Skocz do zawartości
IGNORED

Wspólne zamówienie - diyclub.biz

mad_z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W innym wątku pojawił się pomysł wspólnego zamówienia w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Być może znajdzie się kilku chętnych tak, by podzielić koszty wysyłki. Sklep jest do pewnego stopnia sprawdzony - zamawiał tam forumowicz Ryszard_wpl, ja miałem przyjemność kupować tam osobiście i myślę, że warto podjąc temat zważywszy na asortyment;)

Link do oryginalnego wątku:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie,cena za przesyłkę zależy od wagi i jest w zasadzie proporcjonalna.Gdy robimy duże zamówienie cło nie minie i będzie nawet duży problem jak je rozliczyć.Mała paczka tak do 500g kosztuje ok 20 baksów i spokojnie przechodzi przez cło nienaruszona.Niestety dla 4-5 kilogramów to sie nie udaje.

> novy2,

Stąd w poprzednim wątku pisałem, że warto podzielić ewentualne zamówienia na 'paczki' po ~4kg, wtedy nie będzie problemów z cłem itp i przesyłka express jakieś 80US$. Dodatkowo dodam, że cło jest bardzo małe na elektronike z HKG - mniej niż 5% na tyle na ile sprawdzałem przepisy unijne - to tak w razie wpadki:)

Anyway - tu nie chodzi o jakies pospolite ruszenie, raczej o kilka osób szukających czegoś konkretnego a nie połowy magazynu;)

Wątek powstał by nie śmieciś w wątku o selektorze więcej i nie spodziewam(y) się lawiny chętnych.

Pozdrawiam.

Poczta z HK rejestruje az do Okecia... Wpadke mozna zmniejszyc powiedzmy o 2/3 ;-) Daje to dodatkowo mniejsze koszta paczki - bo jest zależne od wartości ubezpieczenia.

Moja paczka - o wymiarach cirka 50x35x25 cm zawierala obudowe (plaska paczka) i "kosztowala" 75 USD i vat z clem to okolo 68 zl. Przesylka tez kosztowala 60 usd ale naklejka nie draznila naszych celnikow jej wysokoscia.

Ja bym zamowil:

1 szt obudowa Aluminiowa +

1 front obudowy preampa cyfrowego (specjalne zyczenie $20)

1 zasilacz lampowy stabilizowany do pre lampowego koplet bez trafo

Ja też bym zamówił parę rzeczy.

>Ryszard_wpl

Jak dostałeś zawiadomienie z urzędu pocztowo- celnego(pewnie Łączyny 8) , to była odrazu wyliczona suma cła i vatu na podstawie deklaracji celnej paczki , czy chcieli rachunków i trzeba było wysyłac ośwoadczenie co jest i za ile w paczce ? Pozdr.

Panowie,

Moge sie mylic, ale wydaje mi sie, ze istnieje gorna bariera importu nie podlegajacemu cleniu i dawniej to bylo okolo 200US$ - postaram sie dzisiaj sprawdzic - oznacza to ze jesli deklaracja celna wystawiona przez wysylajacego jest wlasciwie wypelniona i kwota jest ponizej tej 'bariery' nie ma co sie martwic. Jak do tej pory zamawialem 2 rzeczy z HKG, jedna juz dotarla i nie bylo clenia choc paczka byla niemala, druga niestety poszla przez pomylke na moj adres w niemczech i lezy wlasnie na cle w DE - z czego malo sie ciesze;), anyway tam tez nie powinno byc problemow - bo do niemiec tez ida takie paczuszki[wiem od sprzedawcy:)].

Zdecydowanie najlepszy bylby odbior osobisty i wwiezienie tego do kraju z soba - wtedy jest najlatwiej i najszybciej i koszta przesylki odpadaja, no ale na razie...ten watek by zebrać chętnych:)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.