Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN / KARDON DVD 23 problem z odtw.

maciekh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem "szczesliwym" posiadaczem DVD 23 firmy H/K

Otoz wypalilem plytke z teledyskami o rozszerzeniach plikow *.avi i *.mpg i jest ich na plycie okolo 40,

ale niestety tylko 6 widze na liscie do odtwarzania, reszty nie widac, w czym problem.

Zaznaczam ze polowa jest (czyli 20 :) ) takim samym kodekiem zrobiona itd wiec. Jest moze gdzies nowy soft do tego dvd? bo na stronie nie znalazlem. Czekam na odpowiedzi i z gory dziekuje

pozdrawiam

maciek

https://www.audiostereo.pl/topic/25738-harman-kardon-dvd-23-problem-z-odtw/

to czy widzisz czy nie to nie kwestia kodeków, zresztą co rozumiesz pod określeniem "połowo jest takim samym kodekiem zrobiona" połowa z 40, połowa avików czy połowa mpg ? płyta jedno czy wielosesyjna ? to nie jest problem odtwarzacza

To co mi przychodzi do głowy to czy ten odwarzacz odtwarza avi z DVD ? czy suma pojemności tych kilku plików to nie przypadkiem ok 750 MB, czyli w przybliżeniu pojemność CD ? nie do końca jestem pewien ale wydawało mi się że gdzieś słyszałem o takim ograniczeniu że odtwarzacz widzi tylko pierwsze 750 MB i to by znaczyło że AVI tylko z CD , spróbuj podzileić płytę na katalogi i odseparować mpg od avi bo może tez być tak że jak sa na płycie dwa formaty to widzi tylko jeden

Jeżeli wszystkie pliki są w formacie divx to nie powinno być żadnego problemu.

Jeżeli nie to większość lub żaden odtwarzacz DVD nie odtworzy tego formau, może się mylę i już są jakieś odtwarzacze, które sobie z tym radzą (np. .avi nagrane w aparacie cyfrowym nie są odtwarzane przez DVD z Divxami - sprawdzałem na Sony, Denon, Yamaha).

Zobacz na mój post "DVD Harman i mp3", to dowiesz się prawdy.

Oczywiście serwis H/K wyklucza wadę sprzętu, zwalając wszystko na źle wypaloną płytkę. Dziwnym trafem ta sama płytka działa prawidłowo w innych odtwarzaczach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.