Skocz do zawartości
IGNORED

Ile waży Wasz sprzęt audio?

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

-> AL

Tak jest wykorzystajmy ten kapital (intelektualny?). Swoja droga Harvi zawsze wydawal mi sie dosc rozsadnym gosciem, jak widac paranoiczne jazdy dosiegaja czasem kazdego. Z drugiej strony, kazdemu, poki co, wolno ukladac wlasna teorie spiskowa :-))

>Harvi

My Wszyscy, od zawsze niejako "zanurzeni" jestesmy w "bioplazmie", jak plankton w Oceanie !

Zadanie swiadomego przeprowadzenia was tam, mial Okeanos, poki go, ten okropny Lu - nie zbanowal ! :)

Zaprawde uwierz mi, Harvi, my AKTUALNIE przebywamy w czysto wirtualnej przestrzeni, jestesmy

czysto wirtualnymi bytami, a jezeli zdaje Ci sie co innego, to WIERZ MI - TAK CI SIE TYLKO ZDAJE !

Wiem jak strasznie szokujaca dla Swiadomosci (jezeli autentycznie przezyta), moze byc taka wiedza

(to poczucie), ale po oswojeniu sie z tym (a do tego potrzebny wlasnie rytual, ceremonial przejscia !)

da sie z Tym zyc, a nawet otworza sie przed Wami Zupelnie Swieze Perspektywy ! :)

pzdr

>JFSebastian

Geniusze, Sebastian, dziela sie na dwa rodzaje (z grubsza) :

1. Prawdziwi Geniusze, ktorych prawie juz nie ma (sa wymierajaca rasa i pochodza z Syriusza), do ktorych ja naleze ! ORAZ

2. Roznej masci Hochsztaplerzy, ktorzy sie tylko PODAJA za takowych !

I zeby przejsc od razu do tematu, powiem Ci tylko, ze Ci prawdziwi, maja gleboko w dupie magiczny "punkt" Rachmaninowa !

I to wlasnie, zdaje sie jest najbardziej wiarygodna proba, ich geniuszu !

(ale trudno sie TAM dostac, zeby TO sprawdzic) !

Zdrowka

-> Arsen Lupin

W kwestii ksiazek - oczywiscie jesli musisz cos wyrzucac, to wyrzuc tego starego stetryczalego nudziarza Kanta :-) Platona lepiej nie, "Eutyfron" dziala swietnie na zly humor albo zalewajace nas z mediow buractwo i glupote :-)

>qb_1

Ucieszylo mnie bardzo, ze wlasnie Eutyfrona wymieniles ! :))

Dla mnie To, co sie Tutaj dzialo i dzieje na forum bylo wprost wstrzasajacym rozpoznaniem Tych samych mechanizmow !

Przeczytalem go raz jeszcze, niemal w oslupieniu, ze wlasciwie w pewnych sprawach NIC sie nie zmienilo, przez te "glupie" 2000 lat ! :)

Te same ludzkie (ludzkie ?) "strategie" zachowania, "wzory charakteru, itp.,itd. Wszystko, co przezylem na tym Forum,

do "Eutyfrona" - pasowalo - "jak ulal" ! :)

Spojrzalem swiezym okiem, na me domostwo - jak by to bylo - bez Kanta, i powiem Ci, ze nie dostrzeglem, aby sie nawet

odrobine, stalo - przestronniej ! :) Kropla w morzu (Oceanie !) ! Tak, ze go chyba jednak - zostawie ! :)

W kazdym razie dziekuje, ze sie starales pomoc ! :)

Pozdrawiam

>JFSebastian

No dobra JFS, nie bede sciemnial !

Rachmaninowa zupelnie nie znam !

Ale wiele dobrego slyszalem !

Czy bylbys laskaw mi cos polecic ?

Konkretne nagrania, konkretne plyty, wg. Ciebie - najlepsze ?

Moze da sie cos wymyslec z tym magicznym "punktem" ! :)

Jezeli jest taki dobry, jak sugerujesz, to nie neguje, ze moze, podobnie jak ja,

byl tu przyslany w ramach jednostonnej "wymiany kulturalnej",

z rejonow z ktorych i ja pochodze ! :)

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o "punkt" to Rachmaninowa Ci zdecydowanie nie polecam, bo po pierwsze - jego muza jest schizofreniczna, a po drugie - troszkę maławo tych "punktów" ma w swoich utworach.

