Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz słuchawkowy do AKG 701

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co wychodzi, że jadę po słuchawki i ślę piniądze na wzmak?

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Ok. rozumiem, że wszyscy się dobrze bawią w piątek, Klamka zapadła zapłaciłem za wzmak jadę po słuchawki.

Pozdrawiam,

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

A ja sobie właśnie zamówiłem ten sam wzmacniacz Holdegron oraz słuchawki Sennheisery HD 595 które mają również bardzo dobre opinie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na początku przyszłego tygodnia będę miał ten zestaw w domu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

allegro, facet sprzedaje za 1250 ale można się targować. Nowe z gwarancją procudenta. Wystawia fakturki. Choć wtedy jest mniej elastyczny co do ceny,

• 2 tygodnie później...

matman

czy mógłbyś coś napisać o współpracy tego zestawu (senn 595 z Holdegron)? Interesują mnie bardzo 595, a po przeczytaniu wątków o wzmacniaczach także Holdegron, zatem bardzo liczę na opis Twoich wrażeń.

Krzych L, 7 Kwi 2006, 12:01

>PS mam na oku taki wzmacniacz słuchawkowy

>

>Creek OBH 21 SE

>

>Coś o nim dobrego lub złego wiadomo (raz jeszcze przepraszam za sposób bycia, ale nie mogę teraz

>śledzić dużej ilości wątków, w których cos może na ten temat napisano - jeżeli wiecie i macie ochotę

>napisać, odezwijcie się poprostu).

Krzysiu,

Nie, nie, nie - posiadam ow wzmacniacz sluchawkowy bo kupilem za grosze ale on nie jest wart jednego grosza jezeli ma sie sluchawki takie jak Ty.

Ja mecze sie z nim i z K-501 i braki sa oczywiste.

Bardzo rekomenduje naprawde bardzo dobry, klasowy wzmacniacz do sluchawek jezeli sluchsz sporo przez sluchawki. Creek gra ewidentnie w sposob banalny i zdecydowanie nakryje wiele mozliwosci, ktore Twoje sluchawki maja.

pzdrw

soso

->Krzych L

No i jak AKG z Holdegronem? Napisz coś. To forum nie tylko do brania, ale i do dawania ;)

Co do zestawienia: moje już wygrzane (ponad 200 godzin) i słuchane na trzech wzmacniaczach. TwinHead to wysoka półka, ale z tańszych trochę to ładnie grają z Paradoxem.

Zgadzam się z opiniami z sieci, że K701 mają wycofaną górę. Tak jest, sprzwdziłem ja, potwierdzili koledzy. Wobec tego system słuchawkowy (wzmacniacz, kable) powinien być raczej jasny. Nie potrafię jednak podać przykładowej konfiguracji. Raczej tranzystor lub hybryda.

• 4 miesiące później...

inżynier, 26 Kwi 2006, 21:22

> No i jak AKG z Holdegronem?

Coś się chyba nie doczekaliśmy niczego ciekawego...

Anyway - mam pytanie nieco inne, ale dotyczące Holdegrona. :)

Czy jest jakaś różnica w dźwięku (najchętniej postęp) pomiędzy zwykłą wersją wzmaka Holdegrona, a wersją Full Metal Body? Różnice w budowie można sobie przeczytać, wzmak wygląda ładniej, ale czy coś się zmieniło w dźwięku? Miał ktoś okazję porównać?

Jeszcze nie robiłem (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - na razie narysowana płytka; może się komuś przyda:

post-1494-100006989 1170299131_thumb.GIF

post-1494-100006990 1170299129_thumb.GIF

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• 2 miesiące później...

Różnice w dźwięku są niewielkie, ale in plus.

Wynikają choćby z obudowy, całkowicie metalowej co izoluje od zakłóceń. Jest też lepszy potek, więszy zasilacz.

Generalnie jednak nie ma się co spodziewać uderzającej poprawy. Raczej subtelnej.

Poprawa materiałowa całości jest znaczna (a różnica w cenie niewielka).

Chęnych zapraszam do siebie na odsłuchy porównawcze.

Bob

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.