Skocz do zawartości
IGNORED

tuning cd arcam7se

gabler

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Przy przetworniku cyfrowo analogowym mam konda c 21 elektrolita non polar 10uf ,czy mogę w jego miejsce dać SCR MKP 10uf czy ma to sens?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Na zasilaniu cyfrówki mam 1000uf BG STD czy nie jest to za mało ,dałem tyle co było orginalnie i chciałem jeszcze zapytać czy warto wywalić ceramiki z samego wyjścia cd ,pełnia ta pewnie rolę przeciwzakłuceniową.

Ceramiki na wyjściu - jaka pojemność? Zastąpić foliowymi MKP , polistyrenowymi, ew. silver mica, a jak to nie pomoże to zmniejszyć ich wartość dając któryś z wymienionych typów lub usunąć zupełnie.

Jakie masz wrażenia po wstawieniu tego BG STD? Bo sam teraz działam przy moim kompakcje i jestem ciekawy czy warto inwestować w tę serię BG, czy np lepiej poprzestać na FC lub Nichiconach KZ, albo Sanyo MV-AX. Oczywiście chodzi mi o zastosowanie w zasilaniu.

P.S. Jak chcesz to mam Elne Silmic 47uf/25V i 10uF/50V, mam też Os-cony 10uF/6.3V i mogę Ci je przesłać do testów.

Wcześniej też wstawiałem FC na zasilaniu ale na BG STD jest dóżo lepiej ,leprza dynamika ,bas i więcej powietrza.FC są lekko mulące góra była wycofana ale dość szczegółowa.Na nóżkach opa też dałem 47uf BGstd .

Wobec tego chyba też spróbuje. Bo ostatnio nie miał nic innego i wrzuciłem FC, ale widzę że może warto jeszcze trochę pokombinować.

A co do ceramików przy wyjściu to ostatnio wyrzuciłem je i powiem że jest lepiej. Dźwięk się otworzył i jeszcze łatwiej odrywa się od kolumn.

3300uF/16V i obecnie jakieś fabryczne Elny siedzą.

Jak chcesz to jest mój wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) poświęcony pracom nad moim odtwarzaczem. Są zdjęcia jak by co :-)

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Zastanawiam się nad zasilaniem napędu ,czy wymiana kondów lub stabilizatora w zasilaczu może coś poprawić ,proszę o sugestie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

FOTKI MOJEGO CD Z LAMPAMI SĄ na Lampa lampizacja odtwarzacza możesz sobie zerknąć,jest to zrobione na wturniku katodowym na dwuch lampach 6n1p,gra to naprawdę fajnie ,wcześniej próbowałem robić na różnych operacyjnych ,najlepiej sprawdzał się ad8022,dawałem różne kondy do zasilania analogówki,najlepiej spisały się bhc aerovox,kiepsko wypadły pan fc,dorobiłem osobne zasilanie cyfrówki na stabach low drop,dóża poprawa,osobne zasilanie zegara ,spora poprawa głębszy bas,kwartz z omigu,na wyjściu lampowym dżwięk jest poprostu milszy dla ucha,głębszy bas,łagodne wysokie,obecnośc powietrza,jednak brakuje mikro detali,no ale zalerzy kto co lubi,sam musisz spróbować

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.