Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy kity Tripath'a z 41Hz.com

gallegro

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do wstępnego zgłaszania swoich zapotrzebowań na wspomniane kity dostępne tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z zebranych informacji wynika że ta oferta ma najlepszy stosunek ceny do jakości.

Osobiście piszę się na AMP2 (może nawet kilka szt.)

Myślę że przy większej ilości będzie możliwa negocjacja cenowa.

Ze względu na mój niezbyt imponujący dorobek na forum szukam osób które włączyłyby się w to przedsięwzięcie (zaufanie, doświadczenie itp.)

Czy są potencjalni chętni ?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26360-zamawiamy-kity-tripatha-z-41hzcom/

misio1973, 21 Maj 2006, 11:18

>Też bym się pisał na któryś ale może ktoś by napisał coś na ich temat , ktoś kto zna między nimi

>różnice brzmieniowe

Z moich info zebranych z netu wynika że PCB maja dopracowane i solidne. Co jakiś czas wprowadzają minimalne udoskonalenia więc nie spoczywają na laurach.

Oczywiście zawsze można zastosowac kilka lepszych elementów i np. zwiększyc przekrój ścieżek (cynowanie, srebrzanka) ale to juz jest w gestii każdego z nas. Fajnie by było kiedy po zakupie i zmontowaniu moglibyśmy wymienić sie spostrzeżeniami z odsłuchów.

Dystrybutor dostarcza solidną instrukcje montażową i zapewnia wsparcie techniczne przy ew. problemach z uruchamianiem. Jeśli chodzi o brzmienie to nawet na tym forum można sobie poczytać (wyszukiwarka i "Tripath").

Jak dla mnie, do niektórych zastosowań jest bezkonkurencyjny. Jako napęd subbasu przy aktywnym podziale, jako napęd subwoofera itp. Trzeba tylko pamiętać o wydajnym zasilaczu. Jako jeden z niewielu wzmacniaczy impulsowych w klasie T (nie mylić z klasą D) radzi sobie doskonale z całym pasmem.

Jesli chodzi o dostępność scematów to są w sieci pdf-y chipset-ów na których oparte są moduły (czasami całych modułów). Jeśli ktoś będzie miał problem to mogę podesłać via email.

Na głupie pytanie mądra odpowiedz :-)

Cena w Euro dotyczy PCB i kompletu elementów dla 2 kanałów (bez radiatora który i tak jest maleńki a przy kitach o mniejszych mocach wystarcza odpowiednia tylna ścianka wzmaka). Prawdopodobnie można też skonfigurować do pracy w mostku.

Cena w Euro zawiera ichni VAT. Cena w $ nie zawiera podatku ale nas niestety dotyczy ta pierwsza :-(

Dzięki za trafną uwagę. Niektóre kity (napewno AMP2 i AMP3) są wykonane w technice SMD. Jeśli ktoś jest początkującym elektronikiem i nie może liczyć na fachową pomoc, może mieć poważne problemy przy montażu.

Myślę że nie ma potrzeby stosowania 5 kanałów o tej samej mocy. W zależności od konfiguracji zastosowałbym jeden kanał dużej mocy na suba (reszta kanałów o mniejszej mocy) lub 2 kanały (front) o dużej mocy w zestawie bez subwoofera.

mysle jeszcze o 3x300 na przod, 2 x 100 na tyl, o subwooferze nie myslalem ale rzeczywiscie mozna by zastosowac tez sub diy, czyli potrzebowalbym 2 amp2 i 1 amp 1, preamp av do tego i jakis uczciwy projekt suba

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jeżeli masz (lub planujesz) b. dobre (i drogie) 2 kolumny na front, to polecam układ bez suba:

przód - 2x300

centralny - 100 (spokojnie wystarczy)

tył - 2x100

Chyba że masz b. duże pomieszczenie odsłuchowe.

tzn chodzilo mi ze nie myslalem o subie diy tylko komercyjnym, ale teraz zaczalem sie zastanawiac czy to nie bedzie dobre wyjscie zeby diy suba zrobic

Podsumujmy dotychczasowe (narazie niewiązące) zamówienia:

gallegro - AMP2 - 1 szt. (lub więcej)

Arsen Lupin - AMP2 - 1 szt.

macsch - AMP1 - 1 szt. (lub 2 szt.)

misio1973 - AMP1-B - 1 szt.

alectro - AMP? - 5 szt.

Commo - AMP5 - 1 szt.

Już coś jest, ale może znajdą się kolejni chętni.

Jeśli ktoś z wymienionych zmieni plany lub je doprecyzuje proszę informować na bieżąco.

Po ustalonym czasie złożenie zamówienia będzie traktowane jako wiążące.

Czekam też na zgłaszanie się osób do których forumowicze mają zaufanie i są zainteresowani zakupem. Wynika to z tego że trzeba będzie wpłacić pieniądze na jedno konto skąd będzie dokonany przelew. Przesyłka również przyjdzie w jedno miejsce i poszczególne zestawy będą rozsyłane. Przy moim skromnym dorobku na forum nie mogę oczekiwać że zostanę obdarzony takim zaufaniem ;-)

I jeszcze jedno. Proponuję żeby dodatkowe koszty (przelew, przesyłka do Polski, przeyłka na terenie Polski) zostały podzielone proporcjonalnie do kwoty poszczególnych zamówień.

