Skocz do zawartości
IGNORED

co żle zrobiłem w połączeniach?????????

don vito

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc! Kino domowe mam polaczone z nagrywarką (Yamaha) Na przełączniku DTV/CBL mam telewozorek i wszystko jest OK. NA pozycji DVD na obrazie telewizyjnym pojawia mi się obraz startowy Yamaha ale bez dźwięku i obrazu stacji teleizyjnej, która jest aktualnie włączona. Widze tylko, że wyrany kanał jest pokazany na ekranie np. TVP1 i........mogę go oczywiście nagrać na płytę.

Nie znam sposobu jak zamiast kontrolki Yamaha ujrzeć w PIP obraz emitowany przez dany program.!!!!!!

a mógłbyś to opisac po ludzku ? co jest z czym połączne, jaki PIP ? jakie kable łączące antenowe, jakie złącza itp itd bo z tego nie gniewaj się bełkotu to wiele nie wynika,

A więc do rzeczy:

Mam podłączony amlituner z nagrywarką kablem Coaxial, przewód antenowy z kablówki do nagrywarki,a z niej wychodzi przewód antenowy do TV.

Nagrywarka połączona jest z TV kablem euro scart ( EXT2)

TV polaczony kablem scart - podwójny chinch - jeden z nich wpięty w nagrywarkę (out) , druga para (in) pod gniazdo DTV/CBL w amplitunerze.

Jaki PIP? w tv ! Jeżeli np. oglądam dany program w TV włączam PIP i powinienem w nim widzieć ten program, który aktualnie jest na tunerze nagrywarki, przełączałbym wtedy kanały pilotem nagrywarki, obserwując dane stacje.

W moim przypadku widać jedynie obraz kontrolny Yamaha z informacją który program jest aktywny ( np. TP2)

Jeżeli uruchomię nagrywanie płyty, to oczywiście się nagrywa i WTEDY mam podgląd obrazu, podobnie jak odtwarzam DVD mogę naprzemiennie w PIP oglądać TV lub DVD

Pozdrawiam i sorry za twórczy bełkot, ale znam się na czymś innym w życiu niż na kablach.

Witek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.