Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do sypialni - Marantaz czy Yamaha

MrBean

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że kwestię zestawu do sypialni już poruszano na forum, ale nie było tam interesujących mnie modeli - dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy temat.

Będę słuchał głównie na słuchawkach, muzyka różna, zależnie od nastroju: rock progresywny, jazz, czasem klasyka, z operą włącznie (dlatego ważna średnica, nie-schłodzone wokale itp., dźwięk wolałbym muzykalny, bez metalicznego czy "cyfrowego" nalotu, choć nie zmulony, czy przymglony i bez detali, jak z np. tanich klocków MF)

W ofercie znanego dystrybutora znalazłem interesująco wyglądające zestawy midi: Marantaz CR 401 i Yamaha Pianocraft (MCR-E300, 400, 600, 700).

Czy ktoś u forumowiczów zetknął się z tymi zabawkami? Czy warto o nich myśleć, czy darować sobie i zakupić jakiś CD + AMP nawet second hand? (raczej nie myślę o AMP słuchawkowym zamiast zwykłego, bo nie moge wykluczyć użycia głośniczków od czasu do czasu)

prosze o opinie...

i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/25683-zestaw-do-sypialni-marantaz-czy-yamaha/

PS:

Oczywiście nie wykluczam innych zestawów.

Kilka lat temu był np. dostępny zestaw TEAC - seria bodajże H500 (taki złociutki ;-) ; bardzo mi się podobał, ale kupiłem wtedy coś innego; może ma ktoś na sprzedaż?

Ja miałem Gale 3020 podłączone do amplitunerta Denona DRA-385RD i do CD Denona DCD-595 i spało się przy tym zestawie bardzo kolorowa. Gale są malutkie i mają wszystkie zalety tego typu kolumn. Bas nie powala, ale w sypialni nie chodzi o bas, tylko o klimacik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.