobić jeśli alternatywą jest zamknięcie forum, to nie ma alternatywy.

Piotr Ryka

tez nie wiedzialem o moderowaniu , w pelni sie z Toba zgadzam i solidaryzuje, jak poczytasz archiwum to dojdziesz do wniosku , ze jest tu kilka osob zwiazanych interesami i niektorzy sa moderatorami i masz wyjasnienie zagadki , po prostu pewne tematy nie beda mialy juz racji bytu, niektorzy pociagneliby panu ms laske jakby tylko mogli...zrobia wszystko zeby sie zasluzyc....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>Lukar

Powiedz Lukar, ale tak szczerze, czy Ty KIEDYKOLWIEK lubiles to forum ?

Bo wydaje mi sie, ze Swym ostatnim wpisem - zupelnie sie ODKRYLES !

Kierowanie tym forum wyraznie przeroslo Cie intelektualnie i zachowujesz

sie jak MALY DYZIO, ktory zabiera swoje zabawki, bo nikt nie chce sie z nim bawic !

Jesli juz tak znienawidziles to forum, to nie rozwazylbys mozliwosci PRZEJECIA go przez

Ludzi, ktorym jest ono naprawde bliskie i ktorzy rozwineliby go w cos naprawde fajnego,

pozytecznego, orginalnego i nowoczesnego w skali swiatowej a nie polskiego zascianka !

Szkoda, ze nigdy nie chciales i nie chcesz wejsc w MERYTORYCZNY dialog i WSPOLNIE

rozwiazac problemy, ktore nie sa az tak znowu skomplikowane do rozwiazania !

Ale moze po prostu rzeczywiscie Cie to PRZEROSLO !

Apeluje do Ciebie, zebys, jezeli rzeczywiscie przestalo TO Cie juz interesowac, umozliwil

KONTYNUACJE dzialalnosci Forum, bo to czym GROZISZ, byloby wg. mnie czystym bestialstwem !

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Tak, bardzo lubilem to forum i lubilem tutaj wchodzic mimo ze nie udzielalem sie na tematy audio, ale w miare mozliwosci i czasu poprawialem mechanizmy, wprowadzalem w zycie propozycje uzytkowników i sprawialo mi to przyjemnosc. Ale w ciągu ostatniego roku widzę próby zrobienia z tego forum forum o wszystkim (miedzy innymi o audio) i to mi sie nie podoba - jakbym chcial zakladac forum o wszystkim to na pewno bym to zrobil. Moje proby ograniczenia tej dzialalnosci spotykaja sie tylko z atakami na swobode wypowiedzi, ograniczanie uzytkownikow forum i samego forum. Jak do tego czytam (czy raczej czytalem) ataki bezposrednio na mnie, jakies podejrzenia ze "ktos za mna stoi", ze jestem kims innym, pisze pod innymi nickami to dalem spokoj. Ile jest audio na tym forum audio? Z kazdym miesiacem coraz mniej - moze tematy a tym samym formula tego forum sie po prostu wyczerpała? Na 90% pytan odpowiedzi mozna znalezc w wyszukiwarce a teraz to glownie bicie piany o tym samym, a z nudów postają kretyńskie (jak na forum o audio) tematy z cyklu "Ulubione..." i tym podobne.

Zobacz na siebie - ile udzielasz sie na tematy audio a ile na bocznicy? prawie 90% Twoich wpisów jest na bocznicy - dlaczego tak bronisz forum skoro się na nim nie udzielasz?

Pozwolę wtrącić swoje to i owo :):)

Widzę, że znaczek moderatora przy nicku na niektórych działa jak płachta na byka. Pytanie tylko dlaczego? Mam wrażenie, ze choćby R.U.S.T ma żal, ze sam nie został moderatorem :) to jedno.

Dwa- to może nie najlepszym pomysłem było ujawnianie wybranych na moderatorów osób. Być może lepiej byłoby, gdyby były to osoby anonimowe a tak zawsze ktoś do kogoś będzie szczekał.

Trzy- jeśli moderacja pójdzie w "złym" kierunku, to wróżę to jako początek końca "wolnego" forum.

Nie wyobrazam sobie tego forum w innej formie. Nawet wyzwiska czy przekomarzanie się, to przecież folklor tego forum. Grzecznych forum jest kilka, a Lukarowe ma się przeciez wyróżniać. Znam sporo osób, które sa tutaj tylko wyłącznie, że tu wolno wszystko. Myslałem, że takim zostało stworzone i takim pozostanie. Jest zabawne i potrafi dostarczyć rozrywki jaka by nie była. Nalezy tylko i wyłącznie zachować pewien dystans do wpisów i rozróżniać jaja od prawdy.

Jestem również pewny, że nawet kontrowersyjni autorzy w bezpośrednim spotkaniu ze swymi netowymi oponentami zawierają znajomości i przyjaźnie- o czym miałem okazję się przekonać wielokrotnie.

