Skocz do zawartości
IGNORED

Wygrzewanie sprzetu

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

co do kolumn to chyba nie ma wątpliwości. Właśnie skończyłem (tak sądzę) wygrzewanie nowych kolumn, kupionych w salonie i nigddy wcześniej nie otwieranych i nie odsłuchiwanych. To niewiarygodne jak ich brzmienie sie zmieniło (poprawiło) a wraz z nim mój nastrój (od rozpaczy do zachwytu). Ciekawe, że odnosnie moich poprzednich kolumn (avance epsilon) - też nówki z salonu - nie pamietam różnicy. No ale może były podgrzewane w sklepie.

Co do elektroniki to być może coś jest w tym co donosi Fr@ntz. Też raz zapomniałem wyłączyc sprzęt i przy odsłuchu miałem wrażenie, ze dźwięk jest nieco inny - delikatnie lepszy, pełniejszy. Różnica nieduża ale zauważalna. jeszcze to posprawdzam.

Pozdrawiam,

J

Fr@ntz's right! 12-sto godz trzymanie sprzętu pod prądem nic nie dało ale już po 36 godz pojawiła się różnica w brzmieniu. średnica się wzmocniła albo wysoki bas cofnął albo jedno i drugie. Najniższy bas też się zmienił - przestał mieć charakter "rzutu na taśmę" gdzie-nie-gdzie połączonego z wygłośnieniem a stał się "normalny" czy "łatwy", dodatkowo fajnie kontrolowany, bardziej kontur niż klucha. Fajne i wyraźne zmiany również w scenie - poszczególne jej składowe pomniejszyły się dzięki czemu powstały między nimi przestrzeń i porządek. Ogólnie jest bardziej git niż było. Ciekawe ile m-cznie kosztuje trzymanie wzmacniacza i cd stale pod prądem?

• Redaktorzy

niestety, to słychać i coś mi się wydaje, że albo będe trzymał sprzęt pod prądem (CD jest cały czas) albo będę musiał przesiąść się na lampowca.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.