Skocz do zawartości
IGNORED

ni w kij ni w drewko

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam sie ile kasy mozna zarobic robiac grupowe zamowienie dla kilkudziesięciu kolegów,skladajac ich kase na jakas tam lokate na okreslony czas lub ewentualnie gdzies indziej i "kompletowac zamówienie u dilera" np przez 3-4 tygodnie. tylko tak se glosno marudze.jesli wątek jest nieetyczny to mozna go usunąc.

czesc i chwała.

Naiwny janek_dolas

https://www.audiostereo.pl/topic/26478-ni-w-kij-ni-w-drewko/

Masz rację..................... marudzisz. Pomijając fakt pakowania, wysylania, kolejki na poczcie itd i zawsze znajdzie sie jakiś marudzący, to podziwiam tych którzy podejmują się takich zadań. Kiedyś uczestniczyłem w kupowaniu zbiorowym kabla i koszulki i chylę czoła przed chyba Fr@nc

Pzdr i dziękuję Fr@nc.

Po takiej akcji powinno sie sciepnąć na krzynkę dobrego piwa w podzięce.

• Redaktorzy

janek_dolas - jeśli do mnie pijesz to prześledź proszę cały wątek o koszulkach. Zarówno firma jak i ja nic na tej akcji nie zarabiamy. Oprócz tego osoba zaangażowana w całą akcję po stronie firmy wykonującej nasze zamówienie dwoi się i troi, żeby wszystko wreszcie dobiegło do szczęśliwego końca. Można było wziąć jakiś no name shit i załatwić sprawę jak najmniejszym kosztem, Jednak uznaliśmy, że forumowicze zasługują na coś lepszego. Dla tego polówki Slazengera ściągane specjalnie dla nas i niestety z powodu niewywiązania się jednego z kontrahentów (przyjął zlecenie, poinformował o realizowaniu zamówienia i w dniu uzgodnionego odbioru "dał ciała" przesuwając termin o niemal miesiąc) musieliśmy zmienić dostawcę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz nie o ciebie mi chodzi, poczytalem poprostu watek pewnego zamowienia dodałem kase na kalkulatorku ktora panowie pszesłali a panow bylo ponad 20 a srednio wpalata ok 500 w górę...czas realizacji i dziwne odpowiedzi dlaczego sie przedłuza a ze "naiwny " jestem to sobie gderam

> janek_dolas

GDYBY już nawet ktoś założył lokatę miesięczną z kwotą 10.000 zł (20 x 500), to przez miesiąc tych odsetek byłoby pewnie kilkanaście złotych, w porywach może ok. 20.

Toż to naprawdę wielki szmal.

Wątpię, żeby ktokolwiek zawracał sobie głowę dla takiej kasy.

Janusz z Torunia

• Redaktorzy

pavulon - za cienki w uszach jestem i mam za małe plecy. Poza tym żadnych NFI nie zbierałem ;(

ale pomysł radia jest całkiem sensowny - audiophile internet radio ;) Pytanie jakie są koszty uruchomienia takiej inwestycji

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Są sposoby ale 10000 zł to drobnica.

Realny przykład:

Ogólnie znany developer "Budimex" organizuje duże przedsięwzięcia budowlane obracając sumami w milionach złotach. Sam nie zatrudnia żadnych pracowników budowlanych - spisuje umowy z podwykonawcami które nie mają wiele wspólnego z tym jaką umowę Budimex podpisuje z klientem/końcowym inwestorem. Klient płaci mu jak należy za to Budimex potrafi po pół roku i dłużej zwlekać z opłaceniem podwykonawców. W ciągu tego czasu zarabia na inwestycjach tym czym o czasie zapłacił mu inwestor. Proste? Mała firma nie będzie iść z tym do sądu bo za łaskawe spojrzenie pana adwokata płaci się haracz a procesy trwają latami. Budimex ma za to wykupione stałe usługi prawnicze i potrafią niepokornego zgnoić tak że zbankrutuje na odwołaniach, rozwlekłości orzecznictwa i ekspertyzach.

> Piotr

Z milionami, to pewnie... Ale nie dysponuję taką kasą. A gdybym tyle miał, to nie kombinowałbym, jak mieć jeszcze więcej.

Poza tym wygląda na to, że sposób, o którym napisałeś, nie jest nazbyt uczciwy.

Janusz z Torunia

>>Yanoosh

">GDYBY już nawet ktoś założył lokatę miesięczną z kwotą 10.000 zł (20 x 500), to przez miesiąc tych

>odsetek byłoby pewnie kilkanaście złotych, w porywach może ok. 20."

Nie wiem jak Ty to liczysz... na lokacie miesięcznej jest sporo większe oprocentowanie - wystarczy sprawdzić na stronie jakiegoś banku i już wiesz...

Ale to i tak mniejsza o to... LUDZIE aż się przestraszyłem tego co tu niektórzy myślą. Sam niedawno chciałem dla dobra forumowiczów (tak jak i oni dla mnie) zorganizować zamówienie na pewien skalak i szybko je zrealizować, tylko że zanim ludzie się pozbierali (normalna sprawa) to uciekły sprzed nosa na 3 tyg (około) czyli prawie jak w temacie =1miesiąc. Całe szczęście że nie prosiłem ich o przelewanie kasy od razu bo w tym momencie czułbym się cholernie głupio jakoże mam kasę a nie ma towaru. Ufff... ale fart ;-|

Nie wiem ... jeśli ktoś myśli że się to robi dla kasy to wydaje mi się że ostro się myli!! Nie wszyscy chyba myślą w kategoriach pieniądza!! a może się mylę..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.