Polecam jak zwykle Bacha - Jesu, Joy of Man's Desiring :))

A tak wogóle to nie jesteś ani trochę geniuszem. No chyba że kuba wojewódzki też jest geniuszem... :p

>JFSebastian

Kuba Wojewodzki jest tylko dosc inteligentnym, dowcipnym i sympatycznym bajerancikiem i trudno dociec,

czy jest powierzchowny, wlasciwie caly sie w tym show-menstwie realizuje i niema sie co po nim wiecej spodziewac,

czy warto zalowac, ze marnuje sie, odwalajac taka potworna komerche i schlebiajac pospolitym gustom !

Z pewnoscia jest o Niebo i Ziemie inteligentniejszy, od tego barana Majewskiego i jeszcze jakis maly, "niesprzedany"

kawalek Siebie - posiada !

Bacha znam, natomiast czy moglbys mi objasnic, o co z tymi - magicznymi "punktami" u Rachmaninowa - chodzi ?

Na czym polega "schizofrenicznosc" jego muzyki ? Morfologia samego utworu jest jakos "rozczepiona", czy co insze ?

Gdybys sam byl geniuszem, tobym to zaraz w Tobie rozpoznal, i porozmawialibysmy sobie jak geniusz z geniuszem

(czyli o pogodzie) ! A tak, skazani jestesmy tylko na wymiane informacji dot. muzyki itp. ! Mowi sie trudno !

Pozdrawiam

Geniusze sa Rozni !

Ich samotnosc to stereotyp !

Oczywiscie sa samotni - wewnetrznie !

Co nie znaczy, ze zamykaja sie w 4 scianach i nie interesuja sie przejawami tzw. Rzeczywistosci !

Tak postepuja - pozerzy !

Niewiele sie dowiaduje od Ciebie, JFS !

Robisz ruchy - pozorne !

Jak z tym wyprowadzeniem na HiFi i M !

Szkoda !

pzdr

JFSebastian

Nie wiem jak okreslic, czym sie naprawde interesuje !

Wszystko to tylko slowa, pojecia !

Ale zainteresowanie jest "rzeczywiste" ! (znow tylko slowo ! :)

Proba uzgadniania pojec, pchnelaby nas w nieskonczone opisy, stajace sie w trakcie ich tworzenia, zalazkiem dla kolejnych, i tak w

NIESKONCZONOSC !

Jak sie urwac z tej karuzeli ?

Skad wiadomo, ze jezyk - "odzwierciedla" "rzeczywistosc" ?

Skad wiadomo, ze nie nie jestesmy manipulowani za pomoca jezyka, albo, ze to sam jezyk nami nie manipuluje (nami mowi !)

Nie wierze w zadne "pozytywne" prawdy przekazywane za pomoca jezyka !

Zdaje sobie sprawe, ze to co powiedzialem przed chwila (w poprzednim zdaniu), jest - paradoksalne ! (czy wewnetrznie sprzeczne !)

Co w Takiej sytuacji proponujesz, JFS ?

Dalej interesuje Cie, czy musze jesc ? Pewnie nie musze ! (choc lubie, od czasu do czasu ! :)

Czy jest to istotne dla poradzenia sobie z powyzszymi pytaniami i watpliwosciami ?

Co To Wszystko Znaczy ? Jak rodzi sie znaczenie i co ono znaczy ? Czy znaczac, moze byc bez znaczenia ? Co by to oznaczalo ?

Napisz CO myslisz ! :)

Nareszcie jakas fajna dyskusja!

;-)

Co do slynnego punktu Rachmaninowa - przeciez to takie proste. :-)

Czy ten Atopos czy jakis tam to ma byc Laskowik czy Laskowski bo jakos nie doczytalem? No i Syriusz. Syriusz to chyba nie planeta chyba, ze Wy o innym Syriuszu. W koncu w tej dyskusji jest tyle poziomow, ze kazdy dziala na swoim ;-)

pzdrw

soso

Nie wiem czy to na temat ale moj sprzet wazy 32 kg + 32 kg + 12 kg + 11kg + 4 kg + 1 kg + 1 kg + 90 kg + 4 kg + 25 kg + 25 kg + 15 kg + 15 kg + 24 kg + 24 kg + 5 kg + 4 kg + 4 kg - ile wyszlo?

pzdrw

soso

>soso

Laskowik i Laskowski to dwie rozne osoby.

Laskowik to ten inteligentny i dowcipny.

Laskowski to ten poczciwy i naiwny (moze to jednak jakas wyzsza forma inteligencji !?)

