Skocz do zawartości
IGNORED

Moonwalk kontra Illuminator

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Adamgdansk ---> cały czas mam w domu coś z Audionovy (łącznie z prototypami np. Phantom czy Solaris).

Moje uwagi co do Moonwalka i Illuminatora (wersje mono wire) - Moonwalk jest bardziej żywiołowy, podbija troszkę górne krańce pasma, idealny do nieco przyciemnionych zestawów (u mnie doskonale grał w zestawieniu Grundig A-9000 + Minas Antony). Illuminator jest łagodniejszy, bardziej spójny, mniej żywiołowy ale za to bardziej muzykalny. Trzyma lepszy porządek na scenie choć wszystko wydaje się nieco uspokojone. Góra mimo to ma doskonałą rozdzielczość. Bardzo dobrze się sprawdził w zetawie KD-261 + DIY (na M18WH+KT28F). Conrad po tuningu mimo to czasem zapalczywy w górnych rejestrach. Potwierdzone w kilku różnych zestawieniach.

A kto to Pan MArek..tez bym sonie go posluchal chociaz przez 2-3 dni...jest taka mozliwosc???...z tego co wiem to mozna z audionovy kupic/...posluchac i odeslac po tygodniu jak nie odpowiada!

Adamgdańsk ---> zanosi się na niezłe zamieszanie ;) Zgromadzę na weekend trochę sznurków. Mam już w domu z głośnikowych:

- AQ Slate,

- AN Moonwalka,

- AN Illuminatora,

Dojdzie jeszcze AQ CV6 i może Qasarus.

Do tego IC:

- AN Nightflight,

- AN Phantom,

- AQ Turquoise,

- Zydelkowy IC ZZ,

- DIY na Klotzu La Grange,

Innych IC nie wymieniam bo nie będę nimi żąglował bo ich miejsce jest przeznaczone do np DVD albo Video.

Njbardziej ciekawi mnie porównanie CV6 vs pozotałe kable i Nightflight vs Zydelek ZZ.

Podziele się uwagami jak mi się uda wszystko odsłuchać.

Cynamon ---> będę go miał na 100% w piątek. Pan Marek właśnie potwierdził przed chwilą, że go dostarczy.

P.S. Jeśli ktoś z kolegów z Warszawy ma chęć posłuchać tych sznurków to zapraszam w sobotę albo po weekendzie (ale nie będę wówczas miał CV6).

Kontakt proszę na priwa.

• Redaktorzy

A ktoś orównywał brzmienie najtańszych głośnikowców Audionovej (Lunatica za 25zł/m vs Nightdrive za 18zł/m)?

Nie ukrywam, że Nightdrive dzięki ciemnej koszulce jest o wiele bardziej praktyczny.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz ---> Nightdrive to kabel do car audio o przekroju 2x1,5 mm. Nie słuchałem go. Lunatica zdecydowanie odstaje poziomem od Moonwalka.

Z car audio Audionovy mam IC z przewodu LIGHTSPEED do podłączenia tunera w sypialni (od dziś to Grundig T-905) i gra ten przewód bardzo dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.