Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Pragnę poinformować, że w dniu wczorajszym odbył się odsłuch legendarnych preampów kolegi lancastera.

Na spotkanie przybylo wielu naszych forumowych kolegów, frekwencja naprawdę dopisała.

System:

Kolumny: dzieki uprzejmości kolegi Elberotha mieliśmy możliwość odsłuchu jego Avalonów(bez mojego preampa nie zagrały, ale o tym później)

Końcówki mocy: Halcro, AN Ongaku(bez mojego preampa-żadna rewelacja)

CD: Kilka modeli, nie chce mi sie teraz szukać w sieci, żeby znalexc cos odpowiedniego do tego towarzystwa:)

Kable: Topowe HG, Velum.

Preampy: topowy AN, topowy Halcro, moje DIY.

Już od pierwszych taktów muzyki stalo sie jasne, że żaden system bez mojego pre nie gra:(

Nie męczyliśmy sie wiec i podpięliśmy mój pre, który wykazał miażdżącą przewagę nad dwoma pozostałymi.

Co mogę napisać o brzmieniu?

Bywacie na koncertach? No to właśnie tak grało.

Bez mojego preampa system grał przecietnie. Wszyscy uczestnicy spotkania nabyli po 2 sztuki, naprawdę warto wysupłac te 20Kzł/szt. oups, miałem nie mówić o pieniądzach, wymsknęło mi sie. Nie wiem jak to skasowac, może jak Lukar zrobi edycję wpisów to dam radę.

W każdym razie na dowód spotkania załączam fotkę uczestników, gorąco pozdrawiam i zapraszam na priva.

StefanB, nie rozmawiajmy o rzeczach oczywistych!

Końcówka StefanaB sponiewierała Ongaku, o suchym Halcro nie wspomnę.

Cena za komplet 60Kzł-sami przyznacie śmieszna. Belka kupił 2 szt.

StefanB w zwiazku z natłokiem poczty i plynących wraz z nią zamówień biorę sie za pisanie faktur.

Odpowiadam na często pojawiające sie zapytanie: nie dajemy rabatów, cena jest skalkulowana uczciwie. Jeżeli Balcerowicz za schładzanie gospodarki bierze do dziś po 50Kzł/mc, to chyba my możemy brać po 900% marży?

Nikt rozsądny nie zaprzeczy, reszcie nawet nie będe odpowiadał. Z definicji;)

A tak serio, nie uwazacie, ze w tej chwili forum sie troszke uspokoilo? Pewnie czekaja na rozwoj sytuacji.... Moze przycichnie szumek itp itd :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A nie wydaje sie Wam dziwne, że kiedy powstaja takie wątki, jak ten, czyli piętnujące nieuczciwy sposób zarabiania pieniędzy, prawie zawsze kierowane sa w stronę trollów, polityki, bluzgów. A to przecie nie o to cgodzi? Czy to tylko przypadek..?;-)

> Lukar

W całym zalewie śmieciosłowia w tym wątku pływa gdzieniegdzie kilka konstruktywnych propozycji, tego rodzaju, o jakie chodziło Ci zapewne zakładając temat.

Żeby nie umknęło - pozwalam sobie zebrać w jednym wpisie wybrane przeze mnie (subiektywnie :) punkty:

1. Możliwość zmiany hasła [stefanB, 6.04, 18:03]

2. Możliwość wpisania numeru podstrony wątku i skoczenia do niej (dotyczy bardzo długich wątków) [piortek, 6.04, 20:16]

3. Mechanizm dla łączenia wątków w 'rodziny' wątków [i_nemes, 6.04, 20:20]

4. Okienko do wpisywania postu od razu pod tematem, zeby bylo widac wczesniejsze wpisy gdy sie pisze odpowiedz. [santadog, 6.04, 21:35]

5. Przy kazdym temacie w nawiasie informacja ile nowych postow przybylo od ostatniego naszego logowania/wizyty w danym temacie. [santadog, 6.04, 21:35]

6. Statystyki przy nickach dotyczące ilości wpisów z podziałem na sprawy audio i bocznicę [Fr@ntz, 6.04, 23:18]

Moje dodatkowe sugestie:

7. Pierwszy wpis (inicjujący wątek - albo przynajmniej jego fragment), mógłby być zawsze widoczny na górze strony oraz przy dodawaniu nowego wpisu. Powinno działać odrobinę dyscyplinująco :) w zakresie trzymania się właściwego tematu.

