Skocz do zawartości
IGNORED

ile macie cd w swoich kolekcjach?

kuros77

Rekomendowane odpowiedzi

hmm, ilość płyt - ciekawski wątek :)

Może najpierw dane historyczne - w latach 80tych jako nastolatek uzbierałem ok 1000-1500 kaset magnetofonowych (nagrywało się wtedy z wieczorów płytowych w programie II Polskiego Radia. Potem przyszły CD, a za jakiś czas nagrywarki.

Wszystkie kasety rozdałem albo wyrzuciłem. Na studiach z wiadomych względów nagrywało się na CD-Ry. Teraz wszystkie CD-Ry wymieniam na orginały (cudowne uczucie!). No i mam orginałów ok 300 no i jeszcze ze dwa razy tyle CD-R. Kupuję średnio 20 płytek w miesiącu więć pełna wymiana zajmie mi jeszzcze sporo czasu (choć pewnie części płyt nie będę kupował bo gudta muzyczne troszeczkę się zmieniły....).

CD-R mam jeden - dostalem w prezencie kiedy jeszcze nie mialem oryginalu. Mam takze 2 podrobki z targowiska made in Bulgaria (prawdopodobnie) - graja jak oryginaly ale papierki maja podrobione brzydko. Reszta za prawdziwe pieniadza ale za to takze prawdziwa.

pzdrw

soso

ja mam ze 100 orginałów ale to i tak jest ciekawe bo nawet gdybym chciał kupić niektóre płyty to nie ma na to szans. Np zespół Entheogenic niemiecki darkambient. Nigdzie nie kupie a mam dwa piratki nagrane z mp3 (320)

jak dużo macie płyt "nieorginalnych" ale nie do dostania ?

Cervantes

Tu kupisz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Około 400 płyt CD. Oryginały ale wydania w większości - przyznaję - niezbyt audiofilskie. Do tego ponad 120 płyt winylowych. Właśnie policzyłem i wyszło o 100 więcej płyt CD niż się spodziewałem. I dwa razy tyle winyli. Trochę się tego nazbierało. Od paru miesięcy kupuje bardzo mało, bo nie bardzo mam gdzie to upychać :-(

mc iek

A czymże jest dla ciebie Entheogenic? Bo ja się z domu boję wyjść po przesłuchaniu Np. Entheogenic- "Entheogenic" : )

Frank

Dzieki za linka : )

gdybyś jeszcze znalazł link do Sondtracku z Oldboya ale na polskim rynku Byłbym wdzięczny : )

Pozdr.

Cervantes - może nie dla mnie. Moje zdanie nie ma tu żadnego znaczenia. Istotny jest jednak pewien obiektywizm. Zespół Entheogenic można przypisać do kilku muzycznych stylów, ale na pewno ( zdecydowanie na pewno ) nie do dark ambientu.

Ja mam wystarczająco dużo ,żeby się przekonać co do przepastnych różnic w realizacji płyt.

Sporo oryginałów,CD-R-ów także i trochę winyli i...dużo kaset z poprzedniego okresu muzycznej edukacji,ale to już nie na temat.A co tam.

>Paulinko

Naprawdę na codzień słuchasz "Amused to Death" ? Oryginał jest i w mojej kolekcji ,jakżeby mogło być inaczej...

Pozdrawiam wszystkich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.