Reasumując- wszelkie przejawy moderacji uważam za szkodliwe :):)

Pozdr. wszystkich forumowiczów.

Jeśli chodzi o tematykę, to w pełni popieram LUKARA, ze podstawowym tematem ma być tematyka audio.

Uważam więc za błąd- wycofanie się z inicjatywy blokowania możliwości wpisów na bocznicy.

:):) Proporcje musiały być zachowane:):)

Nie potrzebnie Lukar uległeś.... i cofnąłeś wprowadzony zakaz. Jeden błąd pociąga za sobą drugi.

Jeszcze raz pozdr.

BĘDZIE LEPIEJ!!!

>Lukar

Trudno walczyc z RZECZYWISTOSCIA !

Jesli zniosles JAJO, trzeba je WYSIEDZIEC !

Jesli wyklul Ci sie z niego Ssak, zamiast - Ptaka, trzeba mu dac cos do POSSANIA !

Jesli Audiofile i Melomani, lubia przesiadywac na Bocznicy, to nalezy im to umozliwic,

a nie wysylac trojki milicyjne (ze znaczkiem - M) w celu ich - ROZPEDZENIA ! (to nie - PRL !)

Tak kochasz AUDIO ?

Zechcialbys stanac ze mna do turnieju o wiedzy z tej dziedziny ?

Chcialbys ze mna porozmawiac na dowolny temat audio (np. o podwojnych triodach czy kondach olejowych ?)

Sam wybierzesz Temat, a zapewniam Cie, ze i tak bedziesz bez szans !

Dostaje wiele podziekowan od ludzi z Forum (na maila), za informacje ktorych bezskutecznie poszukiwali

na tym forum, a tylko ja - wiedzialem i informacjami sie podzielilem.

O audio wiem nieskonczenie wiecej niz Ty, natomiast jak, kiedy i w jaki sposob bede sie tym dzielil, sam zadecyduje !

Tematy z cyklu :"Ulubione" rowniez w wiekszosci uwazam za kretynskie i na pewno moznaby z tym

cos zrobic, ale TY tu rzadzisz, propozycje WSPOLPRACY - ODRZUCASZ, wiec jest tak jak jest !

Pozdrawiam

Lukar, 17 Sie 2006, 18:52

Guzik prawda Lukar:

1. Nigdy Cię zbytnio nie interesowało audio - raczej forum samo w sobie, ktore stworzyłeś. Argument wysnuwany akurat przez Ciebie, że żal Ci, że forum czasem zbacza na inne tematy, jest conajmniej dziwaczny.

2. To nie Ty egzalatujesz tu tak potrzebę 'oczyszczania' z tzw .' barachła' - to ochota pewnej liczby członków tego forum, którzy uważają, że to ONI powinni decydować co i kto powinien tu pisać. Chcą czuć się 'właścicielami' i być 'starymi' na tym forum z samej choćby racji, że byli tu od dawna. I chcą by ono funkcjonowało, jak ONI chcą a nie jak to dyktuje życie. Ponieważ już od dawna nie mają tu nic nowego do wniesienia, więc za wszelka cenę starają sie zwalczać innych, którzy stają sie bardziej popularni i aktywni. Co więcej mają czelność podważać ich genialność! Dałeś sie po prostu 'zmoderować' .

Ale to nie jest Twój interes!! Dla Ciebie jest ważne to, że forum, które stworzyłeś działa i jest bardzo popularne.

3. Moderacja została wprowadzona po to, by chronić 'nadęte puzony' tych 'świetoszków' jak wyżej, którzy pod przykryciem wielkiej troski o audio w audio chcą nadal być tu najważniejsi i traktowani jak guru.

4. Bocznica kwitła również w poprzednich latach, ludzie kłócili sie również dawniej i jak teraz też gadali czasem o dupie M. Niektórzy może już zapomnieli do jakich scysji dochodziło między np. Elberothem a Waldkiem. Przypomnij sobie po co wprowadzałes Bocznicę - bo za dużo pierniczenia było nie na temat było w Stereo, więc było tak i przedtem.

>Trzy- jeśli moderacja pójdzie w "złym" kierunku, to wróżę to jako początek końca "wolnego" forum. <

Jest w tej wrozbie duzo prawdy. Na diyAudio jestem zarejestrowany od 2002. Bardzo lubialem to Forum i dalej jestem w pierwszej trojce top posters:

Ukryta Zawartość

Od ponad roku moderacja jednak poszla tam w zlym kierunku i to byl rzeczywiscie koniec wolnego forum. Gdyby nie to ze mam tam watek sponsorowany w ogole nie chcialo by mi sie pisac.

