Skocz do zawartości
IGNORED

charakterystyka brzmienia CD maranz/sony

MarcinQ

Rekomendowane odpowiedzi

Z lektury forum wynika, ze najbardziej polecane budzetowe cdki to wszelkie odmiany marantza 63 i 67 oraz modele sony es 3xx w gore. Poniewaz wiekszosc ludzi kupuje je z ogłoszenia w sieci, to nie zawsze jest mozliwosc "nausznego" ich porownania. Moze ktos pokusił by sie o opisanie charakteru ich brzmienia? jak brzmi gora, srodek i dół pasma w jednej i w drugiej marce? czy krzyczą ś,ć i inne sybilanty (chyba tak to sie pisze ? ) Mysle ze obie firmy maja charakterystyczne dla siebie brzmienie, wiec takie porownanie pomogło by w dokonaniu wyboru poczatkujacym audiomaniakom :)

pozdr

marcin

Każdy może opisać brzmienie, ale dla każdego będzie brzmiało inaczej. Ktoś może powiedzieć, że przesadza z wysokimi, natomiast druga osoba powie, że jest zamulony i nie słychać sopranów.

Wszystko zalezy od przyzwyczajeń, preferencji indywidulanych oraz konfiguracji reszty sprzętu.

>Wszystko zalezy od przyzwyczajeń, preferencji indywidulanych oraz konfiguracji reszty sprzętu.

racja, ale czasami ktos posiadał/posiada klocki obu firm i jest w stanie napisac czym wg niego sie roznia.

CD67mkII - trochę taki "rozbuchany" dźwięk, gra mocno do przodu, za mało powietrza między instrumentami, duży bas mógłby być lepiej kontrolowany, trochę ostre wysokie. Raczej mało wyrafinowany, są odtwarzacze, które mają te same wady ale jednak potrafią choć trochę oczarować. Marantz tego nie potrafi wg mnie. Na pewno można trafić gorzej ale w cenie za jaką można go kupić lepsze rzeczy, nawet za 3/4x mniejsze pieniądze.

Pozdrawiam

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Chord Mojo | Luxman T-03L | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

>Sz@tynbury

Z " o mnie " zorientowałem się, że masz CD 830 Philipsa.

Niedawno nabyłem CD 820, i w związku z powyższym mam pytanie czy 830-ka od 820-ki różni się tylko wyjściem regulowanym ?

I czy pilot od CD 830 obsłuży CD 820 ?

Pozdrawiam.

Różnią się chyba też tym, że w 830 jest taki bajer jak zapamiętywanie nazw utworów/płyt ale po za tym są takie same. Pilot powinien pasować.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Chord Mojo | Luxman T-03L | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.