Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Cambridge Azur 540A

darker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeszukiwalem bardzo dlugo to forum,jednak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania.Rozgladam sie od dluzszego czasu za kolumnami do mojego wzmaka.Przedstawie sytuacje:

-Mam wzmacniacz Cambridge Azur 540A

-Slucham przede wszystkim hip-hopu,ale tez jazzu i soulu.Zajmuje sie takze beatboxem,wiec potrzebuje troche basu,ale takze potrzebuje glosniki szczegolowe i nie meczace...

-Wolalbym raczej kolumny stojace

-moj pokoj to ok25m^2

Od dluzszego czasu moimi faworytami sa Tannoy F4 i JBL e-60,Myslalem tez o Usherach S-520, ale bardzo prosze o kazde propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/26324-kolumny-do-cambridge-azur-540a/

darker

Nie wiem do jakiej kwoty mialy by byc to kolumny, ale sluchalem,co prawda, z Azurem 640 Acoustic Energy Evo 3...nowe cos ok 2800pln, nie twierdze ze bedzie to to czego szukasz ale jak dla mnie wlasnie graly tak jak Ty chcesz...jesli jestes z Warszawy to w Audio Forte powinni je miec

Mag

Ja miałem Azura 640A i grał u mnie z KEF Q1.

Słyszałem go również z Q4 i Q5. Praktycznie wszystkie zestawienia można uznać za bardzo udane. Odstawały od tej stawki wyłącznie Q4 ale one w większych pomieszczeniach po prostu giną i stąd też do pokoju >15-16m2 ja bym ich nie polecał.

Słuchając rozumu....

Ja zaproponowałbym DALI CONCEPT 6 - cena poniżej 2000 zł./para. Oczywiście Acoustic Energy sprawdziłoby się idealnie w Twoim systemie i do Twoich wymagań, natomiast cena jest wyższa. Zwróć także uwagę na MISSION m34i. Proponuję wyłącznie odsłuchać.

Sproboj Minas Anor firmy Regisaudio. Ja tam nie slyszalem, ale maja najwiecej dobrych i bdb opini na tym forum.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Dzieki,za odpowiedzi, ale chyba dalej najblizej ejstem kupna Tannoy Fusion 4. Najgorszym problemem jest to ze mieszkam na podkarpaciu i daleko mam do duzego miasta, a tam i tak nie znajde pewnie tego zestawu do przysluchania ktory chcialbym uslyszec.

Ma ktos moze zestaw Cambridge + Tannoy ? Musze byc pewny ze to potrafi zagrac, bo drugim celem sa kolumny JBL e-60... Musze szybko sie zdecydowac,pomozcie :)

darker

pewny nigdy nie bedziesz, bo dla jednego to zagra a dla Ciebie bedzie kompletna porazka...bez odsluchu ja bym sie nie odwazyl...za duze ryzyko, lepiej poczekac na okzaje kiedy bedziesz mogl je posluchac w tym zestawieniu niz potem zalowac

Mag

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.