8. Możliwość ustawiania dodatkowych "indywidualnych preferencji" w swoim profilu. Przykładowe kandydatury: domyślny sposób wyświetlania stron (stronicowanie lub bez, tryb top/bottom, tryb czysto tekstowy itp.).

9. Wyświetlanie wątków posortowanych numerami (rosnąco/malejąco) - jako rozszerzenie opcji "najnowsze tematy".

10. Parę pomysłów do "opinii":

- wyświetlanie nicka autora na liście "ostatnio dodanych",

- wydłużenie listy "ostatnio dodanych" lub dodanie opcji "następne" (coś w rodzaju stronicowania z chronologicznym sortowaniem, jak dla wpisów na forum),

- oprócz liczby opinii dla producenta/wykonawcy podawać w nawiasie datę najnowszej.

11. Wyszukiwarka: dodanie trybu, w którym zamiast pełnych wpisów pojawiałaby się tylko lista tematów, w których znaleziono szukany tekst

StefanB, no to sam skorzystalem z wyszukiwarki... No moze cytat niedokladnie taki o jakim wspominasz, ale ciekawy:

>grafton 9 Maj 2005, 18:21

>Mam kolumny ztuningowane przez McGyvera. Nie było drogo, ale to rzecz drugorzędna. Najważniejsze jest, że osiągnąłem całkowitą satysfakcję, i >wiem (bo odsłuchiwałem w sklepach szukając czegoś dla siebie), że za kwotę równą sumie ceny zakupu moich kolumn oraz kosztu modyfikacji nie >byłbym w stanie kupić w sklepie czegoś równie dobrze grającego. Szukając używek pewnie też w tej cenie nie byłoby nic na takim poziomie. A >przecież w wypadku M1 McGyver opublikował schemat zwrotnicy zupełnie bezinteresownie, i każdy może sobie samodzielnie zmodyfikować swoje >M1. Choć nie słuchałem jestem przekonany że to rzetelny projekt i prawidłowo wykonany przyniesie poprawę. Tutaj więc węszenie czyjegoś >interesu >jest nie na miejscu.

Ostatnie zdanie jest przezabawne :D

>Tutaj więc węszenie czyjegoś interesu jest nie na miejscu.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, jeżeli to są kumple, to sam rozumiesz...

Jeżeli to jest MG w dwóch postaciach to nieelegancko.

Od siebie mogę napisać, ze słuchałem McGyverowych MA(wersja kolegi Lutka-D260/Seas).

Kolumny graja fajnie, chociaż nie jest to mój strzał w 10.

lancaster, na tym wlasnie polega "rozmydlenie" watku o jakim pisal jar1... Czasem wazna informacja przechodzi niezauwazona, leca bluzgi, a niektorzy sie ciesza :)

Nawiązując do listy nicków z tego samego komputera może warto byloby po prostu umieszczać taką informację przy każdym wpisie:

Walery

o mnie l ignoruj l powiązane nicki

Po najechaniu na ostatni pokazywałyby się nicki powiązane z tym komputerem, oczywiście można byłoby się tłumaczyć że drugi nick to córki, sprzątaczki czy złotej rybki ale dla potrzeb indywidualnej weryfikacji użytkownika byłoby łatwiejsze.

wiem że nie załatwia całego problemu - kafejki, inne komputery ale przynajmniej byłoby trudniej.

Walery, 7 Kwi 2006, 09:49

>oczywiście można byłoby

>się tłumaczyć że drugi nick to córki, sprzątaczki czy złotej rybki

Albo wieloletni kumpel z ktorym dzielimy wszystko procz szczoteczki do zebow i zony :D ktory siedzi prawie cala dobe na na naszym komputerze :D

lancaster, 7 Kwi 2006, 09:49

>foxbat, długi ten wątek, napisz co masz na myśli?

