Skocz do zawartości
IGNORED

modyfikowac cd, czy nie?

fotoarkady

Rekomendowane odpowiedzi

pojawilo sie chyba kilka dobrych dacow co to maja i wejscie spdif i nawet filtry na wyjsciach. Nie sadze aby koszt takiego scalaka byl az tak duzy. Mozna zrobic nawet w pajaku w osobnej obudowie. Napewno bedzie duzo lepszy od starych dacow w tych cd. jesli stare by byly tak dobre to w nowych cd hiend nadal by byly uzywane a tak nie jest.

A cod o wodeczki to ja juz po i przed. A co? Swieta!!

Z rotela uważam za najlepsze 965BX i 990 , ale 855 jest zblizona do cd alfa plus Arcama i 955BX . Generalnie te Rotele na 1541 grały dośc sympatycznie jak pamietam kiedys 955 BX 1541 A grał dobrze ale 965BX lepiej ( niebyło mnie stac wtedy na takie cd :) . Miałem ostanio 965BX ( jeden Bit ) i wrażenie było to samo ze to dośc wysoka jakosc i dobry dzwięk . Teraz mi trudno odnieść na ile 855 jest podobna do 955BX . Myslę ze mozna by posłuchac go i wtedy ewentualnie podjąc decyzje . Jezeli chcesz pogadac to na gadu lub mailem . Pozdrawiam

Tam są jeszce wieksze jaja ( to juz swiątecznie :) jak w integrach CD . Troche sie bawiłem i pierwszy krok to ustalić optymalny napęd do danego przetwornika , mam swoje preferencje co samych napedów Philips CD 882 jest znakomity, ale mozna jeszce cos znaleść . potem kabel cyfrowy - mnie przypadł do gustu kimbera ilumination , potem zabawa z optymalnym dopasowaniem tych klocków i ich modyfikacja . jest wiecej roboty i koszt wyzszy niż w integrach . Dobry kabel cyfrowy słychac na kilometr :) a cena niemała .

gregaudio, 13 Kwi 2006, 23:00

no dobra

co mozna zrobic z cd 304mk2 ,

bo u Ciebie na stronie to strasznie wypasiony

ten po remoncie ,

ile to kosztuje ,

charakter chcialbym zachowac , jedynie poprawic czytelnosc , barwy , moze podkrecic muzykalnosc , drive , miekkos ktora jest mi odpowiada , slyszalem ze podloge tez trzeba zmienic w tym cd

Na stronie mozesz zobaczyć co jest w moich rekomendacjach . CD 304 MKII nie ma ponieważ koszt modyfikacji przekracza zdrowy rozsądek. Podobne wyniki lub lepsze mozna uzyskac z innych konstrukcji nieraz mniejszym nakładem finasowym oczywiście temat moze byc dyskusyjny . Trzeba tez w uwzglednic system , bo jest wielki potecjał w dopasowaniu systemu . Wzrost jakości w głosnikach jest najlepszy ,jak cały system potraktujemy jako integralna całość Tym samym obniżają się koszty modyfikacji utrzymując wysoką jakość wyjsciową . Modyfikowanie klocków każdego z osobna i podłaczeniu potem moze przynieśc mniejsze korzyści a zarazem wieksze wydatki .

Miałem kiedys 850 MKII jak tylko weszła na rynek zamawiana w Braborku w pierwszej dostawie 3szt na Polske . MKII grał cieplutko czasami załuje że go sprzedałem .ale wtedy zmieniałem czesto sprzęt . Co do pogadanek to na gadu lub na maila lub skype nazwa znana :) pozdrawiam

Odpowiadam za senicza - bo juz go conieco poznalem (na forum)- nie sluszał on dobrego zrodla, choc jeslby nawet takie spotkal to by sie nie poznal - bo reszta systemu jest optymalizowana pod kota sasiadki. A z kobitami to podobno tylko wtedy gday zaplaci - tak sie samonauczyl

dvd - Senicz - przykro mi bo masz zaciecie i czuje sie ze zglebiasz wiedze eoretycznie bardzo dobrze. Gorujesz na tle nieelektroników.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.