Przykład:

zamówienie A - 200 Euro

zamówienie B - 100 Euro

dodatkowe koszty dla obu zamówień - 150 pln

zamawiający A płaci 100 pln dodatkowych kosztów

zamawiający B płaci 50 pln dodatkowych kosztów

Można też ustalić że dodatkowymi kosztami obciążamy wszystkich równo bez względu na wielkość zamówienia.

Jeśli macie jakieś sugestie proszę je przedstawić.

Małe sprostowanie:

Koszty indywidualnych przesyłek w Polsce powinny odpowiadać rzeczywistym kosztom i powinny być prawie jednakowe dla wszystkich (uzależnione od wagi). Myślę że to uczciwe rozwiązanie.

gallegro

ja bym reflektowal na 4 x AMP1-B , mysle ze jak sie wykrystalizuje lista chetnych to bedzie mozna zaczac myslec o podziale kosztow wspolnego zamowienia zeby wszystko bylo ok, jasnym jest ze powinno sie wszystkim oplacac bardziej niz pojedyncze zamowienie bo przy drobnych sumach koszty przelewow bankowych itd. pochlona z polowe wartosci zamowienia tutaj masz liste produktow, mozesz negocjowac cene i zalatwiasz jednym przelewem zagranicznym, placisz za jedna paczke ubezpieczona, tak jak przy nos dacu ktos jednak musi podjac trud i sie tym zajac, poswiecic troche wlasnego czasu...

Wchodząc w jakikolwiek opis na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wyrzuca mi error. Chętnie bym coś zakupił.

Ukryta Zawartość

>electro

Myślę że uda sie wypracować taki system żeby wszyscy byli zadowoleni.

Proponuje żeby do końca miesiąca wszyscy chęti określili sie precyzyjnie co do typów i ilości kitów.

W zwiazku z tym że jak do tej pory nikt poza mną nie zgłosił chęci pilotowania zamówienia, mam pewien pomysł na uwiarygodnienie mojej osoby. Od dość dawna mam konto na Allegro (nick gallegro :-) i troche komentarzy (wszystkie pozytywne). Dla osób które nie miałyby zaufania mógłbym wystawic aukcje za symboliczną kwotę. Po "wygraniu" aukcji następowałaby wpłata na moje konto. Potem ja przelałbym pieniądze za granicę a po dostarczeniu towaru zarobilibyśmy po pozytywie (mam nadzieję ;-) Koszt takiej operacji (wystawienie aukcji i prowizja) byłby pomijalny i przy symbolicznej kwocie wyniósłby nie więcej jak 1 pln. Jeśli ktos z forumowiczów nie posiada konta na Allegro to bedzie okazja żeby się zarejestrowac (może przyda sie w przyszłości).

Co Wy na to ?

Przygotowałem małą ściągawkę, może komuś przyda się przy podejmowaniu decyzji:)

Kity wzmacniaczy cyfrowych z 41Hz.com zdobyły już uznanie i popularność na największym forum DIY www.diyaudio.com i są uznane za ofertę która przedstawia najlepszy stosunek cena/jakość. Kity są oparte na układach scalonych Tripath, na układzie scalonym z tej samej firmy jest zbudowany słynny Sonic Impact T-Amp, który wywołał małe trzęsienie ziemi na forach audiofilskich i DIY.

Kity:

moc chip montaż cena w EUR

AMP1 2x100W 4 ohm TA2022 powierzchniowy 54

AMP1-B 2x100W 4 ohm TA2022 powierzchniowy 63

AMP2 2x300W 4 ohm TK2350 powierzchniowy 89

AMP3 2x25W 4 ohm TA2021B powierzchniowy 25

AMP4 2x40W 8 ohm TK2050 powierzchniowy

AMP5 2x100W 4 ohm TA2022 przewlekany 78

AMP6 2x25W 4 ohm TA2020 przewlekany 39

AMP7 2x500W 4 ohm TA3020 przewlekany

AMP8 2x1000W 2 ohm TK2350 powierzchniowy

do montażu powierzchniowego potrzebne są umiejętności, doświadczenie i odpowiednie narzędzia

Ukryta Zawartość

Kity Amp 4, 5, 6, 7 zawierają zasilacz (na płytce głównej) i elementy zasilacza. Trzeba dokupić tylko transformator, wyłącznik, radiator, potencjometr i oczywiście obudowę.

Podana moc jest mocą maksymalną, moc uzyskiwana przy THD+N

Ukryta Zawartość

Chciałbym się dopisać do listy chętnych jeśli to aktualne ;-)

Podsumujmy dotychczasowe (narazie niewiązące) zamówienia:

gallegro - AMP2 - 1 szt. (lub więcej)

Arsen Lupin - AMP2 - 1 szt.

macsch - AMP1 - 1 szt. (lub 2 szt.)

misio1973 - AMP1-B - 1 szt.

alectro - AMP? - 5 szt.

Commo - AMP5 - 1 szt.

Ryszard_wpl - AMP6 - 1 szt. poczta: wirbud (na) go2 . pl

Dzięki i pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.