Skocz do zawartości
IGNORED

jaki uzywany odtwarzacz CD?

Jarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

musi miec: wyjscie analogowe

nie musi miec: pilot

fajnie jakby mial: wyjscie sluchawkowe

Czy dysponujac 300PLN mozna realnie myslec o zakupie dobrego, uzywanego odtwarzacza CD?

Jaki jest "wspolczynnik starzenia"? Jak starych odtwarzaczy nie kupowac?

A moze warto dolozyc 200-300PLN i kupic cos nowego, ale z bardzo niskiej polki?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/2646-jaki-uzywany-odtwarzacz-cd/

Warto dołozyć te 300 zł i... nadal szukać na rynku wtórnym. Wyjście słuchawkowe zawęża poszukiwania do konstrukcji japońskich. Jeśli możesz z niego zrezygnować, warto rozejżeć się za straszymi konstrukcjami audiofilskimi, choć musisz pamietać, że technologicznie będą to konstrukcje z przed 10 lat. Należy uikać starych NAD-ów, które nigdy nie były tytanami niezawodności, to samo tyczy się Arcama Alpha One. Moja Alpha 5+ chodzi bez kłopotu od prawie 6 lat(kupiłem nową). Porównywałem ją kiedyś z Marntzem 6000OSE(1900 zł) i grała wyraźnie lepiej.Taki model, albo jego porzednik - Alpha 5 - powinien chodziś za grosze. Choć strasze egzempalrze mogą się krzaczyć. Na allegro widziałem kiedyś Alphę 7 za kilkaset złotych. CD Maranza to też niezły wybór(np. model 63 albo 67) Co do niezawodności - trudno mi się wypowiadać. Trzeba mieć farta i tyle.

• 9 lat później...

witam

również się dołączam do pytania o używany cd w kwocie do 1500zl

kiedyś miałem Musical Fidelity A3 i było to dobre źródło,

obecnie poszukuje cd do lampy yaqina mc10-l i kolumn monitorów diy na SS Iluminator

pozdrawiam

Miałem sony cdp-xb930qs i sprzedałem za 620zł z przesyłką.

Uważam, że za tą cenę to bardzo dobry odtwarzacz.

Gra bardzo dobrze (jak na swoją cenę), bardzo podatny na tuning (jeśli ktoś lubi zmieniać kondesatory) i ma wiele ciekawych funkcji. min; regulacja siły wyjscia dziweku na rca.

Rotel rcd965bx wg mnie gra całkiem przyzwoicie.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Czy dysponujac 300PLN mozna realnie myslec o zakupie dobrego, uzywanego odtwarzacza CD?

Czasem forumowy Kolega ArturP sprzedaje modyfikowane CD40 Marantza w tej cenie.

Napęd CDM4 nie do zajechania a dawcę części - Philipsa można kupić za około 80zł w idealnym stanie.

również się dołączam do pytania o używany cd w kwocie do 1500zl

Marantz CD52 - najlepiej w wersji MKIISE za około 300zł ( też CDM4 ) , kabel Profigold 4000 za 100zł ( nowy ) i używany Arcam rDAC ( prawie nowy lub na gwarancji )

Nie widzę tu pewniejszego i bardziej uniwersalnego a także bardzo dobrze grającego zestawienia ( wszechstronność ) .

DCD-3000 tez moze chodzic jako DAC, a brzmi naprawde fajnie. 4 x PCM1702. Tanim kosztem mozna z niego wydusic naprawde wiecej.

Zgadzam się z Tobą chociaż nie wiem jak z dostępnością lasera.

Problemem jest od lat popularność takich topowych odtwarzaczy przez co raz ze są dużo używane a dwa przechodzą przez masę rąk co wróży kłopoty .

KSS-240A wiec sa wszędzie. To jest wlasnie plus DCD-3000/S10. Tani, dostępny laser, 4 x PCM1702, mozliwosc pracy jako DAC przez Coax lub Optic, Mozliwosc tunigu za grosze. Co nie oznacza ze w oryginanle brzmi zle. Wrecz przeciwnie.

?👈

No ale to już nie jest CD player a napęd, różnica chyba oczywista:-)

A pytanie było...>>>>A są w ogóle CD bez wyjscia analogowego???

Czyli co?... jak podłącze RDD-980 pod przedwzmacniacz lub procesor KD pod wejście cyfrowe coaxial to transport nie będzie grał jak normalny CD-player?;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Tomasz

• 4 tygodnie później...

KSS-240A wiec sa wszędzie. To jest wlasnie plus DCD-3000/S10. Tani, dostępny laser, 4 x PCM1702, mozliwosc pracy jako DAC przez Coax lub Optic, Mozliwosc tunigu za grosze. Co nie oznacza ze w oryginanle brzmi zle. Wrecz przeciwnie.

Rafał Twój DCD 3000 jest tuningowany jak się domyślam? Duża jest różnica i jaki jest koszt tuningu?

• 2 lata później...

podpinam sie pod temat, zeby nie mnozyc. Mam Philipsa CD350, rzadko uzywam kompaktow, ale po 5letniej przerwie wlaczylem odtwarzacz, dotychczas w miare zadowolony bylem z tego Philipsa, ale gral z ECI-2, w miedzyczasie zmienilem go na lampe Cayina i dzwiek z CD jest aktualnie zbyt ciemny, czy bawic sie w jakis srebrny/posrebrzany IC w okolicach 200pln (uzywany moze byc), zeby troche dzwiek jednak rozjasnic, czy moze zmienic na jakis CD player do 300-400pln z troche inna sygnatura dzwieku? jakis Marantz cd63 mialby sens?

podpinam sie pod temat, zeby nie mnozyc. Mam Philipsa CD350, rzadko uzywam kompaktow, ale po 5letniej przerwie wlaczylem odtwarzacz, dotychczas w miare zadowolony bylem z tego Philipsa, ale gral z ECI-2, w miedzyczasie zmienilem go na lampe Cayina i dzwiek z CD jest aktualnie zbyt ciemny, czy bawic sie w jakis srebrny/posrebrzany IC w okolicach 200pln (uzywany moze byc), zeby troche dzwiek jednak rozjasnic, czy moze zmienic na jakis CD player do 300-400pln z troche inna sygnatura dzwieku? jakis Marantz cd63 mialby sens?

Bardzo dobre są srebrne Neotechy,ale za 200 zł nie kupisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.