Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Tonsil SD-4xx

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Do Jacka J...

Odpowiadam tak jak mogę [Outlock odbiera ale nie wysyła]. Zrobię jutro tak zwany poranny obchód śmietnika kiedy handlarzy suszy jeszcze po sobocie i ceny są bardziej niż umiarkowane. Występują w przyrodzie tanio wysokoohmowe słuchawki Tonsil Sd-102 [ 2 x 600 Ohm średnica pierścienia na który nasuwa się gąbkę 60mm]

Jest to typ zamknięty, nie rzucają się w oczy a to podczas nagrywania w terenie jest niezwykle ważne.

Jak coś znajdę ciekawego dam znać pozdrawiam

Zbyszek.

PS. Idę obecnie do Pana Jerzego doładować baterie w mózgownicy, gość posiada wręcz nieprawdopodobną wiedzę elektroniczną teoria i praktyka.

Chętnie kupię za rozsądną cene jakieś słuchawki Tonsila. Interesują mnie: SD-409, SD-426 i SD-501.

Może ktoś ma takie na sprzedaż w bardzo dobrym stanie i w przystępnej cenie to proszę o kontakt mailowy: [email protected]

Model SD-422 odpada. Grają fatalnie.

Obecnie TONSILE na ALLEGRO.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Reaper"- nie chcę się wtrącać, ale nierozumiem dlaczego tak ubzdurałeś sobie te "Tonsile".

Podobno jedyne dobre słuchawki tej firmy to SD-426 i to nie jestem tego taki pewny, bo nie miałem ich na uszach.

Jednak biorąc pod uwagę opinię forumowiczów, należy uznać że naprawdę są dobre.

Ale SD-409 wybij sobie z głowy, bo je miałem (pożyczone) i wiem że są kiepskie.

Witam

Słuchawki Tonsila mogą być w najlepszym przypadku jedynie bardzo dobre, i należy się jeszcze nieźle zastanowić do czego. Typy zamknięte zaczynając od serii SN [np SN-40 i SN-60] a kończąc na serii Sd- mając zbyt wiotkie pałąki i kiepskie uszczelnienie pomiędzy małżowiną uszną a słuchawką szczytem tandety i dziadostwa są olbrzymie SN-60.

Wiem doskonale, że korzystanie z tak zwanego typu zamkniętego jest ze względów zdrowotnych niewskazane, ale cóż kto kocha ten cierpi.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Reaper, 6 Maj 2006, 18:23

>Bo to jedyna firma, ktora dysponuje dobrymi sluchawkami w kwocie, ktorą w chwili obecnej dysponuję.

>W przyszlości i tak kupię AKG.

Hmm z tego co widze, to chcesz przeznaczyc na sluchawki okolo 100zl, poszukaj na allegro KOSS KTXPRO1, jak za ta kwote nie do pobicia...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Do REAPER-a

Uważam, że to jedyna słuszna decyzja, nie należy niepotrzebnie przesadzać, jeszcze nie tak dawno "obadywałem" zachwalane słuchawki Grado te całkiem tanie i te z nieco wyższej półki i na szczęście mi

zajob przeszedł powróciłem do AKG-K271 może istnieją od nich lepsze ale to tego co robię idealnie się nadają . Z fragmentów Sd-102 i pałąka BASS MH-1101TV R zrobiłem w miarę przyzwoite dolegające dobrze do uszu, nie zwracające na siebie uwagi słuchawki do podsłuchu w trakcie nagrywania z mikrofonu na UHER-ze CR-240

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Jak przywlokę z pchlego targu coś ciekawego to dam znać.

foty zapomniałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chciałem zaznaczyć, iż te słuchawki (real foto, w domu są też nakładki dookołouszne) przez jakiś czas stanowiły mój system odsłuchowy - dźwięk i wygoda noszenia KOSZMARNA - toż to tanie philipsy za 30 zyli są o wiele lepsze....

Witam

Informacja dla SHREK-a

Słuchawek "ruskich" ani faceta, który je obiecywał nie było, ale kupiłem za 30 złp odkurzacz made in CCCP Tajfun dołożyłem do niego przyzwoitego długiego węża z kompletem końcówek od Zelmera i w moim BORDELLO GRANDO

ABSOLUTO powoli zaczyna być Ornung.

Założyłem nowy temat o mikrofonie elektretowym MKE-271, jest to wyjątkowo mądrze i solidnie wykonany elektretowy mikrofon kierunkowy [ jak każdy ciężko porąbany, mam oczywiście parkę] O słuchawkach dla RAFAł-a i dla CIEBIE pamiętam.