To, ze grafton i McGyver to polkule tego samego mozgu... tylko nie wiadomo ktora jest lewa a ktora prawa ;)

Foxbat, jakoś celowo pomijasz fakt że ostatnie zdanie dotyczyło opublikowania przeze mnie na forum do publicznego użytku schematu nowych zwrotnic do Tannoy M1. Każdy może z tego skorzystać. A Ty wypaczasz w ten sposób sens cytowanej wypowiedzi. Ja też tak potrafię, tylko po co? Żeby rozpocząć kolejną donikąd nie prowadzącą dyskusję?

Jak już po kimś jedziecie, to bądźcie chociaż obiektywni.

Żegnam.

lancaster, 7 Kwi 2006, 09:56

>To nieładnie.

A najlepsze jest to, ze "kolko rozancowe" jeszcze mnie nie zjadlo...

McGyver

No faktycznie, jak zwykle wszyscy mijaja sie z faktami... I piszac sam jako grafton

>Mam kolumny ztuningowane przez McGyvera. Nie było drogo, ale to rzecz drugorzędna. Najważniejsze jest, że osiągnąłem całkowitą satysfakcję.

Oczywiscie wypaczam sens... Jaki tu obiektywizm? Jak mozna inaczej to odczytac inaczej niz jawna reklame! I do tego falszywa, bo niby z ust osoby trzeciej, a tak naprawde sam wiesz kogo!

> Lukar

kontynuacja mojego poprzedniego wpisu, jeszcze jeden pomysł:

12. Możliwość zapamiętywania nrów ostatnio czytanych wpisów w danym wątku przez każdego forumowicza. Po powrocie do wątku wyświetlałaby się nie najnowsza strona, tylko ta zawierająca pierwszy nie czytany wpis (najlepiej w tym właśnie miejscu). Trochę trudniejsze w realizacji, ale byłoby bardzo przydatne w przypadku szybko przyrastających wątków.

Po najechaniu....pokazywałyby się nicki powiązane z tym komputerem

Pomysł Walerego mi sie podoba.

Lancaster, szkoda ze już nie ma,taki był piekny opis sesji odsłuchowej naszych klocków

> Kosiarze Umyslow

Wedlug mnie podstawowym problemem jest : NIEUMIEJETNOSC ZDROWEJ KOMUNIKACJI !

Zamiast swobobnego wyrazania mysli do jakby przezroczystej, szklanej kuli, ktora mamy

przed soba i ktora mozemy dowolnie obchodzic obserwujac i kontemplujac wypowiedzi,

mamy sytuacje w ktorej niektorzy z nas maja bez przerwy robiona operacje na otwartym

MOZGU ! Znam w realu mocno destrukcyjnego komunikacyjnie czlowieka, ktory na kazde,

rozsadne, spokojne pytanie odpowiade : "ty mi nie mow (to a to), tylko ty mi powiedz (to a tamto) !"

Ty usilujesz go zapytac jak taka komunikacja mialaby wygladac, a On znowu : "ty sie mnie nie pytaj

o to ! Gdybys byl madry i chcial dobrze to bys sie mnie zapytal o tamto-siamto" !

Podobna sytuacje spotyka sie czesto na tym forum ! Zadnej refleksji i odniesienia sie do mysli

interlokutora i wyciagniecia z NICH maksymalnie - wnioskow, tylko SWOJE (juz na inny temat) !

Najbardziej jednak przerazajaca wydaje mi sie sprawa cenzurowania wypowiedzi przez Lukara -

PODCZAS Wypowiedzi ! Bylem wielokrotnie obrazany na Tym Forum, odpowiadalem na wpis, po czym

moja odpowiedz - znikala, a zaczepka - Zostawala ! W Tym watku, ktory podobno sluzy swobodnej

wymianie mysli, co najmniej 2 moje wpisy wcielo, mimo iz nie zawieraly zadnych wulgaryzmow !

Dochodzimy do wrecz archetypowego pytania : A KTO PRZYPILNUJE PILNUJACEGO !?

CZY LUKAR LUB KTOKOLWIEK PRZEZ NIEGO WYBRANY MA BYC NASZYM KOSIARZEM UMYSLOW ???

Pozdrawiam

dong

No to trzymajac sie tematu watku, mam propozycje, bana dla pana McGyvera za robienie z ludzi balona, podszywanie sie pod osobe trzecia i ukryta reklame...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.