Skocz do zawartości
IGNORED

Wystawa Audio Show 2006.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Walery, 11 Paź 2006, 17:18

>Zdezi>

>czyćbyś przekonał się choć trochę do GC?;-)

... z Twoim pre zagrał naprawdę dobrze :) ... bo ten Klyne ;) to była porażka :)

Walery tylko nie zmieniaj obudowy ;) ... jest naprawdę "inna" ;) od tego co aktualnie "modne" ;)

zdezi

"Chcesz weryfikować innych a samemu wejsc tylnymi drzwiami ?"

Zorro.

A ja naiwny sądziłem, że mój Amadeus jest jednym z tych kilku wyrobów jawnie i pozytywnie zweryfikowanych przez nasze forum, a zdanie o nim nie jest oparte jedynie o szeptane opinie, które zycie potrafi zweryfikowac różnie.

By the way. Chciałem uzmysłowic kolegom diy-owcom tym testem u Piotra Ryki, jak te sprawy powinno sie przejrzyście załatwiać. Miałem nawet nadzieję, że będa to początki nowego. Tzn, chcesz coś sprzedać kolegom-poddaj się weryfikacji. Chwała piotrkowi608 i darkulowi, że podjęli tą samą decyzje. Mam nadzieję, że nie byliśmy pierwsi i ostatni.

Z tego samego powodu apelowałem w tym wątku o demokratyczny wybór na AS. I z tego samego powodu mam nadzieję, że nie znaleziono, jak napisałeś "tylnych drzwi".Z których ja też nie mam zamiaru korzystać.

StefanB, tylko nie rób się drugim atoposem;)

Poprostu podeślij kolegom wzmaka wraz ze słuchawkami najlepiej(jezeli prezentacja ma być multimedialna)

Gorek myśle załatwi jeszcze jeden stolik, a nawet jeżeli nie to jakiś stolik hotelowy napewno sie znajdzie, zeby stanowisko słuchawkowe stworzyc. To takie moje fantazje, proszę sie nie sugerowac;)

zdezi zaproponował 2 systemy, do dryugiego wyraxnie brakuje kolkumn, żeby nie było, ze jeden twonk robi kolumienki DIY;)

McGyver, gipsy, hej? Gdzie jesteście?

Pozdrawiam

Sorry, Stefan podejrzewam o co Ci chodzi ale wymyslasz rzeczy absurdalne .

Mysle że problemem może byc znalezienie odpowiedniej ilosci ciekawych urządzeń

a Ty rzucasz jeszcze kłody pod nogi i wymyslasz jakieś weryfikacje , głosowania ..itp,itd

Proponuje jeszcze sprawdzenie czy dziadek wystawiającego przypadkiem nie służył w Wermachcie :)))

>stefanB

Nie ma tylnych drzwi. Jest tylko jedno wejście - Podesłanie sprzętu do klubu. Każdy ma takie same szanse (mam nadzieję), bo gusta klubowiczów są różne. Oczywiście nie ma się co dziwić, że klub ma swoich championów, bo to są urządzenia wielokrotnie przez nich sprawdzone i zweryfikowane i najwyraźniej wygrały z liczną konkurencją.

Tego czego mi między innymi do tej pory brakuje to np. MPM, drakuli, kabelków Bartka1, wzmacniaczy kolegi senicza i kolegi Silver Sound. Nie zaszkodziłyby odsłuchy kolumienek McGyvera i arturp.

Nadal nic nie stoi na przeszkodzie, aby coś z tych urządzeń pojawiło się. Jest tylko jedno pomieszczenie o ograniczonej powierzchni i do dyskozycji w skończonym czasie. Trzeba mądrze pomyśleć jak tą czasoprzestrzeń zagospodarować.

Od początku nie wierzylem w to, że wszyscy będą zadowoleni - celowo nawet nie chcę zajmować miejsca i czasu żadnym ze swoich pomysłów, żeby dodatkowo nie utrudniać wyboru.

Problem czasoprzestrzeni jest problemem obiektywnym, a nie wymysłem nieżyczliwych. Problem zagospodarowania tego continuum jest o tyle subiektywny, że rodzi się w głowach każdego z niezadowolonych. Osobiście będę się cieszył tylko dlatego, że coś takiego w jubileuszowym 10-tym AS będzie miało miejsce.

Panowie DIY-owcy im wcześniej złożycie akces w tej zabawie tym szanse na ciekawsze i lepiej dobrane systemy docelowe.

Gdyby zrobić harmonogram odsłuchów i udostępnić go wcześniej wszystkim zainteresowanym odwiedzinami na AS2006, to mogłyby zostać obsłuchane przez 2 dni nawet 4 systemy.

Pomoc organizacyjna KAiM wydała mi się najsłuszniejszym wyborem ze względu (poza oczywistymi względami) na pozytywne wrażenie jakie wyniosłem z osobistego spotkania w klubie dotyczące właśnie organizacji odsłuchu wielu źródeł w sposób uporządkowany i w stosunkowo krótkim czasie.