Takie sa realia zbyt gorliwej moderacji: wiekszosc ciekawych ludzi albo dostala dozywotniego bana lub po prostu zniecheceni calkiem olali to ciekawe niegdys forum i zalozyli swoje fora, ktore niestety i tak nie sa zbyt popularne bo zawezone do garstki ludzi ktorzy nie potrafia zapomnac co ich spotkalo i jak sie zawiedli na waznym kiedys dla nich miejscu.

Malo kto zdaje sobie z tego sprawe ale wyzwiska czy przekomarzanie się, to nie tylko folklor danego miejsca ale takze cos co wbrew pozorom zbliza ludzi i daje im poczucie przynaleznosci do czegos 'specjalnego'.

DiyAudio nie jest obecnie moim najbardziej uczeszczanym forum, to Forum jest, ale tylko dlatego ze jest takie a nie inne i prawde mowiac nie widze potrzeby zadnych radykalnych zmian. I jak dotad pisze duzo wiecej w zakladkach audio, co nie znaczy ze bocznicy nie czytam: czytam wiecej niz pozostale zakladki.

Jason D., zalozyciel diyAudio, juz od dobrych kilku lat kompletnie nie ingeruje w sprawy swojego jakby nie bylo forum. Jak twierdzil jest to dla niego eksperyment i pozostawia forum wlasnemu biegowi pod nadzorem grupy moderatorow z Audiofreakiem pelniacym funkcje administracyjne na czele.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

atopos: czy ktoś mówi że nie znasz się na audio?

>Tematy z cyklu :"Ulubione" rowniez w wiekszosci uwazam za kretynskie i na pewno moznaby z tym

>cos zrobic, ale TY tu rzadzisz, propozycje WSPOLPRACY - ODRZUCASZ, wiec jest tak jak jest !

słucham - co można i należy z takimi tematami zrobić?

jar1:

>1. Nigdy Cię zbytnio nie interesowało audio - raczej forum samo w sobie, ktore stworzyłeś. Argument

>wysnuwany akurat przez Ciebie, że żal Ci, że forum czasem zbacza na inne tematy, jest conajmniej

>dziwaczny.

Dlaczego dziwaczny? Ja cały czas nie rozumiem przekonania że na forum tematycznym można rozmawiać o wszystkim i skupiać się na czymś innym niż tematyka forum.

>2. To nie Ty egzalatujesz tu tak potrzebę 'oczyszczania' z tzw .' barachła' - to ochota pewnej

>liczby członków tego forum, którzy uważają, że to ONI powinni decydować co i kto powinien tu pisać.

>Chcą czuć się 'właścicielami' i być 'starymi' na tym forum z samej choćby racji, że byli tu od

>dawna. I chcą by ono funkcjonowało, jak ONI chcą a nie jak to dyktuje życie. Ponieważ już od dawna

>nie mają tu nic nowego do wniesienia, więc za wszelka cenę starają sie zwalczać innych, którzy stają

>sie bardziej popularni i aktywni. Co więcej mają czelność podważać ich genialność! Dałeś sie po

>prostu 'zmoderować' .

>Ale to nie jest Twój interes!! Dla Ciebie jest ważne to, że forum, które stworzyłeś działa i jest

>bardzo popularne.

Ochota pewnej liczby członków? Przecież moderowanie i znaczki M pojawiły się ledwie tydzień czy dwa temu - wcześniej przez 3-4 lata ja czyściłem i decydowałem co ma zostać a co idzie do kosza. Wtedy było ok? A teraz jak to samo będą robić inni to już jest źle?

>3. Moderacja została wprowadzona po to, by chronić 'nadęte puzony' tych 'świetoszków' jak wyżej,

>którzy pod przykryciem wielkiej troski o audio w audio chcą nadal być tu najważniejsi i traktowani

>jak guru.

Moderacja była zawsze, od początku powstania forum, nie pojawiła się tydzień temu razem ze znaczkami M. Wcześniej ja troszczyłem się o odpowiedni poziom audio w audio, i nie byłem ani nie jestem traktowany jako 'ten najważniejszy' czy guru, często wręcz przeciwnie.

>4. Bocznica kwitła również w poprzednich latach, ludzie kłócili sie również dawniej i jak teraz też

>gadali czasem o dupie M. Niektórzy może już zapomnieli do jakich scysji dochodziło między np.

>Elberothem a Waldkiem. Przypomnij sobie po co wprowadzałes Bocznicę - bo za dużo pierniczenia było

>nie na temat było w Stereo, więc było tak i przedtem.

Nieprawda, nigdy Bocznica nie kwitła tak jak teraz, przez trochę ponad pół roku liczba wpisów na Bocznicy już przekroczyła liczbę wpisów z 2005, a w pozostałych zakładkach (oprócz DIY) jeśli liczba wpisów osiągnie poziom z 2005 roku to będzie dobrze (nie zanosi się na to).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.