Zbyszek

Witam

AKG-K150, TESLA ARF-262, TONSIL Sd-102 [cała trójka typ zamknięty] mają stosunkowo małą średnicę obudowy około 60mm i aby zażywać pełni szczęścia musimy albo dopasować do nich nakładki dookołouszne od Tonsili SN albo wyciąć je z jakiejś płytki samemu. Uważam, że małżowina uszna powinna być objęta przez gąbkę [[czyli powinna mieć 80>100 mm.] słuchawki helikopterowe]

Pozdrawiam.

Zbyszek

• 1 miesiąc później...

Witam.

Nie bylo mnie przez jakis czas (cos mi wypadło).

Czy ktos nadal ma do sprzedania w miarę tanio sluchawki TONSIL SD-409, SD-429 lub SD-501 ??

Wazne zeby byly 100% sprawne w stanie BDB.

moj mail: [email protected]

Pozdrawiam.

Cze

- > Reaper

Moja propozycja sprzedanie sluchawek tak jak mailowalismy jest nadal aktualna Mysle ze cena za sd 426 ktore maja troche ponad rok i mam nawet do nich pudelko to dobra oferta:)

Pozdro

mialem (w zasadzie mam ale pozyczone i nie chce ich widziec z powrotem ;-)) SD422. Kiedy je dostalem i zaczalem sluchac (nie pamietam na jakim sprzecie, pewnie jeszcze staruszek AT9100) wydawalo mi sie ze sa suuuuuuuper. Powaznie. Pewnie dlatego ze poprzednie mialem jeszcze znacznie gorsze Tonsile (nie potrafie sobie przypomniec modelu, jakies nauszne). Kiedy jednak razu pewnego wskutek chwilowej niepoczytalnosci ;-)) nabylem HD580 (promocja byla w MM - 549zl) - tonsile sie skonczyly. Kiedy je wlaczylem z miesiac temu u kolegi oslupialem. Jak ja moglem czegos takiego sluchac i sie jeszcze do tego zachwycac??!! Po prostu tragedia na calej linii. Hm ... czyzby w ciagu paru lat przetworniki az tak sie zestarzaly? Czy jednak porownanie do czegos normalnego (za takie uwazam 580ki) po prostu pokazuje jaka jest prawda?

Z tanich sluchawek za nienajgorsze uwazam np. Beyerdynamiki DT231, te przynajmniej w porownaniu do 580ek toleruje (tzn mam obie w domu i raczej zadnych nie czeka eksmisja). Trzeba tylko miec na uwadze ze graja jasno i dosc ostro co nie kazdemu sie podoba.

Jrymar jeśli nikt nie będzie zainteresowany tymi Tonsilami to proszę o kontakt na mejla i ew. cenę - byćmoże ja byłbym zainteresowany, bo miałem kiedyś ten model ale niestety pewnego dnia po prostu "przestały grać" :(

Pozdrawiam,

• 1 miesiąc później...

Troche olałęm sprawę słuchawek bo wymieniałęm kolumny.

Ale teraz czas na słuchawki.

No więc nie zalezy mi na czyms super drogim.

Poprostu w miare dobre, tanie słuchawki, żeby poprostu posluchac sobie muzyki.

Tonsile znam, Akg k240/50 znam.

Ale co powiecie o Philips HP 830 i o tych tanszych AKG k5x k4x, k6x, czy ktores z nich są lepsze chociazby od tonsili SD-4xx??

Dosc Cciekawie wygladają te Philipsy, ktos moze wie jak grają i czy ten odpinany przewod to dobre rozwiązanie?

Moze ktos ma jeszcze tanio na sprzedaż cos z Tonsili SD409, lub SD501 lun jakies jakosciowo podobne.

Zalezy mi na wokolusznych, najlepiej zamknietych i zeby byly w stanie BDB.

Czesto na Allegro mozna zlalezc jakies Sennheisery w cenie okolo 100 zł, czy są godne uwagi i czy tansze modele Sony też są godne uwagi??

Jeszcze raz powtarzam, zeby nie proponowac mi sluchaweg za cene powyzej 100-130 zl bo az tak czesto nie bede sluchal przez sluchawki, zeby wydawac na nie duzo kasy.

Reaper, jak potrzebujesz "Poprostu w miare dobre, tanie słuchawki, żeby poprostu posluchac sobie muzyki", jakkolwiek to brzmi, to najlepiej posłuchaj sam. Przecież nikt Ci nie powie tak naprawdę do końca co jest lepsze, najlepiej usłyszy to Twoje prywatne ucho. Słuchanie nie boli, chyba, że przesadzisz z kręceniem gały.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.