Pozdrawiam i zachęcam do molestowania członków KAiM - niech wiedzą czego się podjęli ;)

Rzeczywiście pomysł zestawienia dwóch, góra trzech systemów wydaje się być na miejscu.

Ze źródłami nie powinno być kłopotu - jak można zauważyć kolumny lub preampy mile widziane.

lancaster, 11 Paź 2006, 18:14

>zdezi zaproponował 2 systemy, do dryugiego wyraxnie brakuje kolkumn, żeby nie było, ze jeden twonk

>robi kolumienki DIY;)

>McGyver, gipsy, hej? Gdzie jesteście?

>

>Pozdrawiam

Ja jestem i czytam. Moje kolumny nie pokażą się z dobrej strony grając z gainclonem (sprawdzone kilkakrotnie). Po prostu nie pasują do tego wzmacniacza. Grają natomiast dobrze na przykład z będącymi w moim posiadaniu Monoblokami pana Maćka na 6S33S. Tyle że coraz większą niechęcią napawa mnie to co tu czytam, jakieś przepychanki, wzajemne podejrzenia, weryfikacje, lustracje, absurd, szkoda gadać. Nie piszę się na to, wolę mieć spokojne nerwy.

McGyver, bez przesady z tymi przepychankami, nie chcesz-nie ma kłopotu. Oprocz GC ma być jeszcze Ugoda jara.

Jeżeli z lampą grają twoje kolumienki optymalnie, a lampy nie będzie, to nie ma po co sie ładować.

Z drugiej stronyładna stolarka byłaby ozdobą pokoju.

Qrde, gdzie jest senicz i jego amp, no i kolumny?

Pozdrawiam

Jak już pisałem, sam dysponuję Monoblokami pana Maćka, które przecież też są DIY, więc od tej strony nie ma problemu.

Natomiast atmosfera już została zepsuta i tego sie nie cofnie. Nie uśmiecha mi się to. A szkoda, mogło być fajnie.

Jeżeli podoba Wam się stolarka z moich kolumn, to w Warszawie Minas Anor w wersji Premium (Vify M18WH i Dynaudio D260Esotec) posiada forumowicz Zafop.

jar, prawdziwy hi-end w każdych warunkach sie obroni ;)

Kolumny niepotrzebne!:)

Bardzo sie cieszę, ze tak to na dzień dzisiejszy wygląda.

Do Patka moze monitory jakieś?

Pozdrawiam

Do Patka to ja bym zostawił te twonki .

Pomyslcie o dobrym CD (jakby co jest mój rtelek z zegarem DeToma) ;-)

Roamawiałem dzisia z saprem i doszlismy do wniosku, ze w zasadzie mozna te obudowy (lub ich brak ) zostawić jak sa . Bedzie widok ala diy1!. To ma swój wyraz i urok. Podkreslenie róznicy między komerchą a diy :-)

jar, też bym sie nie podniecał fornirem. Słuchacie ich na codzień takie jakie są i tak jak piszesz bedzie to miało swój urok.

Co do źródła, to może będzie nispodzianka i dobry gramofon sie trafi;)

Ale, ze nie samym winylem człowiek żyje(przynajmniej nie każdy), to dobre CD(najlepiej dużo DIY inside)poszukiwane.

Chociaż coś czuje, ze ten Twój Rotel załatwi sprawę:)

Pozdrawiam

jar1, 11 Paź 2006, 21:44

>Wzmacniacz gramofonowy jest potrzebny!

Jarek coś tam mówił że ma jakiegoś fonostejdża do MM, w razie czego ja mam AT400ML i Buggle (to w końcu też DIY, a właściwie CDIY)

Jeszcze jedna sprawa z mojej strony. Dokładnie tydzien i kilka dni temu zarejestrowałem działalność, zgodnie z sugestiami wielu forumowiczów. Pewnym osobom nie pasowało, że robie to co robie ale nie płacę podatków. Więc okej, teraz place zus, podatki itp a co za tym idzie, mam firme, logo itp itd. Moje pokazanie sie na Audio Show bedzie pewnego rodzaju reklamą i pokazaniem swoich wyrobów przed większym gronem. Czy nikomu to nie zawadza? Pytam za wczasu ponieważ to forum ma swoje uroku i jest wielu którzy z checią rzucają kłody tym ktorym cos sie w życiu udaje.

Ja też popieram Górek twoje działania. Cieszę się że coraz lepiej CI idzie i życzę sukcesu na audio.

Skoro zydelek może rozdawać ulotki, hmm to ja mogę ci zaproponować ładne przygotowanie zdjęć na stronę (obróbka graficzna) dla pokazania w jak najlepszej formie twoich produktów.

powodzonka.

Witam,

fonostejdż do MC i MM jest aktualnie u JOZWY wstępna opinie są pozytywne.

W pełniejszą opinie poznamy za około tydzień i wtedy zamierzam

dostarczyć go do KAiM (rozmawiałem o tym juz z SARPEM).

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.