Syriusz to Gwiazda !

Gwiazdy to przetwornice i systemy sterujace Waszymi mozgami !

Wami steruje Slonce (domysliliscie sie tego juz dosc dawno - "gdy Slonce bylo Bogiem !)

Mna "steruje" - Syriusz !

Czy ja juz sie nigdy nie dowiem, co to jest ten magiczny "punkt" Rachmaninowa ?

Pozdrawiam

>foxbat

Nie badz smieszny, foxbat !

Orion to ciaptak i niedorajda ! Posmiewisko w calej Galaktyce !

Jakby zdjal Pas, toby mu tylko portki opadly, i skompromitowal by sie jeszcze bardziej ! LOL

Pozdro

Arsen Lupin, 16 Maj 2006, 10:25

>>soso

>

>Laskowik i Laskowski to dwie rozne osoby.

>

>Laskowik to ten inteligentny i dowcipny.

>

>Laskowski to ten poczciwy i naiwny (moze to jednak jakas wyzsza forma inteligencji !?)

Dzieki Ci o Wysoka Inteligencjo! Teraz wiem i zapamietam w notesiku.

>

>Syriusz to Gwiazda !

Dzieki Ci o Wysoka Inteligencjo! Teraz wiem i zapamietam w notesiku.

>

>Gwiazdy to przetwornice i systemy sterujace Waszymi mozgami !

A to juz cos nowego. To Kant? On cos nadawal o niebie gwiazdzistym..

>Wami steruje Slonce (domysliliscie sie tego juz dosc dawno - "gdy Slonce bylo Bogiem !)

Wami to domyslam sie znaczy nami? Slonce, powiadasz. Moze to i dobrze. Cieplo przynajmniej jest.

>Mna "steruje" - Syriusz !

To widac, slychac i czuc.

>

>Czy ja juz sie nigdy nie dowiem, co to jest ten magiczny "punkt" Rachmaninowa ?

Boze, Tobie naprawde trzeba kawe na lawe. Czy ten Syriusz kasuje Twoj poped plciowy? No TO jest ten 'punkt' Wysoka Inteligencjo ;-)

pzdrw

soso

>Ojciec Dyrektor

Chyba tylko bardzo szacunkowo, Ojcze !

Przy okazji chcialem zapewnic Ojca o mym najwyzszym szacunku dla Ojca Swietej Osoby !

A wracajac do tematu : waga "kubatury" budynku, dzielona przez ilosc lokali !

Przykladam tez wielka wage, do kazdego, wypowiedzianego przez Ojca - Slowa, na tym Forum !

Tylko, czy inne lokale nie maja tez swego udzialu w Naszych audiofilskich doznaniach ?

A czy nie jest przypadkiem tak, ze caly Wszechswiat znajduje sie w rezonansie (gra !) i tak naprawde

WSZYSTKO JEST TYLKO REZONANSEM !!! (i po prostu - Jedna Wspaniala Symfonia na Chwale Panska !)

Pozdrawiam i niech Bog ma Ojca w Swojej Opiece,

a Swieta Panienka spelnia Ojca najskrytsze marzenia !

>soso

>Gwiazdy to przetwornice i systemy sterujace Waszymi mozgami !

"A to juz cos nowego. To Kant?"

To nie zaden - Kant, tylko - JA !

Gdybys uwazniej sledzil ten watek, wiedzialbys, ze Kant byl stetryczalym nudziarzem, i nigdy bym sie na Niego nie powolywal ! LOL

janek_dolas

Podaje za Opteronem:

"Najsłynniejszy punkt na świecie to punkt "G", powstały całe tomy podręczników opisujących jak go odnaleść. Po wieloletnich, dociekliwych badaniach, środowiska naukowe całego świata uznały że punkt "G" znajduje się w Rudzie Śląskiej w dzielnicy Kochłowice. :-)"

Informacje z watku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9300-100001835 1170292454_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Arsen Lupin

>

>To nie zaden - Kant, tylko - JA !

jak to możesz być Ty jak Ciebie nie ma - a wpisów dokonuje nieistniejąca realnie kolejna krótkotrwała "postać"

która jak sam napisałeś nie ma NIC wspólnego z innymi "postaciami" (np. okeanosem atposem neosem itp.....)

coś co nie istnieje nie może być JA - może być tylko MY (a po prawdzie CZASAMI, ewentualnie NIGDZIE I NIKT) zastanawiam się czyje zdjęcia tu wklejasz i czy masz jego zgodę;

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.